Simon Nitsche om karrieren og kjærlighetslivet

Simon Nitsche åpner om kjærlighetslivet: – Følelsene styrer jeg ikke

Etter flere år i Vestlands hovedstad pakket Simon Nitsche sekken og flyttet til Oslo. – Trivsel kommer foran jobb, forteller TV 2-program-lederen til Her og Nå.

<b>SIMON NITSCHE:</b> Simon Nitcshe har rukket å etablere seg i Oslo, og har det bedre enn på lenge. Med familien og venner like i nærheten, står pila på trivsel.
SIMON NITSCHE: Simon Nitcshe har rukket å etablere seg i Oslo, og har det bedre enn på lenge. Med familien og venner like i nærheten, står pila på trivsel. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

Med kaffekoppen i hånden og den ellers så velstriglede, blonde manken viltert dandert, smilte Simon Nitsche (30) unnskyldende da Her og Nå møtte ham til intervju i fjor sommer.

Han var en tur ute med venner kvelden før, og nå har han tillatt seg en rolig formiddag.

– Bilder fra intervjuet skal vel ikke publiseres noe sted? spurte den ettertraktede TV 2-programlederen med et unnskyldende smil.

Ikke det at utseende er noe Simon ønsker skal definere ham. Egentlig er det faktisk stikk motsatt. Når fokuset rettes mot det ytre fremfor prestasjoner, får han behov for å trekke i motsatt retning.

Simon er lidenskapelig opptatt av faget sitt, og har bakgrunn fra journalistikkstudiet ved Volda. Han brukte også barne- og ungdomsårene til å forberede seg til den rollen han i dag har fått i media. Det skal vi komme tilbake til.

Født: 1992

Alder: 30 år

Yrke: Journalist og programleder

Bosted: Oslo

Se mer

– Blir jeg spurt om utseende, vil jeg jobbe enda hardere, slik at jeg neste gang heller får spørsmål om min prestasjon, fortalte Simon engasjert.

Les også: Simon Nitsche ble «oppdaget» av Thomas Numme og Harald Rønneberg

<b>I FYR OG FLAMME: </b>Denne vinteren kan du følge Simon Nitsche som programleder for det nye TV 2-programmet «I fyr og flamme».
I FYR OG FLAMME: Denne vinteren kan du følge Simon Nitsche som programleder for det nye TV 2-programmet «I fyr og flamme». Foto: Svein Brimi

Vant «Skal vi danse» 2021

Han har bemerket seg i både nyhets- og underholdningsverdenen de siste årene, og er et kjent ansikt fra TV 2-Sporten.

I 2021 ble han raskt en seerfavoritt da han deltok i «Skal vi danse». Og sammen med dansepartneren Helene Spilling (26), gikk han helt til topps.

<b>SKAL VI DANSE: </b>I siste ordinære sesong gikk Simon Nitsche og dansepartneren Helene Spilling helt til topps i «Skal vi danse».
SKAL VI DANSE: I siste ordinære sesong gikk Simon Nitsche og dansepartneren Helene Spilling helt til topps i «Skal vi danse». Foto: Thomas Andersen / TV 2

Siden den gang har han ledet podkasten «Kunne vært proff», fungert som utegående reporter i «Sommerfest fra Telemark» og spilt inn første sesong av «I Fyr og flamme» som går på TV 2 denne vinteren. Med det har Simon fått sin programlederdebut i et rykende ferskt TV 2-konsept.

– Dette er noe litt annet enn jeg har gjort på TV før, og i starten kjente jeg meg ikke helt trygg i rollen. Det følger mye ansvar når du skal fronte en stor TV-produksjon. Jeg blir nervøs før vi kommer ordentlig i gang, men ikke sånn «krympe meg og bli borte»-nervøsitet. Det er mer at jeg er ivrig etter å starte og gjøre en god jobb!

– Det er en positiv nervøsitet som viser at jeg ikke tar lett på det, forteller Simon som på intervjutidspunktet så vidt var i gang med innspillingsperioden av «I fyr og flamme».

