øystein Pettersen unnslapp døden

Pølsas mareritt: Hadde han ikke kommet til sykehuset i tide, ville han trolig ikke overlevd

– Jeg har kommet sterkere ut av det, sier Øystein Pettersen til Her og Nå.

<b>DRAMATISK:</b> Øystein Pettersen unnslapp døden da han i begynnelsen av oktober ble fløyet til sykehus i all hast med blødninger i hodet.
DRAMATISK: Øystein Pettersen unnslapp døden da han i begynnelsen av oktober ble fløyet til sykehus i all hast med blødninger i hodet. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

I begynnelsen av oktober fikk tidligere langrennsløper Øystein Pettersen (38) store smerter i hodet under en sykkeltur.

Etter å ha konferert med en legevenn, ble han kjørt til akuttmottaket – og senere fløyet i helikopter til sykehus da det ble oppdaget at «Pølsa» hadde blødninger i hjernen.

– Jeg er glad for at det ikke gikk verre. Det handlet bare om marginer for at det skulle gå bra, og det er skummelt å vite. Jeg liker ikke å overlate ting til tilfeldighetene, men nå måtte jeg gjøre det totalt. Jeg hadde marginene på min side, og det er jeg glad for. Samtidig er det jævlig vondt fordi det kunne ha bikket den andre veien istedenfor, sier han til Her og Nå.

Les også: «Pølsa» får ny sjanse i Mesternes Mester: Dette gruer han seg til

<b>TILBAKE I FORM:</b> Øystein og Aksel Lund Svindal koste seg på premierefesten til «Mesternes mester» i november. «Pølsa» satte ekstra stor pris på festen etter å ha vært gjennom en tøff periode.
TILBAKE I FORM: Øystein og Aksel Lund Svindal koste seg på premierefesten til «Mesternes mester» i november. «Pølsa» satte ekstra stor pris på festen etter å ha vært gjennom en tøff periode. Foto: Svein Brimi

Hjernehinneblødning

Hadde ikke Øystein fått hjelp tidligere, kunne utfallet av hjernehinneblødningen vært dødelig. Akkurat det klarte ikke «Mesternes mester»-deltageren å ta inn over seg da han lå på sykehuset.

– Fordelen er at du ikke vet noen ting om diagnosen. Jeg kan ingenting om blødninger i hodet. Der og da så var fokuset på å overleve. Det er litt klisjé å si, men det er sånn det er. Fokuset er: «Bare gjør. Bare vær». Men i ettertid begynner man å reflektere, og det blir nok av tid til det, sier han.

Hvordan har det vært for dine nærmeste?

– For familien har det selvfølgelig ikke vært noe gøy, men de kan heller ingenting om dette. De er veldig glade for at det gikk bra, og så har vi kommet sterkere ut av det sammen. Igjen blir det veldig klisjé, men man blir veldig bevisst på at vi er en gjeng. Og det er viktig at vi fortsetter å være, for det er ikke sikkert at vi er det i all tid. Selv om jeg føler meg ung og sprek, vet man tydeligvis aldri.

Etter å ha hvilt hodet så mye som mulig, i en periode liggende 20 timer i døgnet med øynene lukket, kunne «Pølsa» begynne å ta fatt på hverdagen igjen.

– Det går bra med meg nå, bank i bordet. Det går mye bedre enn jeg kunne tørre å håpe på. Så er jeg ikke helt oppe og spiller igjen, men det kunne jo ha gått veldig mye verre, smiler han.

Les også: Visste du dette om Mesternes Mester-deltakerne?

<b>HISTORISK:</b> Øystein sammen med resten av årets «Mesternes mester»-gjeng. Etter å ha røket ut med en skade i første program i forrige sesong, er han historisk ved at han er den første som får delta i to sesonger av NRK-programmet.
HISTORISK: Øystein sammen med resten av årets «Mesternes mester»-gjeng. Etter å ha røket ut med en skade i første program i forrige sesong, er han historisk ved at han er den første som får delta i to sesonger av NRK-programmet. Foto: Svein Brimi

«Mesternes mester»

I disse dager er Øystein nok en gang å se som deltager i «Mesternes mester». I forrige sesong røk han ut med en skade allerede i program én. Nå er han historisk i «Mesternes mester»-sammenheng som den første deltageren som har fått delta i to sesonger.

Her og Nå møtte den tidligere langrennsløperen på den tidlige premierefesten til programmet, der «Pølsa» fikk møte de andre deltagerne igjen til middag og fest.

– Det er noe man alltid sier at er veldig hyggelig, men nå mener jeg det kanskje mer enn jeg pleier å mene. Litt fordi det er en fin gjeng, men også fordi det har vært en litt rufsete periode. Det er rett og slett drithyggelig å møte gjengen igjen, smiler han til Her og Nå.

Denne saken ble første gang publisert 10/02 2022, og sist oppdatert 10/02 2022.

Les også