Filmer og TV-serier

Topp 10 filmer og TV-serier

Gjør klar tekoppen, pleddet og fyr opp peisen! Her får du våre ti beste filmer og TV-serietips for høsten.

<b>FILMER OG TV-SERIER: </b>Høsten er serietid, og sofasesongen er allerede godt i gang, Her er våre anbefalinger denne høsten.
FILMER OG TV-SERIER: Høsten er serietid, og sofasesongen er allerede godt i gang, Her er våre anbefalinger denne høsten. Foto: Getty Images/ Kris Ubach and Quim Roser
Publisert

Her er filmer og TV-serier du bør få med deg i høstmørket.

«The Handmaid's Tale»

HBO Max skriver følgende om serien:

«Denne dramaserien er basert på en prisvinnende og bestselgende roman av Margaret Atwood, og den handler om livet i dystopiske Gilead, et totalitært samfunn i det som tidligere var en del av USA»

Helt siden vi så June Osbornes dramatiske hevn i slutten av forrige sesong, har vi lurt på hva slags konsekvenser dette kommer til å få for June, Serena og de andre involverte i den dystopiske serien The Handmaid's Tale.

Nå er vi heldigvis på god vei til å finne svaret. Sesong 5 hadde premiere i midten av september, men siden det bare slippes en episode om gangen vet vi ennå ikke:

Får vi endelig se at staten Gilead rakner?

«The Handmaid's Tale» kan du se på HBO Max eller Hulu nå.

Les også: Høstens viktigste TV-serier

<b>JUNE OSBORN: </b>Det er skuespilleren Elisabeth Moss som spiller hovedrollen i «The Handmaid's Tale», nemlig June Osborn.
JUNE OSBORN: Det er skuespilleren Elisabeth Moss som spiller hovedrollen i «The Handmaid's Tale», nemlig June Osborn. Foto: HBO

NRK-serien «Etterglød»

NRK skriver følgende om serien:

«Når Ester får vite at hun er alvorlig syk, bestemmer hun og vennene seg for å få mest mulig ut av livet - fordi det når som helst kan ta slutt.»

Etterglød er en av NRKs virkelige storsatsinger denne høsten. Her møter vi livsglade Ester (Nina Ellen Ødegaard) som fyller førti.

Bursdagsfesten hennes tar en uventet vending når både familien og vennene – ved et uhell – får vite at Ester har fått kreft. Esters sykdom påvirker alle rundt henne. Lever de det livet de ønsker?

Det høres dystert ut, men i stedet er det en historie om gleden over å få leve og om å gjøre fantastiske ting for dem du elsker. Serien har tidligere i år vunnet pris under seriefestivalen i Cannes.

«Etterglød» har premiere på NRK TV søndag 2. oktober.

<b>THORBJØRN HARR: </b>Skuespiller Thorbjørn Harr spiller en av hovedrollene kalt Arild i NRK-serien «Etterglød».
THORBJØRN HARR: Skuespiller Thorbjørn Harr spiller en av hovedrollene kalt Arild i NRK-serien «Etterglød». Foto: NRK

Les også: Thorbjørn Harr så selv at noe var galt før fødselen – men så fikk han og kona en veldig god julegave

Kinofilmen «Krigsseileren»

Krigsseileren er et storslått drama som forteller historien om de over 30 000 norske krigsseilerne under og etter andre verdenskrig.

Vi følger sjømannen Alfred, gift med Cecilia, og nybakt trebarnsfar. Han blir tvunget til å seile i en krig han ikke har bedt om, i sivil og uten våpen. Hjemme i Bergen strever kona med å klare seg i et okkupert land.

Hvordan fortsetter man livet og relasjonene når man har vært atskilt i mange dramatiske krigsår? Med store navn som Kristoffer Joner, Ine Marie Willman og Pål Sverre Hagener det bare å glede seg.

«Krigsseileren» vises på kino nå.

Les også: (+) – Pappa var krigsseiler og møtte freden i 1945 med ødelagte nerver og mange arr i sjelen.

