Tone Dam­li

Seks år langt boligmareritt er over: Tone Damli og familien feirer sin før­s­te jul i nytt hus

Fa­mi­li­en har en­de­lig fått flyt­te inn i drøm­me­vil­la­en. Nå gle­der Tone Dam­li seg til å finne ju­le­fre­den i eget hjem.

<b>EN­DE­LIG I HUS:</b> Tone er strå­lende for­nøyd med at hun og fa­mi­li­en ende­lig har kun­net flyt­te inn i drømme­hjem­met i Bæ­rum denne høs­ten.
EN­DE­LIG I HUS: Tone er strå­lende for­nøyd med at hun og fa­mi­li­en ende­lig har kun­net flyt­te inn i drømme­hjem­met i Bæ­rum denne høs­ten. Foto: Morten Bendiksen.
Sist oppdatert

– Vi skal fei­re jul i det nye hu­set. Det blir vel­dig dei­lig. Jeg gle­der meg vel­dig til å slip­pe å pak­ke bi­len, og til å bare finne roen hjem­me. Det er må­let, smi­ler Tone Damli (33).

Et­ter seks år kun­ne Tone, kjæ­res­ten Mar­kus Foss (39) og bar­na Bil­lie (7) og Mar­lon (1) en­de­lig flyt­te inn i drøm­me­vil­la­en på Blom­men­holm i Bæ­rum den­ne høs­ten.

Fødsel, barn, nytt hus og jobb

Pa­ret kjøp­te hu­set i 2015, og ett og et halvt år se­ne­re ble det kjent at de had­de re­vet byg­nin­gen uten til­la­tel­se.

Et­ter gi­gant­ge­byr og fle­re år med krang­ler med kom­mu­nen, kun­ne de en­de­lig star­te byg­gin­gen i ja­nu­ar i fjor – og nå kan ju­le­fre­den sen­ke seg over fa­mi­li­en.

Les også: Charter-Hilde ble headhuntet til brorens tv-program

Ar­tis­ten ble mam­ma til lil­le Mar­lon i ok­to­ber i fjor, og med to barn har det vært full rul­le med oppus­sing og inn­flyt­ting i til­legg.

– Det har vært mye greier på en gang. Både fød­sel, barn, hus og jobb. Så det å sjong­le­re alt det­te på en bra måte, er en li­ten kunst. Jeg kla­rer det til dels, ler hun.

MED DATTEREN: Datteren Billie (7) og nevøen Johan (6) var med på premieren på Reisen til julestjernen på Folketeatret tidligere i høst.
MED DATTEREN: Datteren Billie (7) og nevøen Johan (6) var med på premieren på Reisen til julestjernen på Folketeatret tidligere i høst. Foto: Morten Bendiksen, Her og Nå

Helgene mer hektisk enn hverdagene

Sogn­dal-jen­ta ser frem til å pynte og ord­ne til jul i fa­mi­li­ens nye hjem. Nå som hun er mam­ma selv, er hun opp­tatt av å ska­pe egne tra­di­sjo­ner for de to bar­na.

– Det som har for­and­ret seg er at man gjer­ne bruk­te å kom­me hjem til sine for­eld­re i jula, men nå er det de som kom­mer til oss iste­den­for. Det er fint at «the tab­le has turned», for­tel­ler hun.

Når fa­mi­li­en kom­mer på be­søk får Tone og Mar­kus også litt et­ter­leng­tet av­last­ning, for Tone for­tel­ler at det ikke len­ger er av­slap­pen­de å være hjem­me et­ter lan­ge ar­beids­uker.

Les også: Treningshemmelighetene til Helene fra «Skal vi Danse»

– Helg er på in­gen måte fri. Hel­ge­ne er, på et el­ler an­net vis, nes­ten mer hek­tisk. Det er hek­tisk på en ko­se­lig måte, men du er ikke nød­ven­dig­vis ut­hvilt et­ter en helg. Selv om du ikke job­ber, kjen­ner du det når du har en ett­åring som er ri­me­lig tur­bo, smi­ler hun.

<b>SAT­TE SPOR:</b> I som­mer var Tone med på inn­spil­lin­gen av «Kom­pa­ni Lauritzen», som sen­des på TV 2 til vå­ren. Ar­tis­ten els­ket det mi­litære li­vet og me­ner re­gi­met gikk til hodet på henne.
SAT­TE SPOR: I som­mer var Tone med på inn­spil­lin­gen av «Kom­pa­ni Lauritzen», som sen­des på TV 2 til vå­ren. Ar­tis­ten els­ket det mi­litære li­vet og me­ner re­gi­met gikk til hodet på henne. Foto: TV 2

Letter på sløret om Kompani Lauritzen

I som­mer tok Tone en pau­se fra det hek­tis­ke fa­mi­lie­li­vet for å del­ta i den enda mer hek­tis­ke inn­spil­lin­gen av «Kom­pa­ni Lauritzen» – som sen­des på TV 2 til vå­ren.

– Det å være bor­te fra fa­mi­li­en er ikke kjekt. Vi had­de fa­mi­lie­råd om jeg skul­le gjø­re det­te el­ler ikke, og da var Mar­kus egent­lig den som pus­het på – mest for­di jeg tror han kun­ne ten­ke seg å være med selv. Men det er noen mu­lig­he­ter som kom­mer der og da, og de må man gjer­ne gri­pe. Og så er vi jo to for­eld­re og vi har bes­te­for­eld­re som stil­ler opp, så det har gått vel­dig greit.

Ar­tis­ten for­tel­ler at del­ta­gel­sen i TV 2-pro­gram­met har satt sine spor.

– «Kom­pa­ni Lauritzen» har helt klart gått til ho­det på meg. Det er en opp­le­vel­se for li­vet, der du går gjen­nom ting du el­lers ald­ri ville ha gjort un­der­lagt et strengt re­gi­me. Jeg er nok en litt vi­de­re­ut­vik­let ver­sjon av meg selv. Jeg ten­ker at det man tar med seg fra mi­li­tæ­ret, er vel­dig bra. Jeg har lært mas­se, og jeg me­ner at alle had­de hatt godt av det, sier hun en­ga­sjert.

Den­ne høs­ten har Tone også star­tet opp med ny pod­kast. Et­ter selv å ha blitt in­ter­vju­et utal­li­ge gan­ger si­den hun ble kjent gjen­nom «Idol» i 2005, er det nå Tone som in­ter­vju­er kjen­di­ser i «Rå­ning med Tone».

– Det er vel­dig rart å være på den and­re si­den. Sam­ti­dig er det fint. Jeg skal ikke late som jeg er jour­na­list el­ler noe sånt, men må­let er å ha en hyg­ge­lig sam­ta­le med and­re. Men det er klart at det er rart å ha Dor­the Skappel i pas­sa­sjer­se­tet når det er hun som van­lig­vis er den som in­ter­vju­er, smi­ler den trav­le to­barns­mo­ren.

Denne saken ble første gang publisert 20/12 2021, og sist oppdatert 20/12 2021.

Les også