Therese Johaug ligger ikke på latsiden i høst

Slik er Therese Johaugs nye liv

Kun noen måneder etter at skidronningen la opp, har det travle tidsskjemaet rukket å fylle seg opp. I høst er det mye som står på agendaen for Therese Johaug.

THERESE JOHAUG: Siden Therese la skiene på hylla i våres, har hun hatt mye på gang. Nå kunne hun også dele gladnyheten om at boksen hennes har kommet i butikken.
THERESE JOHAUG: Siden Therese la skiene på hylla i våres, har hun hatt mye på gang. Nå kunne hun også dele gladnyheten om at boksen hennes har kommet i butikken. Foto: Nora Angeltveit
Sist oppdatert

I mars i år annonserte Therese Johaug (34) at den 15 år lange langrennskarrieren var over.

– Det er rart og trist å skulle gi seg. Det er godt å gi seg på topp, men samtidig brutalt. Jeg elsker å trene og å konkurrere, men jeg må bare innse at det ikke varer evig. Jeg prøver å tenke på at jeg må være stolt over det jeg har fått til i min karriere. Livet byr på så mye mer enn langrenn, sa hun til magasinet Shape Up i april.

Siden hun la opp karrieren har hun ikke ligget på latsiden, snarere tvert imot. Oppgavene og utfordringene er mange denne høsten.

Kort tid etter at skiene ble lagt på hyllen, startet hun et boksamarbeid med NRK-journalisten Anders Skjerdingstad.

<b>BOKAKTUELL:</b> 27. oktober kom biografien «Hele historien» i salg. Ifølge hovedpersonen inneholder den hele den utilslørte sannheten om idrettsstjernens liv.
BOKAKTUELL: 27. oktober kom biografien «Hele historien» i salg. Ifølge hovedpersonen inneholder den hele den utilslørte sannheten om idrettsstjernens liv. Foto: Gyldendal

– Det er veldig spennende. Jeg og Anders har sittet med boken helt siden i mai og jobbet, jobbet, jobbet og jobbet. Jeg gleder meg veldig til å høre responsen fra folk, forteller hun til Dagbladet og fortsetter:

– Det er en biografi som jeg skriver i jeg-form, noe som gjør at det er veldig personlig. Det blir spennende å se hva folk sier. Jeg har i hvert fall fortalt hele min historie, og føler på en måte at jeg har sagt det jeg vil si.

27. oktober kom «Hele historien» i salg. I boken forteller Therese ærlig om hva hun har opplevd.

– Nå kommer hele livet mitt. Jeg åpner opp om alt. Folk får vite hvordan jeg har hatt det i ulike situasjoner, forklarer hun til VG.

Therese har stor treningsglede

Fra november står også noe annet helt nytt på tapetet for Therese. Da blir hun nemlig NRKs nye langrennsekspert.

– Jeg føler jeg sitter med mye kunnskap etter å ha vært så lenge i gamet og sporten. Det er over 15 år av erfaring på landslag, forteller hun til statskanalen.

Hun skal dekke sendinger fra verdenscupen og VM, og har kontrakt frem til høsten 2026. Det betyr at hun skal være ekspert under VM i Trondheim i 2025.

<b>BYTTER ROLLE:</b> I 15 år har Therese blitt intervjuet av NRK og andre medier etter å ha passert målstreken. Fra i høst blir hun NRKs nye ekspert på langrenn, og kanskje blir det hun som intervjuer sine gamle lagvenninner.
BYTTER ROLLE: I 15 år har Therese blitt intervjuet av NRK og andre medier etter å ha passert målstreken. Fra i høst blir hun NRKs nye ekspert på langrenn, og kanskje blir det hun som intervjuer sine gamle lagvenninner. Foto: Maja Sunslin/TT/NTB

– Jeg synes det er en veldig fin mulighet til å formidle det jeg sitter inne med av kunnskap til de som sitter der hjemme og ser på, mener Therese.

En av høstens aktiviteter er hun nettopp ferdig med. Det var treningsreisen Johaug Recharge sammen med reiseoperatøren Apollo.

