Stian Blipp er tilbake etter en tøff tid

Stian Blipp var bare 18 år da han slo gjennom som beatboxer i «Norske Talenter» – nå er han dommer

Etter det vanskelige fjoråret er Stian Blipp mer enn klar for å innta drømmejobben som dommer i «Norske Talenter». Det er programmet der TV-profilen både har vært deltager og programleder tidligere.

<b>SUKSESS:</b> Stian Blipp er blitt en populær programleder og komiker. Han har tidligere ledet både «Norske Talenter», «Idol», «Stian Blipp Show» og «Senkveld». 
SUKSESS: Stian Blipp er blitt en populær programleder og komiker. Han har tidligere ledet både «Norske Talenter», «Idol», «Stian Blipp Show» og «Senkveld».  Foto: Helene Kjærgaard Sviland/TV 2
Publisert

– Hvis man kan ta del i en så stor happening som dette, så sier man helt klart ja. Her samles vi på verdens største fotballcup for barn og unge for å fokusere på de gode verdiene, sier Stian Blipp (33) til Her og Nå.

Vi møtte den sprudlende TV-profilen på Kjendiskampen under årets Norway Cup. Her ladet Stian opp til høstens store arbeidsoppdrag, som han omtaler som «drømmejobben».

Les også: Solveig Kloppen er tilbake som programleder i «Norske talenter»: – Handler om å få andre til å fortelle sine historier – og skinne!

Dommer i «Norske Talenter»

Tobarnsfaren blir nemlig en av dommerne når talentkonkurransen «Norske Talenter» returnerer til TV-skjermen på TVNorge.

Det er et program Blipp har god erfaring med fra tidligere, både som håpefull deltager og programleder. Da den første sesongen gikk på TV i 2008, kom han til finalen sammen med breakdance-gruppen Absence & Blipp.

<b>NYE KOLLEGAER:</b> «Norske Talenter» har gått fra TV 2 til TVNorge. Skuespiller Dennis Storhøi (f.v.), rapper Hkeem, Stian Blipp og artist Silya Nymoen er høstens dommere. Solveig Kloppen skal lede talentprogrammet. 
NYE KOLLEGAER: «Norske Talenter» har gått fra TV 2 til TVNorge. Skuespiller Dennis Storhøi (f.v.), rapper Hkeem, Stian Blipp og artist Silya Nymoen er høstens dommere. Solveig Kloppen skal lede talentprogrammet. 

I 2012 var han programleder for sesong fem av «Norske Talenter». Nå gjør han altså comeback som dommer.

– Det å få lov til å sitte på orkesterplass å se alt det yrende talentet som finnes i dette landet; jeg kunne ikke fått en bedre jobb egentlig. Jeg får se de kuleste nye bandene, sangerne, danserne og sjonglørene før noen andre, meddeler han.

<b>DEN GANG DA:</b> I 2012 var Stian programleder for «Norske Talenter» sammen med Solveig Kloppen. Nå gjør han comeback som dommer. 
DEN GANG DA: I 2012 var Stian programleder for «Norske Talenter» sammen med Solveig Kloppen. Nå gjør han comeback som dommer.  Foto: Stian Lysberg Solum/NTB

– Blir du en streng dommer?

– Jeg har nok endt opp med å bli litt streng, ja. Jeg har viet hele livet mitt til å være på scenen, så jeg har nok automatisk litt høy standard, innrømmer dommeren.

Les også: (+) Pappa flyttet ut. Da han noen år senere fortalte hvorfor, raste hele min verden sammen

Slo gjennom som beatboxer

Han var bare 18 år da han fikk sitt store gjennombrudd som beatboxer i «Norske Talenter».

<b>HÅPEFULL DELTAGER:</b> En 18 år gammel Stian i introduksjonsvideoen til «Norske Talenter». Sammen med breakdance-gruppen kom han til finalen, og dermed fikk talentspiren sitt store gjennombrudd. 
HÅPEFULL DELTAGER: En 18 år gammel Stian i introduksjonsvideoen til «Norske Talenter». Sammen med breakdance-gruppen kom han til finalen, og dermed fikk talentspiren sitt store gjennombrudd.  Foto: Skjermdump

Beatboxing er kunsten å skape rytmer, lydeffekter og musikk kun ved å anvende munnen.

Stian har underholdt som danser, komiker og programleder. Gjennom sitt virke i underholdningsbransjen ønsker han å sette søkelyset på gode verdier, spesielt for barn og unge. Det mener han Norway Cup bidrar til.

– Verdiene som er viktige for meg er likeverd, og å fokusere på utenforskap og ensomhet. Alt det som til sammen kan blir en stor ball av psykisk problemer hos unge.

– For i tillegg til det «vanlige» utenforskapet, så får du det digitale utenforskapet i tillegg. Følelsen av ensomhet blir større når du har oversikt over alle vennene dine og alle på skolen din, hele tiden, sier Blipp.

Les også: Henriette Steenstrup om hjelpemiddelet: – Er noe med å «deale» med det livet kaster etter deg

<b>FELLESSKAP MED FOTBALL:</b> Her og Nå møtte Stian Blipp under Norway Cup i august. Mental helse blant barn og unge er viktige fokusområder for tobarnsfaren. 
FELLESSKAP MED FOTBALL: Her og Nå møtte Stian Blipp under Norway Cup i august. Mental helse blant barn og unge er viktige fokusområder for tobarnsfaren.  Foto: Marius Gulliksrud

Åpen om panikkanfall og depresjon

TV-profilen har vært åpen om at han selv gikk på en psykisk smell i fjor.

Han måtte dermed avlyse alle planlagte standupshow, og i programmet «Lindmo» fortalte Stian om både panikkanfall og depresjon. 33-åringen ble senere hyllet for åpenheten rundt egen mental helse.

Nå er tobarnsfaren tilbake for fullt, og som dommer i talentprogrammet skal han være med å avgjøre om håpefulle underholdere fortjener en sjanse til å komme videre.

<b>KONA JAMINA:</b> Stian og kona Jamina Blipp har vært gift i fem år. Sammen har de barna Noelle (4) og Bowie (2). – Jobben skal nok gå greit å kombinere med familielivet, men spør meg igjen rundt juletider, sier Stian.
KONA JAMINA: Stian og kona Jamina Blipp har vært gift i fem år. Sammen har de barna Noelle (4) og Bowie (2). – Jobben skal nok gå greit å kombinere med familielivet, men spør meg igjen rundt juletider, sier Stian. Foto: Morten Bendiksen

Det er en jobb Stian tar på alvor, og han har gode råd på lager til unge som drømmer om en karriere i underholdningsbransjen. Først og fremst at det ikke må være penger og berømmelse som lokker.

– Du må ikke tenke på gevinsten. For de færreste er det en stor gevinst, så du må synes at det du gjør er gøy. Du må synes det er så gøy å danse at du kunne danset selv om det ikke var på TV. Uansett hva du gjør, må yrket i seg selv være gøy.

– Hvis du gjør det motsatt, hvis du gjør det bare for å bli kjent, så kommer du enten til å bli lei eller bli avslørt. Mitt råd er derfor å finne noe du elsker å gjøre, og så vil resten komme av seg selv, sier Stian Blipp.

Denne saken ble første gang publisert 05/09 2023.

Les også