Robbie Williams runder 50 år

Robbie Williams fyller 50: Takker kona Ayda for livet

Robbie Williams levde et utsvevende liv med narkotika. Nå har 50-årsjubilanten endelig slått seg til ro med kone og fire barn.

<b>«SHE’S THE ONE»:</b> Robbie og Ayda Field møttes for første gang i 2006. Fire år senere giftet de seg. Her er ekteparet avbildet på Ibiza i Spania sommeren 2022.
«SHE’S THE ONE»: Robbie og Ayda Field møttes for første gang i 2006. Fire år senere giftet de seg. Her er ekteparet avbildet på Ibiza i Spania sommeren 2022. Foto: Getty Images
Publisert

13. februar 1974 kom Robert Peter Williams til verden i Stoke-on-Trent i Staffordshire i England. Allerede som 16-åring ble han kjent over hele verden som Robbie Williams.

I 1990 ble han nemlig det yngste medlemmet av det nye boybandet Take That sammen med Gary Barlow (53), Mark Owen (52), Jason Orange (53) og Howard Donald (55).

Frem til 1995 fikk kvintetten kjempesuksess med låter som «A Million Love Songs», «Could It Be Magic», «Everything Changes» og «Back for Good».

Bak fasaden gikk ikke samarbeidet så bra. Robbie hadde allerede begynt å ruse seg, og var ofte så bakfull eller ruset at han ikke klarte å synge på øving. Manageren begynte å bli bekymret for imaget til boybandet.

I 1995 sluttet Robbie i bandet. De andre medlemmene mente at han trakk seg frivillig. Manageren mente at Robbie hadde brutt avtalen. Robbie selv mente at han hadde fått sparken, og det ble krangling og rettssak i etterkant om hvem som skyldte hverandre penger.

Take That fullførte turneen som kvartett, men gruppen ble oppløst i 1996. Samme år var Robbie i full gang med sin solokarriere.

<b>«NO REGRETS»</b>: Robbie Williams runder 50 år og har lagt den ville fortiden bak seg. Nå nyter han livet som pappa til fire små.
«NO REGRETS»: Robbie Williams runder 50 år og har lagt den ville fortiden bak seg. Nå nyter han livet som pappa til fire små. Foto: Getty Images

Albumet «Life Thru A Lens»

Robbies første single var en coverlåt av George Michaels «Freedom ’90», men etter hvert skulle splitter nye hits komme på rekke og rad. I løpet av et drøyt år ga han ut to album.

Fra «Life Thru A Lens» i 1997 gjorde han suksess med låtene «Old Before I Die», «Angels» og «Let Me Entertain You».

Fra albumet «I’ve Been Expecting You» kom hits som «Millennium», «No Regrets» og «She’s The One».

På 2000-tallet fortsatte suksessen, og Robbie var blant de aller største stjernene i verden.

I 2000 ga han ut albumet «Sing When You’re Winning» med hits som «Rock DJ», «Supreme» og duetten «Kids» med Kylie Minogue (55).

Året etter ga han ut «Swing When You’re Winning», der han sang gamle swinglåter, blant annet «Mr. Bojangles», «Have You Met Miss Jones?» og duetten «Somethin' Stupid» med skuespilleren Nicole Kidman (56).

Les også: Stjernenes uhyggelige stalkere: La en grufull plan for å ta Bieber

<b>«EVERYTHING CHANGES»:</b> Take That fikk enorm suksess på 1990-tallet og har gjort comeback flere ganger. Fra venstre: Robbie, Mark Owen, Gary Barlow, Jason Orange og Howard Donald.
«EVERYTHING CHANGES»: Take That fikk enorm suksess på 1990-tallet og har gjort comeback flere ganger. Fra venstre: Robbie, Mark Owen, Gary Barlow, Jason Orange og Howard Donald. Foto: Getty Images

Reddet av terapi

Samtidig med all denne suksessen hadde Robbie Williams fortsatt mange problemer privat. Han skal ha slitt psykisk, led av depresjon, overvekt, dårlig selvtillit, ADHD, alkoholisme og var avhengig av narkotika.

I et intervju med Dagbladet i 2022 fortalte han om sine tunge perioder.

– Jepp, dem har det vært plenty av … Å stupe inn i fortapelse og mental sykdom gjennom alkohol og stoff og piller og remedier. Å hengi seg til komplett selvdestruksjon, mørke og helvetesmorgener. Å shake hands med djevelen: Det var de virkelige dalsøkkene.

– Det sprøeste er at hver eneste reise ned i avgrunnen startet med kokain og drinker, og resultatet var alltid det samme: Meg alene i senga – i helvete. Likevel gjentok og gjentok jeg det. Det var selve definisjonen på galskap, forklarte han.

