Dennis Storhøi om «Strandhotellet»

Dennis Storhøi: – Det er aldri spesielt heldig for relasjonen å ta over kona til vennen din

I den nye såpeserien «Strandhotellet» spiller Dennis Storhøi for første gang mot Irina Eidsvold Tøien, skuespilleren han gikk i klasse med på Teaterhøgskolen i 1985!

<b>DENNIS STORHØI: </b>Dennis Storhøi spiller en av hovedrollene i den nye såpeserien «Strandhotellet». Allerede før premieren er det bestemt at det blir en sesong 2 også.
DENNIS STORHØI: Dennis Storhøi spiller en av hovedrollene i den nye såpeserien «Strandhotellet». Allerede før premieren er det bestemt at det blir en sesong 2 også. Foto: Morten Bendiksen
Publisert

7. mars slipper Viaplay de to første episodene av den splitter nye såpeserien «Strandhotellet».

Det er den populære svenske krimforfatteren Camilla Läckberg (48) som har skapt serien etter å ha gjort suksess med fire sesonger av såpeserien «Lykkevika».

Selv om serien er svensk og er lagt til den fiktive kystbyen Saltsjövik, er det to norske skuespillere med i de største rollene. Dennis Storhøi (62) spiller Egil Grip, som er en bitter fiende av sin tidligere makker Werner Gyllenmark.

Les også: Topp 10 filmer og TV-serier

«Strandhotellet» på Viaplay

Rollen som Werner blir spilt av svenske Samuel Fröler (65), kjent for blant annet TV-serien «Skjærgårdsdoktoren» og «Den gode viljen».

<b>FAMILIEN GYLLENMARK:</b> Samuel Fröler spiller rollen som den hensynsløse hotelleieren Werner Gyllenmark. Her er han flankert av Jenny Ulving McCabe (til høyre), som spiller kjæresten Vendela, og Marianne Mörck, som spiller Vendelas mor Inez.
FAMILIEN GYLLENMARK: Samuel Fröler spiller rollen som den hensynsløse hotelleieren Werner Gyllenmark. Her er han flankert av Jenny Ulving McCabe (til høyre), som spiller kjæresten Vendela, og Marianne Mörck, som spiller Vendelas mor Inez. Foto: Viaplay

Nå er Egil samboer med Werners ekskone Marianne.

Viaplay-serien «Strandhotellet» har premiere på Viaplay tirsdag 7. mars og du kan se serien her.

Se mer

– Det er aldri spesielt heldig for relasjonen å ta over kona til vennen din, slik Egil gjør. I virkelighetens verden er Samuel Fröler og jeg gode venner, og vi har jobbet mye sammen opp gjennom årene, forteller Dennis i en pressemelding.

I rollen som Marianne finner vi også en norsk skuespiller. Irina Eidsvold Tøien (64) har også vært med på innspillingene i Varberg på den svenske vestkysten.

– Det har vært ekstra hyggelig å spille sammen med Irina Eidsvold Tøien. Vi gikk nemlig i samme klasse på Teaterhøgskolen, men vi har faktisk ikke spilt sammen siden vi gikk ut av skolen i 1985, forklarer Dennis.

<b>STRANDHOTELLET:</b> 38 år etter at de gikk i samme klasse på Teaterhøgskolen, spiller Dennis Storhøi og Irina Eidsvold Tøien mot hverandre på TV for aller første gang. I «Strandhotellet» spiller de samboerne Egil og Marianne.
STRANDHOTELLET: 38 år etter at de gikk i samme klasse på Teaterhøgskolen, spiller Dennis Storhøi og Irina Eidsvold Tøien mot hverandre på TV for aller første gang. I «Strandhotellet» spiller de samboerne Egil og Marianne. Foto: Viaplay

Irina har vært å se i TV-serier som «Wisting», «Grenseland» og «Okkupert», men til daglig er hun ansatt som førsteamanuensis ved BI Handelshøyskolen i Oslo. Hun jobber på institutt for rettsvitenskap og styring.

Les også: (+) Skuespiller Grynet Molvig om sitt helt spesielle navn

Forfatter Camilla Läckberg

«Strandhotellet» tar for seg temaer som forbudt kjærlighet, familierivalisering og mordgåter.

Serien starter med at hotelleieren Werner Gyllenmark skal feire sin 60-årsdag. På festen er både barn og ekskone, hotellets ansatte og ikke minst erkefienden Egil Grip.

Feiringen blir brått avbrutt av en ulykke som ikke bare påvirker gjestene, men hele Saltsjövik. Spørsmålet er om det i det hele tatt er en ulykke, og fra nå begynner gamle hemmeligheter å komme opp til overflaten.

<b>CAMILLA LÄCKBERG:</b> Camilla Läckberg har solgt mer enn 26 millioner bøker i over 60 land. Hun er mest kjent for sine krimromaner fra Fjällbacka, der hun selv har vokst opp.
CAMILLA LÄCKBERG: Camilla Läckberg har solgt mer enn 26 millioner bøker i over 60 land. Hun er mest kjent for sine krimromaner fra Fjällbacka, der hun selv har vokst opp. Foto: Produsentene

Camilla Läckberg forteller til den svenske nettsiden Filmtopp at hun har tatt med seg alt hun har lært og selvtilliten fra arbeidet med «Lykkevika» inn i «Strandhotellet», og at det blir ekstra mye av alt i den nye serien.

– Vi har flere intriger, mer drama, mer lidenskap, mer kjærlighet og en fantastisk Romeo og Julie-historie, avslører forfatteren.

Denne saken ble første gang publisert 09/03 2023.

Les også