YouTuber Sander Austad Dale

Fikk tilbud om å ringe hjem en gang i uka: – Det ville ikke jeg

De siste årene har YouTuberen Sander «Randulle» Dale gjort seg bemerket i programmer som «Forræder» og «Farmen kjendis». Han avslører at menneskemøtene har vært en avgjørende motivasjon bak deltagelsen.

<b>SANDER DALE:</b> – Vi fikk muligheten til å ringe til partnere og jobb en gang i løpet av uka. Det ville ikke jeg. Jeg syntes det var kjempedeilig å leve 100 år tilbake i tid, og ville forbli i den boblen, sier YouTuber Sander Dale til Her og Nå.
SANDER DALE: – Vi fikk muligheten til å ringe til partnere og jobb en gang i løpet av uka. Det ville ikke jeg. Jeg syntes det var kjempedeilig å leve 100 år tilbake i tid, og ville forbli i den boblen, sier YouTuber Sander Dale til Her og Nå. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

– Jeg tror oppriktig jeg aldri har hatt det bedre enn jeg hadde det inne på «Farmen». Det var helt nydelig å ikke ha kontakt med omverdenen og glemme at det finnes teknologi!

Sander «Randulle» Austad Dale (25) smiler bredt når vi møter ham på «Farmen kjendis». Og det er kanskje ikke så rart han satte ekstra pris på roen inne på gården.

Youtuber «Randulle»

Sander, som til daglig driver en av Norges største spillkanaler på YouTube, fikk nemlig et kjærkomment avbrekk fra både skjerm og seertall.

– Selv om fokuset på «views» (antall visninger av videoen, red. anm.) i dag har blitt litt sekundært og jeg prøver å gjøre de tingene jeg liker å gjøre, så er det likevel fort gjort å kjenne på et konstant press for å levere. Det er viktig å prioritere bort jobb i perioder. Det har jeg ikke vært så god på, men det har jeg tatt tak i nå. Hvis ikke kan man jo bli «klin gæren», rister «Farmen»-profilen oppgitt på hodet.

<b>ENKLE KÅR:</b> – Jeg er veldig glad for at jeg ikke ble født inn i en iPad i dag, for det blir nok skjerm. Det å legge teknologien bort og fokusere på gårdsdrift, var fantastisk, forteller Sander. 
ENKLE KÅR: – Jeg er veldig glad for at jeg ikke ble født inn i en iPad i dag, for det blir nok skjerm. Det å legge teknologien bort og fokusere på gårdsdrift, var fantastisk, forteller Sander.  Foto: Svein Brimi, Her og NÅ

– Jeg har heldigvis et fint støtteapparat rundt meg, som jeg bare kan være med og glemme litt hva jeg driver med. Det er viktig å ha noen ankre i livet, hvis ikke kan det ta helt av.

Da blir det naturlig å spørre om «Farmen»-opplevelsen har endret hans skjermvaner i etterkant?

– Nei! Har ikke tatt med meg noen nye vaner, altså. Ikke rutiner eller hardt fysisk arbeid. Men jeg har tatt med meg skjegget, flirer han.

Les også: Emma Ellingsen har fått skremmende meldinger: – Det reddeste jeg har vært noen gang

<b>GODE VENNER:</b> Sander fikk god kontakt med blant annet Emilie Nereng inne på gården. De samarbeidet om flere oppgaver under gårdsoppholdet. 
GODE VENNER: Sander fikk god kontakt med blant annet Emilie Nereng inne på gården. De samarbeidet om flere oppgaver under gårdsoppholdet.  Foto: TV 2

Drømmen om psykologistudiet

Det var ikke bare søken etter en teknologifri hverdag som pirret nysgjerrigheten til 25-åringen. Hadde ikke Sander endt opp som YouTuber, er det nemlig et helt annet yrke han hadde siktet seg inn på.

– Jeg hadde egentlig lyst til å gå psykologistudiet, for jeg synes det er så spennende. Jeg er veldig interessert i hvordan mennesket fungerer, ikke bare som enkeltstående individer, men også i grupper.

<b>HODEBRY:</b> – «Farmen» er barnemat sammenlignet med «Forræder». På gården koste jeg meg bare og i «Forræder» fikk hodet kjørt seg. Vi er forskjellig lagd og rustet til ulike ting, mener Sander. 
HODEBRY: – «Farmen» er barnemat sammenlignet med «Forræder». På gården koste jeg meg bare og i «Forræder» fikk hodet kjørt seg. Vi er forskjellig lagd og rustet til ulike ting, mener Sander.  Foto: TV 2

– Derfor synes jeg reality som «Farmen» i seg selv er veldig kult. Det er interessant å se hvilken type person man blir og hvilken rolle man tar. Så innbiller jeg meg også at jeg er god på å lytte, forteller Sander.

Les også: (+) Til slutt måtte jeg ta et oppgjør med min humørsyke mann. Reaksjonen hans var rystende

Deltar i «Farmen kjendis»

På gården har Sander vist at han er en sosial kameleon, som kommer godt overens med alle personlighetene på gården – uavhengig av alder og kjønn.

Gjennom ukene på «Farmen», greide han også å holde de fleste konflikter på en armlengdes avstand. Men ikke alle.

– Jeg er en person som liker å ta et steg tilbake om noe blir litt betent. Men da jeg noe ufrivillig ble storbonde, ble jeg nødt til å ta litt ansvar.

– Hvis ikke ville Sondre (Mulongo Nystrøm red.anm.) dratt hjem. Det ville jeg ikke, forteller Sander, og refererer til situasjonen hvor han valgte Christian Brennhovd som førstekjempe etter en konflikt i gruppa.

Les også: Daniel Franck: – Har spurt meg selv hva jeg gjorde feil

<b>KONFLIKTER:</b> – Jeg trodde etter å ha sett alle deltagerne, at det skulle bli en harmonisk sesong. Men det var ikke tilfelle. Det smalt fort – og jeg så det seriøst ikke komme, innrømmer Sander. 
KONFLIKTER: – Jeg trodde etter å ha sett alle deltagerne, at det skulle bli en harmonisk sesong. Men det var ikke tilfelle. Det smalt fort – og jeg så det seriøst ikke komme, innrømmer Sander.  Foto: TV 2

10 års-jubileum

3. januar hadde Sanders spillekanal 10 års-jubileum. Kjapp hoderegning avslører at han var 15 år gammel da han startet den eventyrlige digitale reisen.

Men allerede som 12-åring, begynte han å kalkulere på hvor mange visninger han måtte ha for å tjene nok penger til å leve av det.

– Den kalkuleringen viste seg å være fullstendig skivebom. Men uansett: Jeg lever mitt beste liv og lever ut barndomsdrømmen. Og støtten fra de rundt meg har vært helt enorm. Det er takket være mamma, pappa og søstrene mine jeg holder på med dette her. De har måtte holde ut med mye skrik og skrål opp gjennom årene, og da jeg sa jeg ville ta meg et fri-år fra skolen for å satse på det her, var de utelukkende positive. De presset meg aldri til å studere, forteller Sander takknemlig, og fortsetter:

– Vi er så heldige at vi lever i Norge, som er den tryggeste rammen du kan ha. Da er det bare å følge drømmene sine!

Denne saken ble første gang publisert 16/02 2024, og sist oppdatert 16/02 2024.

Les også