«Farmen»-deltagernes kropper fikk hard medfart 

Raste ned i vekt: – Jeg begynte å gråte da jeg så meg foran speilet

Med tungt fysisk arbeid og lite mat, ble oppholdet på gården en real slankekur for flere av årets «Farmen»-deltagere. 

<b>STOR FORVANDLING: </b>Farmen-oppholdet har satt spor på kroppen til deltakerne. Robert Scott (i midten) kom ut av gården 23,5 kilo lettere. Thorvald Nyquist (t.h.) gikk ned hele 10 kilo, mens Heidi Haaker tok av 15 kilo..
STOR FORVANDLING: Farmen-oppholdet har satt spor på kroppen til deltakerne. Robert Scott (i midten) kom ut av gården 23,5 kilo lettere. Thorvald Nyquist (t.h.) gikk ned hele 10 kilo, mens Heidi Haaker tok av 15 kilo..
Publisert

Trofaste seere som har fulgt forpakterne på Steinsjøen gård gjennom flere måneder i TV 2-programmet «Farmen», vil legge merke til store fysiske endringer.

Uke for uke blir flere av «Farmen»-deltagerne merkbart tynnere, og enkelte har åpenbart rast ned i vekt.

Den største endringen av alle, er hos Robert Scott (54).

«What the f**k?»

Den fargerike bussjåføren fra Bergen gikk ned hele 27,5 kilo og fremstår i dag nesten som en helt annen person.

– Vi jobbet ekstremt mye inne på gården. Du går ikke ned nesten 30 kilo ved å bare ligge i sengen, forklarer han til Her og Nå.

På gården er late kvelder foran TV-en på sofaen byttet ut med et knallhardt arbeidsregime – helt uten moderne hjelpemidler.

Ved hjelp av rå muskelkraft, har deltagerne snekret, løftet og jobbet for å mestre de ulike arbeidsoppgavene. Og selv noe så enkelt som å ta seg en dusj, innebærer at deltagerne må bære vann og legge inn en innsats. Den harde fysiske innsatsen gjorde at kiloene rant av.

– Vi jobbet ekstremt mye inne på gården, og det var grunnen til at jeg raste ned i vekt. Du går ikke ned nesten 30 kilo ved å bare ligge i sengen. Jeg begynte å gråte da jeg så meg selv i speilet etter «Farmen», for jeg lo så mye av det jeg så. Det var komisk, men humoren snudde brått til: «What the fuck?». Jeg ble litt skremt – for vektnedgangen skjedde ganske raskt, forteller Robert Scott (54).

Les også (+) Diagnosene som kan være årsaken til at du aldri lykkes med slankingen

«Farmen»-deltageren nyter nå sin nye og adskillig slankere kropp.

– Det føles fantastisk. Jeg har alltid vært en som har trent mye. Jeg gikk på fjellet med hunden min tre ganger i uken, løp, gikk på treningsstudio tre ganger i uken – helt frem til for åtte år siden. Jeg mistet brødrene mine og da sluttet jeg å trene. Jeg var lei meg i åtte år. Nå er jeg tilbake der jeg ønsker å være, både fysisk og mentalt, smiler han.

Les også: (+) Mannen min tok meg som en selvfølge, var bortskjemt og sur. Jeg måtte ta et valg

STOR FORVANDLING: Norskamerikanske Robert Scott raste ned i vekt under Farmen-eventyret.
STOR FORVANDLING: Norskamerikanske Robert Scott raste ned i vekt under Farmen-eventyret.

Tok til tårene

– Jeg merket det ikke mens jeg var der inne. Vi kunne speile oss i vinduene, men du går jo ikke rundt naken for å speile deg i vinduet. Vi hadde klær på oss hele tiden. «Heidi young» sa til meg: «Oi, jeg ser ribbena dine». Jeg tenkte bare «ja ja», og trodde ikke det var så ille, forteller «Mama G» (56).

Hun forteller at hun begynte å gråte av sitt eget speilbilde etter Farmen-oppholdet.

– Jeg begynte å gråte da jeg så meg i speilet etter «Farmen». Jeg har tatt en slankeoperasjon, så jeg gikk også ned mye i forkant av TV-innspillingen. I utgangspunktet hadde jeg lagt på meg litt før jeg gikk inn på «Farmen», så jeg følte meg helt fin. Men så dro jeg inn på gården og tok av meg 15 kilo til. Det gikk innover på magen og bak på ryggen var det hulrom inn til hoftene. Nei, det var så fælt å se på, ler Heidi «Mama G» Haaker (56).

Nå har Heidis ektemann, Pål, begynt å fete henne opp etter det voldsomme vekttapet.

– I går kom han hjem med to store sjokoladeplater, og etterpå skal vi ut og spise burger. Det var spesielt å komme hjem til min egen garderobe. Det var mange klær som var for store, så jeg måtte låne buksene til mannen min. Jeg sydde til og med inn trusene mine mens jeg var inne på «Farmen», for at de skulle ikke skulle gli ned, sier hun og ler godt.

Les også: (+) Feilen jeg gjorde som 16-åring, ødela alt. Ryktene begynte å gå

Krevende med lite mat

I det moderne livet er det meste av mat tilgjengelig når vi måtte ønske det. På «Farmen»-gården måtte de jobbe hardt for å få fast føde i kroppen, og i perioder der de ikke fikk kjøtt – levde de stort sett på ulike varianter av potetretter til hvert måltid.

– Jeg vil si at det som var mest krevende var maten. I dag har vi alt tilgjengelig, enten i kjøleskapet eller at du kan gå på hvilken som helst butikk og kjøpe deg alt du vil av mat. På gården hadde vi bare tre måltider om dagen, og det kunne fort gå 5–6 timer mellom hvert måltid. Det er ikke noe jeg er vant til i det hele tatt. Og når du først fikk mat var det gjerne ikke nok, forteller Heidi Lereng om «Farmen»-dietten.

Se bildene av deltakerne før og etter oppholdet under:

.

Denne saken ble første gang publisert 06/12 2021.

Les også