Programlederne i Eurovision Song Contest 2023

Stjernene som leder Eurovision har hatt sine tunge stunder: Oppdaget sannheten om ektemannen like før første bryllupsdag

Livet har vært alt annet enn dans på roser for kvartetten som skal lede finalen i vårens store musikkfest som avholdes i Liverpool.

<b>ALESHA DIXON:</b> Alesha avslørte at mannen hun giftet seg var utro før de rakk å feire ett års bryllupsdag.
ALESHA DIXON: Alesha avslørte at mannen hun giftet seg var utro før de rakk å feire ett års bryllupsdag. Foto: John Phillips/Getty Images
Publisert

Det nærmer seg den internasjonale finalen i Eurovision Song Contest som er den største musikkbegivenheten på TV i Europa.

Hele 37 land er representert, og det norske bidraget «Queen of Kings» fremføres av Alessandra Mele (20).

Ukraina gikk til topps i fjorårets konkurranse, men den russiske invasjonen gjør at finalen holdes i Liverpool.

Det skjer etter at England tilbød seg å være vertsland for finalen som går av stabelen lørdag 13. mai. Fire dager før arrangeres det delfinaler som også sendes på TV.

Du kan se Eurovision Song Contest på NRK 1. Semifinale 1 sendes tirsdag 9. mai kl. 21.00. Semifinale 2 sendes torsdag 11. mai til samme tidspunkt, og hovedfinalen lørdag 13. mai kl. 21.00 på samme kanal. Du kan også se programmet her på NRK TV.

Et så heftig program innebærer at hele fire programledere er i sving i forbindelse med arrangementet. Men bak de kjente navnene skjuler det seg dramatiske personlige historier som har preget deres liv.

Julia Sanina (32)

Julia Sanina (32), frontfigur i det ukrainske alternative rockebandet «The Hardkiss», har opplevd krigen i hjemlandet på nært hold. Hun er stolt av landet sitt, og har uttrykt at hun aldri kommer til å flykte fra Ukraina, uansett hvor mange styrker Russland setter inn for å vinne krigen.

<b>JULIA SANINA:</b> Krigen i hjemlandet preger Julia Sanina, som sier hun aldri vil forlate Ukraina.
JULIA SANINA: Krigen i hjemlandet preger Julia Sanina, som sier hun aldri vil forlate Ukraina. Foto: Alexandr Gusev/Pacific Press/LightRocket via Getty Images

Nettopp krigens grusomheter gjør at musikken er så viktig for Julia har hun uttalt. Det gjør at hun får tankene over på andre ting, samtidig som hun gjennom musikken gir støtte til sine landsmenn.

Les også: MGPjr-deltakerne som ble stjerner

Alesha Dixon (44)

Den britiske artisten Alesha Dixon (44) har ikke alltid hatt hell i kjærlighetslivet. Hun giftet seg i 2005 med rapperen MC Harvey (43), men rett før ekteparet skulle feire sin første bryllupsdag, fant Alesha ut at ektemannen hadde vært utro mot henne.

– Jeg spiste ikke på flere dager. Jeg husker jeg bare satt på gulvet i leiligheten min, sa hun til avisen The Sun da hun forsto at ekteskapet gikk tapt. I 2008 var hun også en kort periode kjæreste med den norske fotballspilleren John Carew (43).

Les også: Atle Pettersen: – Hun er det største jeg har oppnådd

Hannah Waddingham (48)

Det har aldri stormet rundt kjærlighetslivet til den britiske «Game of Thrones»-skuespilleren Hannah Waddingham (48), som i 2021 vant en Emmy-pris for rollen som Rebekka Welton i TV-serien «Ted Lasso».

Derimot har hun hele tiden vært åpen om datterens autoimmune sykdom, kalt Henoch – Schönlein purpura, som rammer hud og slimhinner.

Hanna oppbevarer Emmy-prisen på datterens soverom for å minne henne på at «mamma bare vil være borte når det er av en virkelig, blomstrende god grunn». Hannah fikk datteren Kitty i 2016.

Les også: (+) «Aldri mer!», sa Gabrielle og flyttet til Trøndelag. Det ble det store vendepunktet

<b>HANNAH WADDINGHAM</b>: Hannah opplevde å få en datter med en sykdom som påvirker huden og slimhinner.
HANNAH WADDINGHAM: Hannah opplevde å få en datter med en sykdom som påvirker huden og slimhinner. Foto: Michael Buckner/Getty Images

Graham Norton (60)

Den prisbelønte irske talkshow-verten Graham Norton (60) er den fjerde programlederen som inntar scenen. Han er kjent for å ha ledet «The Graham Norton Show» i 16 år, men også han har en skygge fra fortiden som stadig innhenter ham.

<b>GRAHAM NORTON:</b> Graham ble umotivert angrepet på åpen gate i London. Takket være forbipasserende berget han livet.
GRAHAM NORTON: Graham ble umotivert angrepet på åpen gate i London. Takket være forbipasserende berget han livet. Foto: Joel C Ryan/Invision/AP

Livet kunne nemlig for lengst ha vært over for 60-åringen, etter at han umotivert ble ranet, banket opp og knivstukket på åpen gate i London i 1989. Artisten mistet halvparten av blodet og var døden nær. Graham, som er homofil, uttalte senere at han ikke trodde angrepet var homofobisk.

Men det hører fortiden til. Nå kan Graham og de øvrige programlederne se frem til tidenes melodifestival!

Denne saken ble første gang publisert 08/05 2023.

Les også