«KOKKESKOLEN»-AKTUELLE Siri Avlesen-Østli

Om ektemannen: – Det gjorde meg skeptisk

I rollen som programleder i «The Voice» er Siri Avlesen-Østli opptatt av å få talenter til å yte maksimalt. Selv får hun energi av å spise delikate retter på restauranter verden rundt.

<b>KJÆRESTEN:</b> Siri er gift med Erik Avlesen-Østli. Han var lite opptatt av mat da paret ble sammen.
KJÆRESTEN: Siri er gift med Erik Avlesen-Østli. Han var lite opptatt av mat da paret ble sammen. Foto: Privat
Sist oppdatert

– Jeg har sett opp til Eyvind Hellstrøm helt siden tenårene. Det var helt utenkelig å svare nei da jeg ble spurt, forteller Siri Avlesen-Østli (39) om sin deltagelse i «Kokkeskolen med Truls og Hellstrøm.»

Hun har tidligere vært anker i TV 2-sporten, før hun i 2021 ble programleder for sangtalentkonkurransen «The Voice» på samme kanal.

Den rollen har Siri fremdeles, og selv om hun i høst følger de såkalte blind-auditionene foran neste års sesong, var Siri klokkeklar på at hun skulle være elev hos selveste Hellstrøm.

– Dette er det perfekte konsept for meg, og det var en ren glede å delta. Jeg var ikke redd for å gå i kjelleren som jeg gjorde for få år siden. I «Kokkeskolen» er det hverken å krype i gjørme eller trene dans 12 timer hver eneste dag, forteller Siri.

I 2021 deltok hun både i «Kompani Lauritzen» og i «Skal vi danse», i tillegg til at hun forberedte sin første sesong som programleder for «The Voice» på TV 2.

– Jeg var ny i jobben, sam­ti­dig som jeg øvde intenst hver uke i «Skal vi danse». Jeg jobbet nesten døgnet rundt, men jeg gjorde alt jeg kunne for å skjule for TV-seerne hvor utslitt jeg faktisk var. Det var et eks­tremt press i den peri­oden, forteller Siri som havnet på tredjeplass i dansekonkurransen.

<b>FÅR ROS:</b> – Siri gjør en strålende innsats på «Kokkeskolen», sier Truls Svendsen (t.v.) og Eyvind Hellstrøm.
FÅR ROS: – Siri gjør en strålende innsats på «Kokkeskolen», sier Truls Svendsen (t.v.) og Eyvind Hellstrøm. Foto: Svein Brimi

Ektemannen Erik Avlesen-Østli

Etter hardkjøret tok Siri fri i noen måneder for å hente seg inn igjen. Hun brukte tiden godt sammen med barna Victor (8) og Thea (4) samt ektemannen Erik Avlesen-Østli (42).

– Det var noe av det lureste jeg kunne gjøre. TV 2 var rause som lot meg få gjøre det. Jeg høstet nyttige erfaringer etter et strevsomt år, og jeg hadde ingen planer om å gjøre noe mer reality. Jeg følte at jeg hadde gjort mitt, men så er det noe med at jeg er veldig opptatt av mat.

– Det er det, og selvfølgelig familien min, som jeg bruker tiden min på. Mat var også viktig for meg i den perioden jeg hentet meg inn igjen. Jeg får en egen ro av å lage mat. Da er jeg til stede i øyeblikket ved å smake, se og lytte, forteller Siri.

Hun har alle kokebøkene til Hellstrøm – og har lenge beundret hans særegne evne til å formidle mat. Det har smittet over på Siri.

Les også: Siri Avlesen-Østli: – Jeg fikk en knekk

<b>KOKKESKOLEN</b>: Siri følte seg ferdig med å delta i reality-serier, men svarte et klart «ja» til «Kokkeskolen».
KOKKESKOLEN: Siri følte seg ferdig med å delta i reality-serier, men svarte et klart «ja» til «Kokkeskolen». Foto: Espen Solli

Reiser utenlands

– Jeg bruker mer penger på mat enn klær. Det gjelder ikke bare med tanke på det jeg handler inn av råvarer i familien. Vi bruker også penger på å spise ute. Det gjør vi ikke bare i Norge, men også i andre land.