<b>«LET ME ENTERTAIN YOU»:</b> Robbie har sunget duetter med både artisten Kylie Minogue og skuespilleren Nicole Kidman. Her er han på scenen med Kylie under MTV Europe Music Awards i Stockholm i 2000.
«LET ME ENTERTAIN YOU»: Robbie har sunget duetter med både artisten Kylie Minogue og skuespilleren Nicole Kidman. Her er han på scenen med Kylie under MTV Europe Music Awards i Stockholm i 2000. Foto: Getty Images

Den populære artisten har tidligere fortalt at suksessen nesten kostet ham livet.

– Jeg ville vært død uten terapi. Jeg la meg inn på rehab et par ganger og har fått masse terapi. Det ledet meg til noen veldig mørke plasser da jeg prøvde å selvmedisinere og glatte over hvordan jeg hadde det på innsiden. Jeg var nær ved å ikke være på denne jorden lenger, fortalte han i talkshowet «Loose Women» i 2017.

– Bli edru eller dø, var beskjeden jeg fikk. Da jeg ble bevisst på at dette var mitt eneste valg, gjorde jeg noe med det. Ayda hjalp meg. Livet mitt er så utrolig mye bedre fordi hun er en del av det.

Les også: Sjekk hva Hollywood-stjernene forlanger!

<b>«COME UNDONE»:</b> Superstjernen hadde en svært usunn livsstil og røykte, drakk og ruset seg med mange ulike narkotiske stoffer gjennom årene.
«COME UNDONE»: Superstjernen hadde en svært usunn livsstil og røykte, drakk og ruset seg med mange ulike narkotiske stoffer gjennom årene. Foto: Getty Images

Kona Ayda Field

Redningskvinnen var altså Ayda Field (44), den amerikanske skuespilleren som han møtte i 2006.

De første årene var turbulente. Robbie hadde store problemer med rus og dumpet Ayda flere ganger. Hun ga imidlertid aldri opp.

– Da vi møttes, måtte jeg hjelpe ham opp fra den mørkeste kjelleren, og til tider trenger han fortsatt min hjelp. Jeg kommer til å være der for ham så lenge jeg lever. Jeg sier det jeg mener, og lar ham få høre det. Det har hjulpet ham, har hun fortalt til Good Housekeeping.

Robbie har takket sin kjære flere ganger for påvirkningen hun har hatt på livet hans.

– Det er klart hun har hatt mye å si. Folk legger merke til at jeg er roligere, og det er hennes fortjeneste. Det er en stor forskjell på den personen jeg var og den jeg er med henne, innrømmet han til VG i 2009.

7. august 2010 giftet paret seg i deres hjem i Beverly Hills i Los Angeles.

Les også: (+) Stort årshoroskop: Slik blir 2024!

<b>«KIDS»:</b> Theodora er den eldste i søskenflokken på fire. I desember i fjor fikk 11-åringen være med mamma Ayda på den røde løperen i Los Angeles.
«KIDS»: Theodora er den eldste i søskenflokken på fire. I desember i fjor fikk 11-åringen være med mamma Ayda på den røde løperen i Los Angeles. Foto: NTB

Har fire barn

Årevis med festing, ville damehistorier og narkotikamisbruk er over. Nå er Robbie pappa til fire små.

Først fikk ekteparet datteren Theodora (11) og sønnen Charlton (9). Senere har de fått både datteren Colette (5) og sønnen Beau (4) gjennom surrogati.

Det er ingen tvil om at papparollen har endret Robbie.

– Det er magisk. Og skremmende. Denne frykten for ikke å være en god far og ikke få det til, og alt det der. Men jeg har rett og slett funnet ekte kjærlighet. Den største kjærligheten jeg har opplevd i mitt liv, sa han til Dagbladet i 2012.

Et liv med kone og små barn har endret på prioriteringene hans.

– På 1990-tallet besto hverdagen av strippere og kokain. Jeg levde rockestjerne-livet, la meg midt på natten og sov hele dagen. Nå er det salat og frokostblanding, og livet mitt er så mye bedre. Nå er jeg våken selv om jeg er trøtt, har han fortalt til Daily Star.

Familien har gjort at han må holde seg på den smale sti, og han forsøker å være den beste versjonen av seg selv.

Les også: Da Oprah Winfrey var ni år gammel, startet de grusomme opplevelsene

Fyller 50 år

Robbie har gitt ut en rekke album de siste årene, men har ikke hatt like stor suksess som på 1990- og 2000-tallet.

Take That ble gjenforent i 2006, og i 2010 ble gruppen komplett da også Robbie gjorde comeback i boybandet og ble med på nytt album og turné.

Nå runder han 50 år og har allerede fått kjenne på kroppens endringer de siste årene.

– Håret blir tynnere, testosteronet har forlatt bygningen, serotoninet er ikke her, og dopaminet har sagt farvel for lenge siden, har han fortalt til The Sun.

– Jeg har brukt opp alle de naturlige gode tingene. Jeg har kommet i menns overgangsalder.

Denne saken ble første gang publisert 13/02 2024.

Les også