Les også: Simon Nitsche og Helene Spilling snakker ut om romanseryktene

Oppvokst i Sandefjord

Det er ingen tvil om at oppmerksomheten rundt halvt tyske Simon Nitsche har økt betraktelig – en overgang både han og hans nærmeste har fått merke på kroppen.

– For alle i familien, meg selv inkludert, har det vært en noe brå omveltning med all oppmerksomheten. Det er litt skummelt, men så lenge jeg har valgt det selv og det ikke er for invaderende – så er det i all hovedsak koselig, sa Simon til Her og Nå.

Det er på ingen måte noen umiddelbar fare for at Sandefjordingen skal miste fotfestet.

– Det er nettopp de tingene som får noen mennesker til å ta av, som får meg mer jordet. Jeg ønsker å bevise at jeg er mye mer enn hvordan jeg ser ut. Utseende er flyktig og avhenger av mennesket som ser.

<b>FJELLSTØTT:</b> Simon takker foreldrene og oppveksten for at han står trygt i seg selv i dag. Det er deres fortjeneste at han fant sin retning i livet allerede i tidlig i alder.
FJELLSTØTT: Simon takker foreldrene og oppveksten for at han står trygt i seg selv i dag. Det er deres fortjeneste at han fant sin retning i livet allerede i tidlig i alder. Foto: Svein Brimi

Det hviler en stoisk ro over Simon. Det har han den trygge oppveksten i Sandefjord å takke for. Han trekker gang på gang frem familien som en viktig brikke på veien dit han er i dag. Det var foreldrene som gjenkjente Simons talent, og ga ham muligheten til å dyrke dette.

­– Jeg er veldig takknemlig for at jeg hadde foreldre som tidlig fortalte meg hva jeg passet til. Det synes jeg det er viktig at foreldre gjør. At de ser ressursene til barna og så kombinerer det med ulike yrker og retninger. Det har gitt meg en veldig trygghet på det jeg holder på med. Foreldrene mine er mine viktigste støttespillere, fortalte programlederen og sprakk opp i et varmt smil.

<b>LILLEBROR PHILIP: </b>Simon Nitsche sammen med lillebroren Philip
LILLEBROR PHILIP: Simon Nitsche sammen med lillebroren Philip Foto: Privat

Om det er farens tyske bakgrunn som har påvirket hans strukturerte arbeid mot et fremtidig mål, avkrefter han kjapt.

– Faren min er en rocka bohem og ingen forkjemper for struktur. Han er den smarteste jeg kjenner, men han har ingen utdannelse.

– Pappa er en rocker fra Hamburg som satset alt på kjærligheten i Norge med mamma den gangen på 80-tallet. Han er en veldig kreativ og uredd fyr på sin måte. Det kjenner jeg meg igjen i. Det handler om å tørre og prøve og feile.

Les også: (+) Hanne Sørvaag: – Det er ekstra sårt at jeg ikke fikk være der da pappa døde. At han døde alene

Sluttet i sportsnyhetene

Formidlerspiren begynte tidlig å gro i Simon. Han husker tiden i skoleavisen som noe av det aller morsomste i verden. Senere fikk han en bratt læringskurve i lokalavisen.

Stoltheten av å bla opp i avisen og finne sin egen artikkel, sitter ennå. På skolen kjente han på mestring når han fikk fremføre.

– Jeg var så glad i muntlig fremføring at lærerne flere ganger sa: «Takk til deg. Nå har du snakka lenge nok». Jeg var en litt veslevoksen besserwisser på den tiden, og kunne nok være litt frustrerende for lærerne, lo Simon, og la til:

– Jeg føler meg egentlig litt veslevoksen ennå. Jeg bruker store ord som jeg egentlig ikke helt vet betydningen av og sånn.

