«The Voice»-programlederens ukjente fortid

«The Voice»-programleder Siri Avlesen: – 20-åringen i meg kunne nok meldt seg på

På TV støtter Siri Avlesen-Østli håpefulle talenter som vil oppnå sangdrømmen, men det mange ikke vet er at hun selv har en fortid som blues-sangerinne.

<b>TV-SUKSESS:</b> Siri Avlesen-Østli er i sitt ess som programleder av sangkonkurransen «The Voice».
TV-SUKSESS: Siri Avlesen-Østli er i sitt ess som programleder av sangkonkurransen «The Voice». Foto: TV 2
Publisert

Siri Avlesen-Østli (38) har i hele vinter og våres vært programleder for «The Voice». Det er andre året på rad hun leder sangprogrammet, etter at hun tok over stafettpinnen da Øyvind Mund sluttet i 2021.

Til Her og Nå forteller Siri liker godt å jakte på «Norges beste stemme» enda en gang.

– Jeg håper virkelig at vi klarer å finne noe gull. Det tror jeg vi gjør, for deltagerne er skikkelig flinke og det er så mange av de som har imponert oss, roser den blide programlederen.

Les også: Siri Avlesen-Østli jobbet seg syk: – Jeg fikk en knekk

Programleder i «The Voice»

Hun har hatt en lang og spennende reise i underholdningsbransjen før hun landet jobben som programleder i «The Voice».

Hun ble for alvor kjent for publikum da hun var sportsreporter under vinter-OL i 2014. Siden har det blitt deltagelse i både «Kompani Lauritzen» og «Skal vi danse».

<b>KOMPANI LAURITZEN:</b> Den blide TV-profilen tar en utfordring på strak arm. Her fra deltagelsen i «Kompani Lauritzen» i 2021.
KOMPANI LAURITZEN: Den blide TV-profilen tar en utfordring på strak arm. Her fra deltagelsen i «Kompani Lauritzen» i 2021. Foto: TV 2

– Det har vært stas. Og min erfaring som sportsreporter har vært en stor fordel i underholdning, fordi i sportsjournalistikk skjer det meste på direkten. Du må ta ting på hælen, og være klar for det uforutsette.

– Så det å beholde roen er en styrke jeg tar med meg fra sporten, til live-sendinger i «The Voice». Da blir ikke alt så skummelt, forklarer hun.

Når «The Voice» nå går i beste sendetid på TV, er det travle dager for programlederen. Da må ektemannen, Erik Løkken Østli, trå ekstra til hjemme. Barna Victor (6) og Thea (4) følger ofte med når mamma er på TV.

– Jeg tror de synes det er stas. Victor har fått lov til å være med i studio også, både i «The Voice» og «Skal vi danse». Barna er kjempestore fans, og det er skikkelig koselig. Men så kan de synes det blir litt mye i perioder, hvis jeg er mye borte.

– Hva sier du om de vil følge i dine fotspor?

– Da håper jeg de ikke tenker at det kommer med et knips. Selv har jeg vært frilanser, og gjort veldig mye forskjellig i 15 år. Det var ikke sånn at «The Voice» kom ved første veikryss. Så hvis de har lyst til å gå inn i denne bransjen, må de jobbe beinhardt, og være ydmyke, understreker Siri.

Les også: (+) Ingebjørg Bratland holder samboeren hemmelig: – Han er litt eldre enn meg, og jeg tror det er en fordel

Popstjerne-drøm

Det er ikke bare som programleder at Siri har imponert. Hun er nemlig også en habil sanger selv, og er blitt hyret inn for opptredener i mange bryllup. Som ung gikk hun med en liten popstjerne-drøm i magen.

<b>STARTET TIDLIG:</b> Siri Avlesen-Østli har vært glad i sang og musikk hele livet. Her under opptak på skolen i ungdomstiden. 
STARTET TIDLIG: Siri Avlesen-Østli har vært glad i sang og musikk hele livet. Her under opptak på skolen i ungdomstiden.  Foto: Privat

– Jeg ønsket nok det som yngre, men jeg var veldig beskjeden. Det var ikke i nærheten av å være nok, for som sangstjerne må man ha hele pakka. Derfor er jeg veldig glad for å være programleder, og overlate plassen til de mange gode talentene som har meldt seg på.

– Kunne du selv deltatt i «The Voice»?

– Nå føler jeg at nivået er altfor høyt til at jeg kunne vært med. Men 20-åringen i meg kunne nok meldt seg på, sier hun og forteller at det er blues og soul som ligger hennes hjerte nærmest.

<b>SANGTALENT:</b> Siri er vant til å stå på musikkscenen. Her fra en blueskonsert i Sverige, med fullt band.
SANGTALENT: Siri er vant til å stå på musikkscenen. Her fra en blueskonsert i Sverige, med fullt band. Foto: Privat

– Jeg har en ganske grov stemme. Men jeg synes det er veldig gøy å synge, og prøver å holde stemmen ved like, smiler programlederen.

Denne saken ble første gang publisert 19/05 2023.

Les også