Den tidligere toppidrettsutøveren gledet seg veldig til en uke med varierte treningsøkter på øya Limnos i Hellas.

– Dette blir kjempegøy! Jeg ser virkelig frem til å ha med mange motiverte sprekinger på treningscamp i helt rå og fantastiske omgivelser og treningsfasiliteter. Vi skal ha det moro, bli motivert og lære av hverandre og komme hjem med masse overskudd og gnist, fortalte hun i en pressemelding.

I januar skal hun holde en ny Johaug Recharge på hjemmebane og legger treningsoppholdet til hotellet Fyri Resort i Hemsedal.

<b>▸ I EGNE KLÆR:</b> Som så mange andre norske idrettsstjerner har også Therese en kleskolleksjon som bærer hennes navn. Nå skal hun bruke mer tid på Johaug-merkevaren.
▸ I EGNE KLÆR: Som så mange andre norske idrettsstjerner har også Therese en kleskolleksjon som bærer hennes navn. Nå skal hun bruke mer tid på Johaug-merkevaren. Foto: Nora Angeltveit

Les også: Johaug ble overrasket av vennene – mistet nesten stemmen

Klesmerke Johaug og velværeserie

Siden 2012 har Therese gjort suksess med sitt eget klesmerke Johaug, som utvikler sportsklær for kvinner. Nå som langrennskarrieren er over, skal 34-åringen involvere seg mer.

– Jeg ønsker å ta mer eierskap til klesmerket Johaug. Jeg har ikke prioritert skole i livet mitt, og nå har jeg en sjanse til å tilegne meg ny kunnskap og ferdigheter, sier hun til Shape Up og fortsetter:

– Jeg vil sette meg inn i de ulike områdene innenfor Johaug-merkevaren som markedsføring, administrering, design og eCom. Etter at jeg har satt meg inn i alle de ulike områdene, kan jeg finne ut hva jeg vil bruke tiden min på fremover.

Klesmerket har allerede startet opp for fullt i Sverige og Finland, og det jobbes også med Tyskland, Østerrike og Sveits.

– Vi ønsker å få klærne våre til USA i løpet av tre–fire år. Så vi satser veldig, og det er utrolig mye spennende som skjer, forteller hun til VG.

I tillegg til egen kleskolleksjon har 34-åringen også lansert velværeserien Care by Therese Johaug.

<b>▴ GULLJENTA:</b> På aller siste forsøk klarte Therese til slutt å vinne sitt første individuelle OL-gull. Det skjedde i Beijing tidligere i år, og til sammen ble det tre gull i Kina. Medaljefangsten var nå komplett med VM- og OL-medaljer i alle valører.
▴ GULLJENTA: På aller siste forsøk klarte Therese til slutt å vinne sitt første individuelle OL-gull. Det skjedde i Beijing tidligere i år, og til sammen ble det tre gull i Kina. Medaljefangsten var nå komplett med VM- og OL-medaljer i alle valører. Foto: Fredrik Varfjell/NTB

Les også (+): Eksklusive bilder: Se skisser til årets Maskorama-kostymer

Forlovet med Nils Jakob Hoff

Det er også privat planlegging som vil oppta Therese denne høsten, for på nyttårsaften 2021 fridde samboeren Nils Jakob Hoff (37). Da hadde idrettsparet vært sammen siden 2014.

Hun er allerede godt i gang med bryllupsplanleggingen.

Overfor TV 2 avslører hun at bryllupet vil finne sted på nyttårsaften, 2022.

Det blir på dagen to år etter at Hoff gikk ned på kne.

Vinterbryllupet vil arrangeres på Røros, som ligger drøyt to mil fra hjemplassen Dalsbygda.

Da hun valgte å legge karrieren på hyllen, gledet hun seg til det nye livet med kjæresten.

– En av grunnene til at jeg la opp, var for å leve et liv for meg selv og med Nils Jakob en stund uten ski eller unger, og det er nå jeg har muligheten. Og det er helt strålende, forteller hun til Dagsavisen.

Denne saken ble første gang publisert 01/11 2022, og sist oppdatert 01/11 2022.

Les også