«Kompani Lauritzen»-aktuelle Nora Haukland

Snakker ut om skandalebildet

For Nora Haukland kom tilbudet om «Kompani Lauritzen» på best tenkelig tidspunkt. Etter skandalebildet og bruddet med Marius Borg Høiby, ønsket hun å finne tilbake til seg selv.

<b>NORA HAUKLAND:</b> – Jeg har det veldig bra med meg selv i dag. Jeg har tatt bevisste valg som gjør at man får et bedre resultat, forteller Nora Haukland til Her og Nå.
NORA HAUKLAND: – Jeg har det veldig bra med meg selv i dag. Jeg har tatt bevisste valg som gjør at man får et bedre resultat, forteller Nora Haukland til Her og Nå. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

– Der og da var det det eneste riktige å gjøre. Etter alt jeg har gått gjennom, vil jeg ikke si at det er synd på meg på noen måte. Som influenser må du tåle å stå i stormen om du har gjort noe feil.

– Å dra inn på «Kompani Lauritzen» var en måte å finne styrke i meg selv til å fortsette, forteller Nora Haukland (27) til Her og Nå.

Bildet med Sophie Elise

Da Nora satte et endelig punktum for 2023, var det med mange nye erfaringer i sekken.

I starten av året ble det publisert et uheldig bilde på instagramkontoen til influenser-venninnen Sophie Elise som fikk massiv oppmerksomhet.

Så, på sommeren, kom en ny nedtur da hun og kronprinsesse Mette-Marits sønn, Marius Borg Høiby gikk fra hverandre. Et brudd som fikk stor oppmerksomhet i pressen.

<b>OFFENTLIG BRUDD:</b> Nora fikk svært mye oppmerksomhet da hun ble sammen med Marius Borg Høiby i 2022, men forholdet tok slutt i fjor sommer.
OFFENTLIG BRUDD: Nora fikk svært mye oppmerksomhet da hun ble sammen med Marius Borg Høiby i 2022, men forholdet tok slutt i fjor sommer. Foto: NTB

I september satte hun kursen mot Bømoen leir, i jakten på en bedre versjon av seg selv.

– Militæroppholdet var en viktig del av det å reise seg igjen. Der fikk jeg kjenne på hva som bor i meg, at jeg kan regne litt med meg selv igjen – og ikke føle meg så svak.

– For jeg var i en veldig svak periode. Da gjorde det godt å finne tilbake til seg selv igjen, forklarer Kompani-rekrutt 20.

Les også: Nora Haukland: – Jeg kan bekrefte at Marius og jeg har valgt å gå fra hverandre

Livsendrende

Hun er ikke stolt over det som har kommet frem i media. Det omtaler hun som både «dritkjipt» og «flaut». Likevel greier hun ett år senere å hente noe positivt ut av motgangen.

– Jeg tror ikke jeg hadde kommet dit jeg er i dag uten alt det dårlige som har skjedd. Det har gjort meg sterkere.

– Jeg er superstolt over at jeg har kommet meg hit jeg står i dag. Jeg har masse spennende som skjer i livet mitt og har en god magefølelse for tiden som kommer, forteller Haukland.

Les også: (+) Jeg var hans elskerinne i 20 år. Til slutt kjørte jeg hjem til ham

<b>FAMILIE:</b> Nora tok med seg sin gravide søster Camilla på premierevisningen av «Kompani Lauritzen».
FAMILIE: Nora tok med seg sin gravide søster Camilla på premierevisningen av «Kompani Lauritzen». Foto: Svein Brimi

Deltar i «Kompani Lauritzen»

I 2020 var Nora deltager i «Love Island» på TV 2. I høst var hun aktuell med realityserien «Girls of Oslo» sammen med de tre andre influenserne Sophie Steen Isachsen, Anniken Englund Jørgensen og Isabel Raad.

Da hun takket ja til «Kompani Lauritzen», var det med et ønske om å vise en annen Nora enn slik hun føler hun er blitt fremstilt.

– Jeg ønsker å være meg selv og være tro mot egne verdier. Jeg vil ikke være en karakter, men bare meg. Jeg vil heller ha tusen personer som hater meg for den jeg er, enn tusen personer som elsker meg for den jeg ikke er.

<b>MOTIVASJON:</b> – Det var en lang periode jeg slet med mentale utfordringer. Da var det deilig å kunne dra til en militærleir hvor du lar telefonen være og alt du trenger er deg selv og folkene rundt deg, sier kompanirekrutt Haukland. 
MOTIVASJON: – Det var en lang periode jeg slet med mentale utfordringer. Da var det deilig å kunne dra til en militærleir hvor du lar telefonen være og alt du trenger er deg selv og folkene rundt deg, sier kompanirekrutt Haukland.  Foto: TV 2

Vel tilbake i Oslo og hverdagen er hun stolt av det fysisk og mentalt krevende militæroppholdet mellom fjell og fjord på Bømoen leir.

– Jeg føler jeg har fått vist hvem jeg er. Jeg får vist frem sider som jeg føler hverken foreldre eller en kjæreste har sett. Du er så mentalt og fysisk utslitt at all fasade faller, for du har ikke energi til å holde noe oppe. Jeg har aldri følt meg så naken før.

Denne saken ble første gang publisert 06/03 2024, og sist oppdatert 06/03 2024.

Les også