<b>FORMIDLER:</b> Allerede i ungdomsårene var Simon en ivrig formidler, og han jobbet både i skoleavisen og i Sandefjords Blad. Senere studerte han journalistikk ved Høgskolen i Volda. Her sammen med en av to brødre.
FORMIDLER: Allerede i ungdomsårene var Simon en ivrig formidler, og han jobbet både i skoleavisen og i Sandefjords Blad. Senere studerte han journalistikk ved Høgskolen i Volda. Her sammen med en av to brødre. Foto: Privat

Det er med nostalgi i stemmen han husker tilbake til ungdomsårene.

– Jeg var nok en fyr som satte høye forventninger til meg selv i tidlig alder. Det kunne være altoppslukende, men jeg lot aldri det ta overhånd.

Fra utsiden så det ut til at alle brikkene hadde falt på plass for Simon, som etter studiene ble ansatt som sportsanker i TV 2. Så, på nyåret, kom nyheten om at han sluttet i sportsnyhetene, pakket sekken og flyttet til tigerstaden tilsynelatende uten en tydelig plan for journalist-fremtiden.

<b>PROGRAMLEDER:</b> Da Simon sa opp jobben i TV 2, sto han på bar bakke og ante ikke hva som ventet rundt neste yrkessving. I dag står han bak den populære podkasten «Kunne vært proff» og er aktuell som programleder i TV 2.
PROGRAMLEDER: Da Simon sa opp jobben i TV 2, sto han på bar bakke og ante ikke hva som ventet rundt neste yrkessving. I dag står han bak den populære podkasten «Kunne vært proff» og er aktuell som programleder i TV 2. Foto: Svein Brimi

Til Her og Nå avslørte Simon hva som fikk ham til å ta den endelige avgjørelsen.

– Jeg trengte å være mer sammen med de gode vennene i livet mitt, som bor i Oslo. Og familien min, som er i Sandefjord og Oslo. Jeg trengte en endring i hverdagen min. Jeg var veldig glad i kollegaene mine og jobben min i sporten, men det var livet utenfor jeg ikke trivdes så godt i. Jeg manglet mye av det sosiale. Trivsel må komme før jobb, sier Simon.

Les også: Arnhild har jobbet som skuespiller i 40 år uten å bli gjenkjent på gaten. Men nå er den tiden forbi

Kjærlighets-relasjoner

Etter et drøyt halvår i hovedstaden, var ikke den ambisiøse TV-profilen i tvil:

– Det var en rett avgjørelse. Jeg har det mye bedre nå og er på et veldig godt sted i dag. Nå farter jeg rundt, møter venner, spiser lunsj og henger med broren min som har akkurat har kjøpt seg ny leilighet i Oslo sammen med kjæresten sin. Og så har den andre broren min bodd litt her hos meg i sommer.

<b>BRØDRETRIO:</b> Simon snakker varmt om sine brødre som han har et svært nært forhold til. Her ser du (f.v.) Simon (30), Thomas (23) og Philip (28).
BRØDRETRIO: Simon snakker varmt om sine brødre som han har et svært nært forhold til. Her ser du (f.v.) Simon (30), Thomas (23) og Philip (28). Foto: Privat

Det er tydelig at Simon har funnet seg til rette i sitt nye liv, hvor han parallelt med jobben i TV 2, leker med drømmen om å skape sin egen fremtid.

– Jeg har alltid hatt en drøm om å være gründer og å skape min egen lykke. Hvordan de neste ti årene vil se ut, aner jeg ikke. Det er jo nettopp det som er spennende!

Og skulle den rette dukke opp, er han ikke fremmed for det.

– Ingen mennesker er kjempetrygge på alt. Når det kommer til kjærlighetslivet, har jeg ikke alltid vært like sikker. Jeg har ikke hatt mange lange kjærlighetsrelasjoner. I stedet har jeg hatt et mer aktivt yrkesliv.

– Men det hadde vært kjempehyggelig å treffe noen å ha som partner i livet. Det skjer når det skjer – følelsene styrer jeg ikke. Men jeg møter opp og er ute og hilser på folk, fortalte Simon til Her og Nå.

Denne saken ble første gang publisert 12/04 2023, og sist oppdatert 12/04 2023.

Les også