Robert Stoltenberg

Klar for et comeback

TV-serien «Borettslaget» ble en braksuksess på NRK. Robert Stoltenberg pusser gjerne støv av rollefigurene i humorprogrammet som han skapte.

<b>BORETTSLAGET:</b> Rollefiguren Jeanette Freiholt er en uføretrygdet beboer i Tertitten borettslag.
BORETTSLAGET: Rollefiguren Jeanette Freiholt er en uføretrygdet beboer i Tertitten borettslag. Foto: NRK
Publisert

TV-seerne fikk et gjensyn med karakterene Roy Narvestad og Linda Johansen i «Kvelden før kvelden» på NRK lille julaften 2023.

– Det var veldig gøy å spille de to igjen. Jeg sier ikke nei takk hvis NRK skulle ønske å ha en ny sesong med «Borettslaget». Narvestad er alltid beredt. Jeg vil tro han vil være superklar.

– Narvestad har en mening om alt og alle. Det er ikke én ting han ikke blander seg bort i, sier Robert Stoltenberg (58) til Her og Nå.

<b>ROBERT STOLTENBERG</b>: Robert Stoltenberg kan se tilbake på «Borettslaget» med et eneste stort smil. – TV-serien ble godt mottatt, minnes Robert.
ROBERT STOLTENBERG: Robert Stoltenberg kan se tilbake på «Borettslaget» med et eneste stort smil. – TV-serien ble godt mottatt, minnes Robert. Foto: Svein Brimi

Les også: Da Robert Stoltenberg ikke hørte noe av hva dronning Sonja sa, måtte han ta grep

Roy Narvestad

Den folkekjære komikeren og programlederen hadde en travel høst i fjor. Robert satt i panelet i «Maskorama» på NRK og han var programleder for tradisjonsrike «Kvelden før kvelden» sammen med Ingrid Gjessing Linhave (46).

– Jeg koste meg virkelig gjennom hele høsten og frem til jul. Det er et privilegium å bli spurt om å være med på så mye givende, synes Robert.

<b>NARVESTAD</b>: Roy Narvestad er driftsleder og selverklært høvding i Tertitten borettslag.
NARVESTAD: Roy Narvestad er driftsleder og selverklært høvding i Tertitten borettslag. Foto: NRK

Like før nyttår var det premiere på realityserien «LOL: Den som ler sist» på strømmetjenesten Prime Video. Her er Robert en av ti drevne komikere som er samlet i et studio for å få hverandre til å le, uten selv å bryte sammen i latter. Den som klarer å holde seg hele veien gjennom seks episoder står igjen som vinner.

– Det var utrolig gøy å få være med så mange dyktige kolleger. Vi er en gjeng med yngre og godt voksne som får mulighet til å leke litt, sier Robert.

Les også: (+) Stort årshoroskop: Slik blir 2024!

Humorserien «Borettslaget»

Han trives med å leke, slik han gjorde i humorserien «Borettslaget». Den ble en braksuksess på statskanalen.

Robert skapte serien og spilte selv de fleste rollefigurene i oppdiktede Tertitten borettslag i Oslo, der Roy Narvestad er driftslederen som bor sammen med søsteren Ruth Narvestad.

En annen rollefigur er Linda Johansen, en eldre kvinne som da serien startet ikke hadde gått ut av leiligheten på tre år.

<b>BEKYMRET: </b>Linda Johansen er veldig glad i hunden sin Tommy, men skjønner at han er alvorlig syk når han ikke engang vil ha fyrstekake.
BEKYMRET: Linda Johansen er veldig glad i hunden sin Tommy, men skjønner at han er alvorlig syk når han ikke engang vil ha fyrstekake. Foto: NRK

Yngve Freiholt er en homofil moteekspert og coverdesigner for dameblader, mens Piirka Kellivoite Kollonemi er pirattaxisjåfør og arbeidsledig finne. En annen som hører til i borettslaget er uføretrygdede Jeanette Freiholt.

Serien ble første gang vist i 2002. Den andre sesongen kom i 2006, og den tredje i 2008.

Serien har flere ganger gått i reprise, men Robert lukker altså ikke døren for en fjerde sesong, mer enn 20 år etter at den første gikk på lufta!

Denne saken ble første gang publisert 14/02 2024.

Les også