«Norske talenter»-dommer Dennis Storhøi

Følger i pappas fotspor: – Det var tydelig allerede som barn

Dennis Storhøi er stolt over at yngstesønnen Mathias følger i hans fotspor, men han er forsiktig med å gi ham råd.

<b>MATHIAS STORHØI:</b> Dennis Storhøi er pappa til skuespillertalentet Mathias Storhøi, som vi blant annet har sett i «Royal teens» på Netflix. I sommer spilte de sammen i Peer Gynt på Gålå. – Jeg synes det er fascinerende at alle tre barna min har skapt sine egne identiteter. Jeg har ikke følelsen av at noen av dem er kjent som sønnen eller datteren min.
MATHIAS STORHØI: Dennis Storhøi er pappa til skuespillertalentet Mathias Storhøi, som vi blant annet har sett i «Royal teens» på Netflix. I sommer spilte de sammen i Peer Gynt på Gålå. – Jeg synes det er fascinerende at alle tre barna min har skapt sine egne identiteter. Jeg har ikke følelsen av at noen av dem er kjent som sønnen eller datteren min. Foto: Privat
Publisert

Dennis Storhøi stemmer frem talenter på skjermen, men er forsiktig med å gi yngstesønnen Mathias (22) skuespillerråd.

– Jeg tror kanskje han skal høre på noen andre, mindre inhabile og subjektive enn den stolte faren sin som synes alt er veldig bra! forteller han til Her og Nå.

I disse dager har alle barna flyttet ut, noe som ble veldig rart for Dennis.

– Fra hverdagslogistikk og kamerater som rant inn dørene, ble det tomt. Det er jo barna som er selve livet. De er det viktigste i verden, forteller Dennis Storhøi (63) med fløyelsmyk stemme.

Skuespilleren har tre barn: Max (35) og Pernilla (31) fra et tidligere forhold og Mathias (22) sammen med kona Mona Keilhaug Storhøi.

Nå har altså yngstemann forlatt redet og flyttet til hovedstaden. Med det har Dennis og Mona romslige 300 kvadrat å boltre seg på i hjembyen Fredrikstad.

<b>DENNIS STORHØI: </b>I en alder av 63 år, kjenner Dennis Storhøi på en takknemlighet for at han fortsatt får jobbe med det han elsker. – Jeg mener at man må ha lykkes og feilet gjennom livet. Det gjør at jeg er enda mer takknemlig og glad for at jeg får lov til å fortsette i jobben etter så mange år, sier Dennis til Her og Nå.
DENNIS STORHØI: I en alder av 63 år, kjenner Dennis Storhøi på en takknemlighet for at han fortsatt får jobbe med det han elsker. – Jeg mener at man må ha lykkes og feilet gjennom livet. Det gjør at jeg er enda mer takknemlig og glad for at jeg får lov til å fortsette i jobben etter så mange år, sier Dennis til Her og Nå. Foto: Marius Gulliksrud

Flyttet til Fredrikstad

Mens andre ektepar gjerne nedskalerer og flytter fra hus til leilighet, har nemlig Mona og Dennis gjort det motsatte. Etter 40 år i Oslo, flyttet «Norske talenter»-dommeren tilbake til byen han tråkket sine barnesko.

– Vi flyttet til Fredrikstad da covid rammet. Vi fant drømmehuset og har aldri angret på det. Nå har vi plass til å samle hele flokken om vi ønsker det. Så når Mathias kommer på besøk, tar med seg kamerater og spør om han bråker veldig, da sier jeg: «Bare bråk! Det er så deilig når det er liv i huset!»

Gjennom sommermånedene har Dennis likevel fått nok av kvalitetstid med yngstesønnen. Mathias, som allerede har rukket å bemerke seg som skuespiller i Netflix-serien «Royal teens», landet (i likhet med sin far) nemlig en rolle i årets «Peer Gynt»-oppsetning på Gålå.

– Mathias var fem år første gangen han var med meg på Gålå. Han har tråkket barneskoene sine der oppe og sett Peer Gynt sikkert «ørten» ganger. Det var veldig spesielt å ha ham med der, denne gangen som skuespiller.

– Det var veldig fint å se ham jobbe under prøvene og forestillingen – det var veldig stas for meg, forteller Dennis, tydelig stolt over sin talentfulle sønn.

Les også: Dennis Storhøi: – Det er aldri spesielt heldig for relasjonen å ta over kona til vennen din

Gjennombrudd med «Kamilla og tyven»

Dennis, som hadde sitt store gjennombrudd med rollen som «Sebastian» i «Kamilla og tyven» på 80-tallet, mimrer tilbake til den tiden han selv var en del av det han beskriver som «den nye vinen» av skuespillere.

– Det er veldig rørende å se den nye generasjonen skuespillere, ta over. Det tror jeg er viktig. Det føles ikke som om det er så mange år siden jeg satt bak Henki og Lasse Kolstad og den generasjonen og tenkte: «Nå er dere 60, og vi den nye vinen».