– Ofte legger vi ferien til en by med en spennende restaurant. Det har ført oss til både i USA, England og Frankrike. Jeg sparer penger til gode matopplevelser med familien, forteller Siri.

<b>KOBLER UT: </b>– Jeg slapper godt av når jeg lager mat. Det gir meg en helt spesiell ro, sier Siri.
KOBLER UT: – Jeg slapper godt av når jeg lager mat. Det gir meg en helt spesiell ro, sier Siri. Foto: Svein Brimi

Hun forteller entusiastisk at interessen for mat også er til stede hos hennes to barn. Da sønnen feiret bursdag, fikk han servert en tiretters på Statholdergaarden i Oslo.

– Det var vår gave til ham, og jeg tror han kjente på en spesiell lykkefølelse, akkurat som mammaen hans! Han spiser alt fra blekksprut til biff tartar. Hjemme hos oss samles vi hver dag rundt middagsbordet, og vi har forskjellige retter nesten hver dag.

– Det er ikke bare matopplevelsen vi deler, men også hvordan dagen har vært for små og store rundt bordet. I helgene tar vi frem finserviset og lager en ordentlig middag sammen, forteller Siri.

Les også: (+) Kokk Reneé Fagerhøi: – Jeg likte Thomas lenge, men det tok lang tid før jeg skjønte at jeg var forelska

Ble skeptisk

39-åringen har vært opptatt av mat så lenge hun kan huske. Ektemannen hadde derimot ikke den samme interessen.

– Erik var ikke så opptatt av mat da vi ble kjærester. Det gjorde meg skeptisk, men heldigvis har han kommet seg flere hakk. Det gjør at jeg får sterk konkurranse når jeg lager saus!

<b>EN MESTER: </b>Gino, som har passert 80 år, gir Siri gode råd på veien mot den perfekte pizza.
EN MESTER: Gino, som har passert 80 år, gir Siri gode råd på veien mot den perfekte pizza. Foto: Svein Brimi

Selv om Siri hadde solide kunnskaper før hun ble med i «Kokkeskolen», opplevde også hun en og annen nedtur. Da føltes det godt å ha Truls Svendsen som kontakt- og sosiallærer.

– Han er flink til å trøste og oppmuntre. Det er en viktig del av rollen jeg selv har i «The Voice». Unge talenter i alle aldre møter litt redde opp, før de blomstrer og stråler av selvtillit i løpet av sendingene.

<b>FORNØYD</b>: – Jeg elsker pizza, sier Siri Avlesen-Østli som laget sin egen rett hos Gino Valente. Kjendiskokken, kjent blant annet for «Ginos mattips» på TVNorge i sin tid, driver egen pizzarestaurant i Oslo.
FORNØYD: – Jeg elsker pizza, sier Siri Avlesen-Østli som laget sin egen rett hos Gino Valente. Kjendiskokken, kjent blant annet for «Ginos mattips» på TVNorge i sin tid, driver egen pizzarestaurant i Oslo. Foto: Svein Brimi

– Jeg føler meg heldig som får være støttespilleren deres. Jeg skal være stødig i det, akkurat slik Hellstrøm er i «Kokkeskolen», sier Siri som gleder seg til «The Voice» utpå nyåret.

<b>TALENTER I VENTE:</b> – Jeg gleder meg til en ny runde med «The Voice» utpå nyåret, sier Siri.
TALENTER I VENTE: – Jeg gleder meg til en ny runde med «The Voice» utpå nyåret, sier Siri. Foto: Svein Brimi

«Kokkeskolen med Truls og Hellstrøm» sendes på TV 2 direkte tirsdag 20.00.

Denne saken ble første gang publisert 23/11 2023, og sist oppdatert 23/11 2023.

Les også