Silje Nord­nes feirer 10-års­jubi­leum som pro­gram­le­der

Blitt tryg­gere på meg selv

Som ten­åring var drøm­men å få jobb i NRK. Etter 10 år som pro­gram­le­der har Silje Nord­nes for lengst fått opp­fylt sitt stør­ste ønske – og erfa­rin­gen har gjort henne mindre nervøs.

<b>SILJE NORDNES:</b> I år er det 10 år siden Silje debu­terte som pro­gram­le­der i NRK. Den gangen var det i radio programmet «P3morgen». I dag er hun en av de mest brukte TV-program­lederne i NRK.
SILJE NORDNES: I år er det 10 år siden Silje debu­terte som pro­gram­le­der i NRK. Den gangen var det i radio programmet «P3morgen». I dag er hun en av de mest brukte TV-program­lederne i NRK. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

De siste årene har Silje Nord­nes (37) blitt en av de mest pro­fi­lerte pro­gram­le­derne på NRK.

Med sitt blide, nord­norske vesen har Ham­marøy-jenta sjar­mert det norske folk i pro­gram­mer som «MGP», «Spel­le­mann», «Sommer­skuta», «Pridefest» – og ikke minst som pro­gram­le­der i to seson­ger av den enorme seer­suk­ses­sen «Masko­rama».

I år er det 10 år siden Silje debu­­terte som pro­gram­le­der, og hun kan ennå kjenne krib­lin­gen i magen når hun tenker til­bake på sine aller første radio­sen­din­ger i «P3morgen».

– Det var så spen­nende på den tiden der. Det var over­vel­dende, og alt var nytt. Nå føles det mer som at jeg er på hjem­me­bane i rollen som pro­gram­le­der. Den stør­ste for­skjel­len er at jeg har blitt tryg­gere på meg selv og ikke er like nervøs, smiler Silje, som slut­tet i «P3morgen» i 2019 og senere tok steget over til TV.

<b>MASKORAMA:</b> Med 1,2 millioner seere i snitt er NRK-program­met «Maskorama» et av de mest populære pro­gram­mene på norsk TV de siste årene. Som program­le­der vet Silje like lite som oss hjemme om hvem som skju­ler seg bak de flotte kostymene.
MASKORAMA: Med 1,2 millioner seere i snitt er NRK-program­met «Maskorama» et av de mest populære pro­gram­mene på norsk TV de siste årene. Som program­le­der vet Silje like lite som oss hjemme om hvem som skju­ler seg bak de flotte kostymene. Foto: NRK

Les også: (+) Dag Otto og Ellen har holdt sammen i over 40 år: – Vi har vokst litt sammen

Programleder for «Masko­rama»

Etter at den første «Masko­rama»-seson­gen ble avholdt uten pub­li­kum i studio som følge av pan­de­mien, kunne Silje i fjor ta imot applaus fra rundt 1000 per­so­ner i salen. Hele 1,2 mil­li­o­ner seere i snitt fulgte med på pro­gram­met fra sofa­kro­ken. Det kan få selv et erfa­rent pro­gram­le­der­hjerte til å dunke litt ras­kere.

– Jeg kjen­ner fort­satt på ner­vø­si­tet, det gjør jeg abso­lutt. Men «Maskorama» er en så stor, bra, pro­fe­sjo­nell og gjen­nom­ar­bei­det pro­duk­sjon – så det føles like­vel veldig trygt, mener hun.

Etter over­gan­gen fra radio til TV har Silje gått løs på svært vari­erte arbeids­opp­ga­ver i NRK. For den les­biske pro­gram­le­de­ren ble det ekstra stort å få lov til å lede his­to­ri­ens første norske Pride-sen­ding i fjor sommer.

– Det har aldri blitt gjort før i Norge, så det var eks­tremt stor stas. Jeg kjente på at det var veldig menings­fylt for meg per­son­lig. Vi fikk også masse til­ba­ke­mel­din­ger fra pub­li­kum som viste tyde­lig at det var veldig viktig for folk. Da vi var på sen­din­gen og var fer­dige for dagen, så jeg flere som gråt. Selv måtte jeg kjempe mot tårene da vi star­tet pro­gram­met. Jeg klarte å kon­trol­lere det, men jeg kjente en veldig sterk følelse i brys­tet av at dette vir­ke­lig betydde noe for så mange, for­tel­ler hun.

<b>PRIDE:</b> I fjor sommer ledet Silje den aller første Pride-sen­din­gen i historien på norsk TV. For den les­biske pro­gram­le­de­ren ble det ekstra menings­fylt også som pri­vat­per­son.
PRIDE: I fjor sommer ledet Silje den aller første Pride-sen­din­gen i historien på norsk TV. For den les­biske pro­gram­le­de­ren ble det ekstra menings­fylt også som pri­vat­per­son. Foto: NRK

Les også: Silje Nordnes holdt hemmeligheten for seg selv. Det var som om hun levde to parallelle liv

NRK-podkasten «Kjær­lig­hets­sorg»

Helt siden hun var ten­åring hjem­me på Ham­marøy drømte Silje om å få jobb som pro­gram­le­der i NRK P3. Takket være talent og mål­ret­tet arbeid, fikk hun drøm­men opp­fylt få år senere.

– Det var litt sånn at da vi ga oss i «P3 Morgen» i 2019, så kjente jeg at jeg alle­rede hadde levd drøm­men min. Jeg måtte ta meg litt tid til å tenke og reori­en­tere meg og finne nye drøm­mer. Og så har de to siste årene vært så mer­ke­lige. Det har vært så mye rart som har skjedd, så jeg vet ikke om jeg egent­lig vet hva jeg drøm­mer om nå, sier hun.

Fra 18. mai er 37-årin­gen aktu­ell med NRK-pod­kas­ten «Kjær­lig­hets­sorg», der hun skal finne ut hva kjær­lig­hets­sorg er, hva som skjer i krop­pen og hodet og hvor­for det gjør så fryk­te­lig vondt. Dermed fort­set­ter pro­gram­le­de­ren sin vari­erte sti i NRK.

– Jeg er veldig, veldig glad for at jeg er i NRK og for alle de mulig­­he­tene som jeg har fått, smiler Silje til Her og Nå.

Denne saken ble første gang publisert 21/06 2022, og sist oppdatert 21/06 2022.

Les også