<b>KRISTOFFER JONER:</b> Skuespilleren Kristoffer Joner spiller sjømannen Alfred i filmen «Krigsseileren».
KRISTOFFER JONER: Skuespilleren Kristoffer Joner spiller sjømannen Alfred i filmen «Krigsseileren». Foto: Mark Cassar/Mer Film

«UXA - Thomas Seltzers Amerika»

NRK skriver følgende om serien:

«Håpløshet preger livene til mange amerikanere, USA er delt og Thomas Seltzer legger ut på tur for å finne ut: Hva skjedde med den amerikanske drømmen?»

Thomas Selzter sin reise i forkant av 2020-valget ga oss et dystert innblikk i nåtidens Amerika. Nå har han vært tilbake, og forsøker å finne ut hvorfor amerikanerne er så forbanna, redde og mistroiske. Hva gjør det med landet og folkene der?

I denne sesongen av UXA treffer vi både hans nære venner og familiemedlemmer, eksperter, konspirasjons-teoretikere og våpenentusiaster.

Hvorfor ser amerikanerne ut til å være mer villige enn noen gang til å ty til våpen og vold mot hverandre? Det lurer vi også på.

NRK-serien «UXA» sesong 2 slippes på NRK TV tirsdag 18. oktober. Sesong 1 kan du se her.

<b>«UXA»: </b>Skjebnevalget nærmer seg i USA, landet er delt og Thomas Seltzer legger ut på tur for å finne ut: Hva skjedde med den amerikanske drømmen?
«UXA»: Skjebnevalget nærmer seg i USA, landet er delt og Thomas Seltzer legger ut på tur for å finne ut: Hva skjedde med den amerikanske drømmen? Foto: Thomas Søbstad, NRK

TV 2-serien «Ammo»

Mørke høstkvelder er den perfekte anledning for å se et spennende drama. I den nye serien «Ammo» blir Bjørn rekruttert for å jobbe i den norske våpenindustrien.

Han stiger raskt i gradene, og får ansvaret for en storavtale med det franske forsvaret. Rett før avtalen signeres forstår han at han er med på noe ulovlig, og at han bare er ansatt fordi firmaet trengte en syndebukk.

Bjørn må rydde opp, men hvem kan han stole på? Serien har med seg et stjernelag av gode skuespillere, så dette har vi skikkelig tro på!

TV 2-serien «Ammo» har premiere på TV 2 Play torsdag 13. oktober.

<b>«AMMO»:</b> «Ammo» er en dramaserie som kommer på TV 2 Play i oktober.
«AMMO»: «Ammo» er en dramaserie som kommer på TV 2 Play i oktober. Foto: Anagram Norge A/S

«Snabba Cash» på Netflix

Spent på hvordan det gikk med Leya fra Snabba Cash?

Netflix skriver følgende om serien:

«Livene til en ambisiøs forretningskvinne, et sjarmerende gjengmedlem og en vanskeligstilt tenåring kolliderer i en desperat og nådeløs jakt på rikdom.»

I sesong 2 har det gått ca. et år siden vi møtte henne sist. Leya er en av de hotteste stjernene på gründer-himmelen i Sverige. En børsnotering står for døren og fra utsiden er hun mer framgangsrik en noensinne.

På innsiden plages hun derimot av minnene av Salim. På gata er klimaet mer brutalt enn noen gang, og markedet skriker etter mer narkotika.

<b>LEYA:</b> I Netflix-serien «Snabba Cash» følger vi hovedkarakteren Leya i en nådeløs jakt etter rikdom.
LEYA: I Netflix-serien «Snabba Cash» følger vi hovedkarakteren Leya i en nådeløs jakt etter rikdom. Foto: Netflix

Kartellene er klare, men gjengene mangler unge langere. Mot sin vilje begynner Leyas gamle koblinger til den kriminelle underverdenen å ta henne igjen.

«Snabba Cash» sesong 1 og 2 kan ses på Netflix nå.

Les også: (+) Ektemannen er blant landets rikeste. Han skjuler en hemmelighet

Forbudt kjærlighet i «Young Royals»

Netflix skriver følgende om serien:

«Prins Wilhelm venner seg til livet på den prestisjefylte internatskolen Hillerska, men å følge hjertet viser seg å være vanskeligere enn forventet.»

