Artisten Angelina Jordan

Slik går det med Angelina Jordan (18) nå

Den lille jenta med den store stemmen fyller i dag 18 år. De siste årene har Angelina Jordan bodd i Los Angeles, men hjertet hennes vil alltid høre hjemme i Norge.

<b>DEN GANG DA: </b>Det er 10 år siden Angelina gikk helt til topps i «Norske Talenter».
DEN GANG DA: Det er 10 år siden Angelina gikk helt til topps i «Norske Talenter». Foto: Morten Bendiksen
Sist oppdatert

Det har gått ti år siden Angelina Jordan (18) bergtok det norske folk med sin stemmeprakt.

Hun var bare åtte år gammel da hun barbent og med stort, bustete hår sang seg til topps i «Norske Talenter».

I dag har den lille jenta rukket å fylle 18 år og er bosatt i Los Angeles. Hun har over 550 000 følgere på Instagram, og flere millioner visninger på Youtube. Fortsatt spiller musikken hovedrollen i livet hennes.

– Jeg har omtrent vokst opp på scenen foran øynene på folk. Hele livet mitt er å få skape musikk. Å få dele musikken og kjærligheten med folk er et stort ansvar og en stor glede. Å få realisert drømmen min er jeg så takknemlig for, har Angelina Jordan tidligere fortalt.

<b>ALLSANG PÅ GRENSEN: </b>Da Jordan opptrådte under «Allsang på grensen» i 2022, var det tre år siden hun hadde vært i Norge sist. I dag er sangtalentet bosatt i Los Angeles med sin familie.
ALLSANG PÅ GRENSEN: Da Jordan opptrådte under «Allsang på grensen» i 2022, var det tre år siden hun hadde vært i Norge sist. I dag er sangtalentet bosatt i Los Angeles med sin familie. Foto: Svein Brimi

I 2022 var hun nemlig tilbake i landet hun vokste opp i, og vi møtte henne like før hun gikk på scenen på «Allsang på grensen».

– Det føles så godt å være hjemme i Norge. Jeg har savnet landet mitt så mye disse årene. Norge betyr mye for meg. Det er her jeg er født og har vokst opp. Det er veldig meningsfullt å få være her, fortalte Angelina, som skal holdt to konserter I Norge før hun returnerte til Los Angeles.

Les også: Tom «Matoma» Stræte Lagergren: – Jeg følte meg liten og mindre verdt

<b>NORSKE TALENTER:</b> I 2014 stakk Angelina Jordan av med seieren i «Norske talenter». Her er hun sammen med programleder Solveig Kloppen.
NORSKE TALENTER: I 2014 stakk Angelina Jordan av med seieren i «Norske talenter». Her er hun sammen med programleder Solveig Kloppen. Foto: Lasse Eriksson

«America Got Talent: The Champion»

Sin unge alder til tross, Angelina har allerede sørget for å etablere seg som en stjerne på artist-himmelen.

Etter «Norske Talenter»-seieren og den vanvittige oppmerksomheten som fulgte, gikk hun helt til finalen i «America Got Talent: The Champion».

Hun har også sunget «What a Wonderful World» for fredsprisvinnerne Malala Yousafzai og Kailash Satyarthi og opptrådt på konferansen Brilliant Minds i Stockholm foran gjester som Barack Obama (60) og Michelle Obama (58), samt det svenske kronprinsesseparet.

I 2019 ble hun dessuten invitert av legenden Quincy Jones til London til O2 Arena for å feire 85-årsdagen hans.

Les også: (+) Stort årshoroskop: Slik blir 2024!

<b>STOR STJERNE:</b> Angelina kom helt til finalen i «America’s Got Talent: The Champion». Her med en av dommerne i programmet, tidligere supermodell Heidi Klum.
STOR STJERNE: Angelina kom helt til finalen i «America’s Got Talent: The Champion». Her med en av dommerne i programmet, tidligere supermodell Heidi Klum. Foto: Kathy Hutchins/Shutterstock

Sitt første album

I 2022 ga hun ut sin unike tolkning av Elvis-låten «Suspicious Minds» til strålende kritikker.

