TV-Guide på NRK

Slik blir TV-høsten 2023 på NRK

Sommeren er på hell, og det er klart for å finne fram til høstens beste TV-serier. Her får du en oversikt over hva du kan se på NRK denne høsten!

<b>MASKORAMA 2023:</b> Denne høsten er blant annet Maskorama tilbake på NRK!
MASKORAMA 2023: Denne høsten er blant annet Maskorama tilbake på NRK! Foto: Ulrik Kramer
Sist oppdatert

Høsten byr på spenning, reality, underholdning og drama! Her får du en oversikt over ti serier du bør få med deg på NRK denne høsten.

Her kan du lese hvordan TV-høsten blir på TV 2 og TVNorge!

1. Når sendes «Makta»?

Allerede før «Makta» har blitt vist på TV, har serien vunnet pris for beste drama under Cannes internasjonale festival for serier.

I «Makta» blir Arbeiderpartiet skildret fra innsiden med konflikter, flyt av alkohol og lekkasjer og spillet mellom Odvar Nordli og Reiulf Steen (Jan Gunnar Røise) på 1970-tallet.

Vi følger den unge legen Gro Harlem Brundtland (Kathrine Thorborg Johansen) som blir viklet inn i det politiske maktspillet og etter hvert blir en mesterlig spiller som utmanøvrerer motstanderne sine.

«Makta» har premiere søndag 29. oktober. Klokkeslett kommer fra NRK nærmere premiere. Programmet kan også ses på NRK TV.

«Makta» på NRK.
«Makta» på NRK. Foto: Erika Hebbert/Motlys/NRK

2. Når sendes «Portrettmesterskapet»?

Mikkel Niva er programleder for nye «Portrettmesterskapet». Her skal både profesjonelle og selvlærte kunstnere konkurrere om å lage det beste portrettet av ulike kjente profiler, som blant andre Vidar Magnussen.

«Portrettmesterskapet» på NRK.
«Portrettmesterskapet» på NRK. Foto: Tobias Eidsaa Børresen /Nordisk Banijay/NRK

«Portrettmesterskapet» har premiere på NRK 14. september, og sendes torsdager kl. 20:00. Programmet kommer også på NRK TV.

Les også: (+) Reneé Fagerhøi: – Jeg likte Thomas lenge, men det tok lang tid før jeg skjønte at jeg var forelska

3. Når sendes «Vettskremt»?

Gjennom seks episoder av «Vettskremt» skal Erik Solbakken og Annika Momrak prøve sitt ytterste for å skremme deltagere samtidig som de får TV-seerne til å dra på smilebåndet.

Deltagerne som får høyest utslag på pulsmålingen, må forlate konkurransen.

«Vettskremt» har premiere fredag 22. september, og da publiseres alle episodene i NRK TV. Sendes direkte på NRK 1 fredager kl. 23:15.

4. Når sendes «Jakten på monsterkveita»?

Bård Tufte Johansen, som er tilbake med ny «Nytt på nytt»-sesong 8. september, blir også aktuell med et fiskeeventyr denne høsten.

Sammen med kompisen Lars Lenth flytter han til en øde fjord på Sørøyai Finnmark i seks uker for å jakte på monsterkveita. Duoen har lenge drømt om å få en kveite på over 100 kilo på kroken!

Fiskekompisene fra byen har overvurdert sine evner både når det gjelder storfisken og det å leve et enkelt liv i pakt med naturen i et lite hus uten strøm, innlagt vann eller dekning.

«Jakten på monsterkveita» har premiere 1. september, og sendes kl. 20.05. Du kan også se programmet her på NRK TV.

«Jakten på monsterkveita» på NRK.
«Jakten på monsterkveita» på NRK. Foto: Ulrik Kramer/NRK

5. Når sendes «Side om side»?

Forrige lørdag var det duket for sesong 10 av populære «Side om side».

NRK-serien om de gode og ikke fullt så gode naboene på Granli har underholdt TV-seerne i snart 100 episoder, og etter denne sesongen er det slutt på forviklingene for Frode, Lisbeth, Kopperud og Gullestad.

