Henriette Steenstrup

Henriette Steenstrup om hjelpemiddelet: – Er noe med å «deale» med det livet kaster etter deg

Selv om kroppen ikke har spilt helt på lag, omfavner Henriette Steenstrup 40-årene. Giftermål, «Pørni»-suksess og en musikalrolle er bare noen av høydepunktene de siste årene har bydd på.

<b>HENRIETTE STEENSTRUP:</b> – Eneste gangen jeg skjønner at jeg har endret meg, er når jeg ser meg selv i speilet. Da ser jeg at, åh ja, jeg er 48 år, ja! Inne i meg er jeg fortsatt en ung og lovende 27-åring, forteller Henriette lattermildt til Her og Nå.
HENRIETTE STEENSTRUP: – Eneste gangen jeg skjønner at jeg har endret meg, er når jeg ser meg selv i speilet. Da ser jeg at, åh ja, jeg er 48 år, ja! Inne i meg er jeg fortsatt en ung og lovende 27-åring, forteller Henriette lattermildt til Her og Nå. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

Henriette Steenstrup (48) har de siste årene hatt stor suksess med NRK-serien «Pørni», som hun både har skrevet selv og spiller hovedrollen i.

Serien om barnevernsarbeideren Pørni har tatt Norge med storm, og satte seerrekord hos strømmetjenesten Viaplay før NRK nylig kjøpte rettigheten.

I fjor fikk Henriette med seg hele to Gullruter for «Beste dramaserie» og «Beste skuespiller.» I år ble det med nominasjonene.

– Å bli nominert i år igjen er en anerkjennelse fra de som driver med det samme – de som kanskje er de strengeste i «klassen». Det er en bekreftelse på at det du holder på meg ikke bare er vas og tull, strålte Henriette etter nominasjonen.

Hun fortalte at også «morshjertet» sprekker av stolthet over at begge jentene som spiller døtrene til «Pørni» er nominerte for beste birolle.

Som om ikke det var nok, var Henriette også nominert til den høythengende publikumsprisen.

Skuespilleren ble for alvor kjent for det norske folk, gjennom rollen som «Edel» i humorprogrammet «Torsdag kveld fra Nydalen». Siden har hun etablert seg som en av våre virkelig store humor- og skuespillerprofiler.

Les også: Henriette Steenstrup: – Når jeg skriver «Pørni» er det et slags mål i å prøve å vise forskjellige sider av barnevern

Ektemannen Rune Assmann

De siste årene har likevel solen skint litt ekstra på den folkekjære serieskaperen. På kort tid har Henriette rukket å gifte seg med sin kjære Rune Assmann, gjort eventyrlig suksess med «Pørni» og til høsten gjør hun sin musikaldebut som den forhatte barnehjemsbestyreren Miss Hannigan i «Annie».

LYKKERUS: I 2019 ble Henriette og Rune Assmann smidd i hymens lenker under en rørende vielse på naturskjønne Hvasser.
LYKKERUS: I 2019 ble Henriette og Rune Assmann smidd i hymens lenker under en rørende vielse på naturskjønne Hvasser. Foto: Privat

– 40 pluss har vært en veldig innholdsrik og god periode i livet. Jeg skulle nesten til å si at 40-årene har vært en eneste lang fest, men det har vært ekstremt hard jobbing også. Men jeg har definitivt hatt det morsomt på veien! Livet blir bare bedre og bedre – og leddene svakere og svakere, ler Henriette hjertelig.

Alder er som kjent bare ett tall, men at Henriette nå nærmer seg et halvt århundre, har også satt i gang noen tankeprosesser.

– Det er ikke til å unngå at man i slutten av førtiårene også begynner å tenke at man har blitt voksen. Samtidig er livet faktisk enda gøyere nå.

– Nå strever jeg ikke lenger etter alt jeg tenkte på i 20-årene, men gleder meg heller over å skape nye ting og løfte frem nye talenter. Det er like tilfredsstillende som å selv jage etter en skuespillerkarriere, som man gjerne gjør en periode.

Les også: (+) – Er jeg rar som er ferdig med menn i midten av 40-årene?

<b>FAVORITT:</b> I april bekreftet Henriette at det er planlagt to nye sesonger av seersuksessen «Pørni». Under årets Gullruten var serien nominert i intet mindre enn tre kategorier. 
FAVORITT: I april bekreftet Henriette at det er planlagt to nye sesonger av seersuksessen «Pørni». Under årets Gullruten var serien nominert i intet mindre enn tre kategorier.  Foto: TV 3

Skaffet seg høreapparat

Som Henriette nevnte innledningsvis, har ikke den fysiske kroppen hengt helt med i svingene de siste årene.

Skuespilleren har i en tid hatt store smerter i knærne, som følge av en langt fremskyndet artrose. I fjor fikk hun gjennomført den første av to operasjoner.

Da hun gjestet NRK-podkasten «Berrum og Beyer», kunne 48-åringen avsløre at hun som følge av hørselsproblemer også har skaffet seg høreapparat.

– Det har blitt litt mye greier de siste årene. Vi har ulikt genmateriale, og hos meg er det litt knesvakt og hørselsvakt. Til gjengjeld har jeg tykt hår og gode tenner! ler hun karakteristisk.

– Det er noe med å «deale» med det livet kaster etter deg. Det er ingen som går helt fri.

Les også: Samboeren til Tone Damli vakte oppsikt på rød løper: – Han er ute av drift

<b>MEDVIND:</b> Selv om Henriette har slitt med både artrose og hørselsproblemer de siste årene, er hun ikke i tvil om at 40-årene i all hovedsak har vært preget av oppturer. 
MEDVIND: Selv om Henriette har slitt med både artrose og hørselsproblemer de siste årene, er hun ikke i tvil om at 40-årene i all hovedsak har vært preget av oppturer.  Foto: Svein Brimi

Funnet roen

Artrose til tross, Henriette kjenner seg fortsatt «ung og lovende» og bobler over av kreativitet og skaperglede.

– Det er et uttrykk som heter at «Youth is waisted on the young». Når man er ung, tenker man ikke over hvor bra man har det. Det skal man jo heller ikke.

– Men jeg tenker at livet blir bedre og bedre forhåpentligvis for de aller fleste. For man roer seg på noen ting og setter pris på ting på en annen måte enn man gjorde tidligere. Og jeg har mye mer å gi! stråler Henriette.

Denne saken ble første gang publisert 23/08 2023, og sist oppdatert 23/08 2023.

Les også