– Jeg elsker Elvis, han er en legende og et mesterverk. Det var kjempegøy å arrangere låten og tilbakemeldingene har vært fantastiske. Det gjør meg så glad, fortalte det unge musikktalentet.

Året etter ga hun ut sitt første album kalt «Old Enough», som inneholder seks nye låter. Jordan samarbeider med plateselskapet Republic Records, som også huser artister som Taylor Swift, The Weeknd og Stevie Wonder.

– Det kommer til å bli mye konserter fra nå av fordi jeg har sluppet plate, så datoer på turné komme snart på sosiale medier. Jeg skal ha konserter rundt hele verden, og drømmen her i Norge er å spille på Telenor Arena, fortalte hun til TV 2 i fjor.

I 2023 opptrådte hun på utdelingen til Nobels Fredspris sammen med Kringkastingsorkestret. «I’m beyond privileged, to be part of this years Nobel Peace Prize concert. Thank you Nrk Kork and Rolflennartstenso (Rolf Stensø, red. anm.) for trusting me in the process of making this incredible rendition of Unchained Melody», skrev hun i et innlegg på Instagram.

<b>VOKSEN: </b>Den lille jenta som sjarmerte Norge i senk med sin utrolige stemmeprakt har blitt voksen.
VOKSEN: Den lille jenta som sjarmerte Norge i senk med sin utrolige stemmeprakt har blitt voksen. Foto: Morten Bendiksen (Her og Nå) og @angelinajordana (Instagram)

Samme år opptrådte hun også for store fotballstjerner som Messi og Mbappe på «The Best FIFA Football Awards».

– Det som skjedde var at jeg møtte Messi og Mbappe etter konserten og det var stort. Erling Haaland er min favorittspiller nå. Han skulle egentlig komme til showet, men kunne ikke. Da jeg ble spurt av en journalist om hvem jeg var størst fan av, svarte jeg selvfølgelig Haaland, fortalte hun til TV 2.

Les også: Erling Braut Haaland: – Meditasjon har hjulpet meg mye

Egen livvakt

Siden gjennombruddet har Jordan fått en fanbase som følger henne hvor hun enn hun opptrer. Selv under den lille norgesturneen tilbake i 2022 dukket det opp ivrige fans som hadde tatt turen hele veien fra USA. Tett på følger også Angelinas egen sikkerhetsvakt.

<b>FANS: </b>Angelina har gjort stort suksess også i USA, og har gitt ut sin første EP.
FANS: Angelina har gjort stort suksess også i USA, og har gitt ut sin første EP. Foto: Svein Brimi

Likevel understreker ungjenta at livet hennes i dag er mye mer «normalt» enn det suksessen tilsier.

– Mye av hverdagen min går med til skole, og jeg er mye i studio og skriver musikk. Så føler jeg meg veldig heldig med menneskene jeg har rundt meg. Familien min og lillesøsteren min, og ikke minst mine fantastiske fans fra hele verden. De har trodd på meg fra jeg var så ung.

– At jeg får drive med musikk betyr alt i verden for meg, fortalte Angelina, og la til at hun i all hovedsak synes det er hyggelig når folk kommer bort til henne.

<b>EGEN LIVVAKT: </b>Her passer livvakten på Angelina og moren Sara Astar bak Allsang-scenen i 2022.
EGEN LIVVAKT: Her passer livvakten på Angelina og moren Sara Astar bak Allsang-scenen i 2022. Foto: Svein Brimi

Angelina Jordan er svært kreativ, og hun både tegner og maler når hun ikke jobber med musikken. Til Her og Nå avslører hun hvor det kreative genet kommer fra.

– Mormor er min mentor. Hun er en fantastisk kunstner. Hun er den som inspirerer meg mest av alt. Hun er bestevennen min, fortalte Angelina med et bredt smil.

Denne saken ble første gang publisert 10/01 2024, og sist oppdatert 10/01 2024.

Les også