– Nå er det den yngre generasjonen som sitter og ser meg i bakhodet, og det føles fantastisk. Slik skal det være, mener 63-åringen.

<b>GJENNOMBRUDDET</b>: Dennis Storhøi hadde selv sitt store gjennombrudd med rollen som Sebastian i 80-talls klassikeren «Kamilla og Tyven». Nå skal han hjelpe nye talenter opp og frem.
GJENNOMBRUDDET: Dennis Storhøi hadde selv sitt store gjennombrudd med rollen som Sebastian i 80-talls klassikeren «Kamilla og Tyven». Nå skal han hjelpe nye talenter opp og frem. Foto: Rolf Øhman / Aftenposten / NTB

Det har lenge ligget i kortene at det var skuespiller Mathias Storhøi skulle bli. Dennis forteller at han allerede som barn bidro i reklamefilmer og dubbet filmer. Han har også opp gjennom årene vært en viktig ressurs for sin far, i produksjonen av casting-materiale.

– Det ble tydelig at han allerede som barn, ble veldig dårlig av å se dårlig teater, sier Dennis, og bryter ut i en kort latter.

– Selv før han fikk jobben i «Royal teen», brukte jeg ham mye som regi i mine opptak som skulle leveres til casting-agenter. Han er veldig god der, og en ærlig sjel som sier direkte hva som er bra og hva som kan forbedres. Jeg tror ikke bare han har en bra skuespiller i seg, men at han også har et talent innenfor regi.

<b>NYTT LIV:</b> I disse dager har yngstesønnen Mathias (22) flyttet hjemmefra, og det er en ny hverdag for Dennis og kona Mona.
NYTT LIV: I disse dager har yngstesønnen Mathias (22) flyttet hjemmefra, og det er en ny hverdag for Dennis og kona Mona. Foto: Barstad, Thomas

Selv om Dennis selv ikke nøler med å spørre sønnen om tilbakemeldinger, trår han varsomt motsatt vei.

– Jeg tror på at man gir råd om man blir spurt om det. Jeg kan ikke rådføre ham, men han må bruke det instrumentet han har – og det er ikke mitt instrument. Det er fint og fantastisk at han gjør det han gjør, så er jeg av en annen generasjon skuespiller som kommer fra et annet type teater, poengterer Dennis, og legger dramatisk om stemmen til det vi tidligere har assosiert med teaterkunst.

– Jeg er veldig varsom med at jeg ikke blander meg inn i noe. Jeg tror kanskje han skal høre på noen andre, mindre inhabile og subjektive enn den stolte faren sin som synes alt er veldig bra!

Dennis ler igjen. Høyt og rungende.

Les også: (+) Mannen min ville skilles og ventet barn med en annen. Det fikk uante konsekvenser

Ydmyk «Norske talenter»- dommer

Det har vært et travelt år for skuespilleren, som nettopp har spilt ferdig en Netflix-serie som heter «Midtsommernatt».

Før det tilbrakte han intensive uker med «Peer Gynt»-forestillingen på Gålå og nå er han altså å se som dommer «Norske talenter» på TVNorge.

Å vurdere andre fra et dommerpanel, har vært en ny erfaring for Dennis som har gått inn i oppgaven med hele seg.

– Jeg blir berørt av det umiddelbare og det som treffer i øyeblikket. Hvordan menneskers øyne og sjel reagerer, det synes jeg er fascinerende. Så føler jeg på et veldig ansvar over å sitte der og skulle bedømme folk. Jeg kjenner på det. Hvem er jeg som skal sitte der og fortelle...

<b>DOMMERKVARTETT:</b> Rollen som «Norske talenter»-dommer er en helt ny erfaring for skuespilleren. Heldigvis kjenner han godt til dommerpanelet fra før. Stian Blipp spilt i serien Hjem til jul», Silya Nymoen var med som danser da Dennis spilte i musikalen «Chicago» på Oslo Nye og Hkeem var med i den musikalske serien «Julestjerna».
DOMMERKVARTETT: Rollen som «Norske talenter»-dommer er en helt ny erfaring for skuespilleren. Heldigvis kjenner han godt til dommerpanelet fra før. Stian Blipp spilt i serien Hjem til jul», Silya Nymoen var med som danser da Dennis spilte i musikalen «Chicago» på Oslo Nye og Hkeem var med i den musikalske serien «Julestjerna». Foto: Discovery

Han pauser. Trekker pusten, og fortsetter.

– Det finnes tonnevis av historier om de som ikke har blitt sett. Det flotteste er da når de komme tilbake med den innstillingen «Jeg skal fader meg vise dem!»

«Norske talenter» sendes på TVNorge onsdag 20.30 og fredag kl. 20.00. Du kan også se programmet her på Discovery+.

Denne saken ble første gang publisert 04/10 2023.

Les også