En av fjorårets aller vakreste kjærlighetshistorier får endelig sin fortsettelse. Fantastisk casting, realistiske sexscener og hjerte og smerte i massevis er hovedingrediensene i den svenske Netflix-serien Young Royals som er beskrevet som en krysning av SKAM og The Crown.

Serien har en enorm fanskare verden over, så det er knyttet stor spenning til hvilken retning livet tar for Wilhelm og Simon. I sesong to er kronprins Wilhelm tilbake på Hillerska internatskole etter ferien, og vi krysser fingrene for at han har hell i både spill (hevn!) og kjærlighet…

Sesong 1 av serien «Young Royals» ligger ute på Netflix, mens sesong 2 har premiere i november.

Les også: Vigdis Bunkholdt har kjempet for homofiles rettigheter og retten til å elske sin kone i 60 år.

<b>«YOUNG ROYALS»: </b>Netflix-serien «Young Royals» vant både Kristallens publikumspris for Årets beste serie, og prisen for Beste ungdomsdrama.
«YOUNG ROYALS»: Netflix-serien «Young Royals» vant både Kristallens publikumspris for Årets beste serie, og prisen for Beste ungdomsdrama. Foto: Netflix

«Fenris» på Viaplay

Norsk krim? Ja, takk!

Viaplay skriver følgende om serien:

«Når Emma får nyss om at faren hennes har sluttet å gjøre jobben sin som ulveforsker, tar hun med seg sønnen Leo til Østbygda for å finne ut hva som skjer. Samtidig forsvinner en ung gutt sporløst fra bygda.»

«Fenris» er et intenst drama fra de norsksvenske skogene sentrert rundt forsvinningen av en ung gutt. Vi digger alt Ida Elise Broch gjør, og gleder oss til å se henne som biologen Emma Salomonsen.

Hun besøker sin far i en liten bygd ved svenskegrensen. Faren er den omdiskuterte ulveforskeren Marius Stenhammar (Magnus Krepper), som har havnet i alvorlige vanskeligheter.

Det ryktes at gutten som har forsvunnet er drept av ulv, og til sin store forskrekkelse finner Emma guttens blodige jakke hjemme hos sin egen far…

Serien «Fenris» ligger ute på Viaplay nå.

<b>«FENRIS»:</b> Når ulveforskeren Emma Salomonsen får vite at faren hennes, Marius Stenhammar, har begynt å oppføre seg merkelig, tar hun med seg sønnen Leo og reiser til Østbygda der han holder til.
«FENRIS»: Når ulveforskeren Emma Salomonsen får vite at faren hennes, Marius Stenhammar, har begynt å oppføre seg merkelig, tar hun med seg sønnen Leo og reiser til Østbygda der han holder til. Foto: Viaplay

Filmen «Blonde» om Marilyn Monroe

Netflix skriver følgende om filmen:

«Dette fiktive portrettet av Marilyn Monroe gir et dristig, nytt perspektiv på Hollywood-legendens turbulente liv – og prisen hun betalte for berømmelsen.»

Sitatet «Marilyn Monroe only exists on the screen» er hentet fra den nye Netflix-filmen om Hollywood-ikonet. Filmen utforsker den etter hvert dype kløften mellom hvem Norma Jeane var privat og hvordan hun framsto offentlig.

Les også: Marilyn Monroes ulykkelige liv – og ryktene rundt hennes død

<b>MARILYN MONROE:</b> Skuespilleren Ana de Armas spiller ikonet Marilyn Monroe i Netflix-filmen «Blonde».
MARILYN MONROE: Skuespilleren Ana de Armas spiller ikonet Marilyn Monroe i Netflix-filmen «Blonde». Foto: Netflix

«Blonde» er basert på den bestselgende romanen med samme navn av Joyce Carol Oates, og beskriver en fiksjonalisert versjon av livet til Hollywood-ikonet.

Ana de Armas spiller hovedrollen, og både barndom, stjernestatus og romantiske relasjoner utforskes i dette psykologiske dramaet.

Filmen «Blonde» om Marilyn Monroe kan ses på Netflix nå.

Denne saken ble første gang publisert 28/09 2022.

Les også