Kaveh Rashidi var i sorg og forelsket samtidig

Søsterens død førte Kaveh og samboeren Aina sammen

Kaveh Rashidis søster var Aina Haugaards bestevenninne. Da Mitra døde av brystkreft, fant lillebroren og venninnen kjærligheten i hverandre.

<b>KAVEH RASHIDI: </b>Kaveh Rashidi husker nesten ingenting av tiden da han ble sammen med Aina Haugaard. Kjærligheten blomstret samtidig som han sørget over tapet av søsteren Mitra.
KAVEH RASHIDI: Kaveh Rashidi husker nesten ingenting av tiden da han ble sammen med Aina Haugaard. Kjærligheten blomstret samtidig som han sørget over tapet av søsteren Mitra. Foto: Svein Brimi
Publisert

Kaveh Rashidi (34) har de siste årene blitt et kjent fjes i media som lege, forfatter og programleder. Privat har det vært tøft for Kaveh, som mistet både faren og søsteren i løpet av tre år.

Samtidig som Kaveh var i bunnløs sorg, blomstret også kjærligheten overraskende. Det forteller han og samboeren Aina Haugaard (33) om i NRK-podkasten «Hvordan møttes dere?».

Les også: Kaveh Rashidi: – Nå er jeg blitt litt mindre lege og litt mer menneske, kanskje

«Hvordan møttes dere?»

I samtalen med programleder Karen Marie Berg (42) forteller paret at de møttes av og til fordi Kavehs storesøster Mitra var bestevenninnen til Aina.

Født: 19. juli 1988

Alder: 34 år

Bosted: Oslo

Yrke; Lege

Kjæreste: Aina (33)

Barn: Albert og Astri

Se mer

Mitra Rashidi ble kreftsyk, og sommeren 2016 reiste hun til Spania sammen med moren, Aina og en venninne til. Der nede ble hun svært syk og havnet på sykehus, og Kaveh dro ned til Tenerife. Mitra døde på sykehuset i Spania den sommeren.

Her er de avbildet 3. april 2016. 22. juli samme år døde hun av kreft:

Kaveh og moren reiste hjem til Norge sammen med Aina og Mitras venninne Lene.

– Vi kom veldig sent til Oslo. I taxien på vei hjem ville moren – hun er veldig omsorgsfull, moren til Mitra og Kaveh – passe på at Kaveh hadde det fint. Så hun sa i taxien: «Lene, bli med meg hjem i natt, så jeg slipper å være alene. Og så blir Aina med deg hjem, Kaveh, så du slipper å være alene i natt», forteller Aina i podkasten.

Hun gjorde som Kavehs mor ønsket, og sov aldri mer hjemme hos seg selv igjen etter den natten.

– Nei, jeg gjorde ikke det. Vi hoppet over kjærester og gikk rett på samboere. For det som skjedde, var at jeg dro jo aldri hjem igjen. Etter at vi kom hjem fra Spania, ble jeg værende.

Les også: (+) Da søsteren min ble forlatt, kom hun til oss. Det var da det utilgivelige skjedde

<b>ÅPEN-HJERTIG PRAT: </b>Til programleder Karen Marie Berg i «Hvordan møttes dere?» forteller Aina og Kaveh om deres noe uvanlige kjærlighetshistorie.
ÅPEN-HJERTIG PRAT: Til programleder Karen Marie Berg i «Hvordan møttes dere?» forteller Aina og Kaveh om deres noe uvanlige kjærlighetshistorie.

Reiste til København

Ingen av dem klarer å erindre det første kysset eller når eller hvordan de egentlig ble sammen.

– Det føltes bare veldig naturlig og at det lå i kortene. Det er derfor vi ikke har noen dato og ikke vet når det skjedde, forteller Aina.

Fem dager etter at de kom hjem fra Spania, dro de to til København, men for Kaveh føltes det som om det var en evighet etter dødsfallet.

– Det er vanskelig å tenke seg at disse to tingene skjedde samtidig. For meg føles det litt ut som om det må ha vært et år mellom. Det føltes som om vi hoppet mellom to parallelle univers.

–I dag går vi til det universet der hvor vi er i sorg, og i morgen går vi inn i det andre, forklarer han i «Hvordan møttes dere?».

Les også: Dennis Storhøi: – Det er aldri spesielt heldig for relasjonen å ta over kona til vennen din

Samboeren Aina

Det var to helt forskjellige opplevelser, men så skjedde de tilfeldigvis samtidig.

– Man går jo på en måte glipp av den nyforelskede perioden når man har en ganske ugjennomtrengelig vegg av sorg foran seg, forklarer han.

For Aina føltes det sterkt og riktig at relasjonen gikk fra vennskap til kjærlighet, men legger ikke skjul på at det var vanskelig.

– Det var litt rart å føle på å ha det fint oppi en sånn situasjon også og ikke ha dårlig samvittighet for det. For det er jo også litt rart å skulle kjenne seg lykkelig og ha det fint samtidig som man egentlig ikke burde ha det.

Til sommeren har Aina og Kaveh vært kjærester i syv år. I 2020 ble de foreldre til Albert, og i fjor ble han storebror til lille Astrid.

Denne saken ble første gang publisert 11/04 2023.

Les også