Vi har fulgt Jonas fra han flyttet til Granli sammen med Maria til han ble forlatt, var singel, ble stalket og kidnappet og fant kjærligheten på nytt.

«Side om side» sendes på NRK lørdager kl. 21.30. Du kan også se programmet her på NRK TV.

Les også: Jon Almaas om den vemodige avslutningen: – Synd at det er slutt

«Side om side» på NRK.
«Side om side» på NRK. Foto: NRK

6. Når sendes «Tandemeventyret»?

10 deltagere med ulike typer funksjonsnedsettelser har satt seg som mål å sykle på elektriske tandemsykler fra Lindesnes til Nordkapp.

«Tandemeventyret» på NRK.
«Tandemeventyret» på NRK. Foto: Teddy TV/NRK

Målet er å tråkke åtte mil hver dag! Gjennom spektakulær natur blir deltagerne utsatt for fysiske og mentale utfordringer samtidig som de opplever samhold og mestring.

«Tandemeventyret» har premiere mandag 18. september, og sendes mandager kl. 20.00. Alle fire episodene publiseres også i NRK TV.

7. Når sendes «Stjernekamp»?

Etter 10 sesonger på rad tok populære «Stjernekamp» en pause i fjor høst. Nå er programleder Kåre Magnus Bergh tilbake og har med seg Christine Dancke som ny, fast ekspertdommer.

«Stjernekamp» på NRK.
«Stjernekamp» på NRK. Foto: Jonathan Kise/Monster/NRK

«Stjernekamp» har premiere på NRK 2. september, og sendes kl. 19.50. Du kan også se programmet her på NRK TV.

Les også: Mia Gundersen fra «Stjernekamp»: – Det har vært tøft

8. Når sendes «Maskorama»?

Når Norges ultimate entertainer er kåret, er det «Maskorama» som tar over sendeflaten 11. november. Silje Nordnes fortsetter som programleder, men detektivpanelet i år blir helt nytt!

«Maskorama» har premiere lørdag 11. november, og sendes kl. 19.50. Du kan også se programmet på NRK TV.

«Maskorama» på NRK.
«Maskorama» på NRK. Foto: Ulrik Kramer/Fremantle/NRK

9. Når sendes «Bamsegutt»?

I fjor vant Tore Strømøy pris for beste dokumentarserie under «Gullruten» med «Gåten Agnes». Denne høsten blir han aktuell med nok en dokumentarserie om de svakeste i samfunnet.

Tore mottar et rop om hjelp fra Sørøst-Asia. Hvorfor er det ingen som vil hjelpe mannen, som blir kalt Bamsegutt, hjem til Norge?

Tore må gjennom NAV, utenrikstjenesten og barnevernet for å prøve å hjelpe Bamsegutt, og denne saken skal vise seg å bli den aller tyngste saken trønderen noen gang har jobbet med.

«Bamsegutt» har premiere på NRK i november, men dato er ikke spikret enda.

Les også: (+) Vi måtte gå fra huset vårt og selge bilen, men hun ga seg ikke

«Bamsegutt» på NRK.
«Bamsegutt» på NRK. Foto: Kjetil Nesgård/NRK

10. Når sendes «Hva skjedde med Solveig»?

18. august startet den nye humorserien til Kevin Vågenes. Ikke fortvil hvis du ikke fikk med deg starten, alle episodene ligger på NRK TV.

«Hva skjedde med Solveig» er en dokukrim-komedie som følger et journalistteam som etterforsker det mystiske dødsfallet til bloggeren Solveig Lyngåsen.

«Hva skjedde med Solveig» på NRK:
«Hva skjedde med Solveig» på NRK: Foto: Seefood TV/NRK

Kevin spiller hele 17 ulike roller i den nye serien. – Målet vårt var å lage noe helt forskjellig fra «Parterapi», og dette er noe helt nytt. Det er fortsatt mine karakterer, men universet, formen og stemningen er en helt annen.

Alle episodene om «Hva skjedde med Solveig» ligger på NRK TV. Programmet er allerede sendt på NRK 1.

Denne saken ble første gang publisert 01/09 2023, og sist oppdatert 11/09 2023.

Les også