«KOKKESKOLEN»-AKTUELLE Nils-Ingar Aadne

Åpner opp om sorgen: – Vi kan alle redde et liv

Nils-Ingar Aadne snudde sorgen til noe positivt da han mistet kjæresten sin. Komikeren deler nå ut hjertestartere over Norges ganske land.

<b>LIVSVIKTIG:</b> – Jeg ivrer for økt bevissthet rundt hjertestans, sier Nils-Ingar Aadne. Han er med når Ida Eides Minnefond hvert år deler ut hjertestartere. 
LIVSVIKTIG: – Jeg ivrer for økt bevissthet rundt hjertestans, sier Nils-Ingar Aadne. Han er med når Ida Eides Minnefond hvert år deler ut hjertestartere.  Foto: Svein Brimi
Publisert

Standupkomiker Nils-Ingar Aadne (41) er stadig på reisefot. Han har hatt flere suksessfulle forestillinger i by og bygd, og snart legger han ut på en ny turné.

Nå er han å se i «Kokkeskolen med Truls og Hellstrøm» på TV 2.

– Jeg er ikke mye hjemme på grunn av jobben, men når jeg først er det så er jeg flinkere enn før til å lage mat fra bunnen av.

– Spesielt god er jeg på sauser og pasta, takket være alt jeg har lært av Eyvind Hellstrøm. Han utstråler en like sterk lidenskap enten han står foran Michelinkokker eller elever på «Kokkeskolen», sier Nils-Ingar.

Les også: Kristoffer Olsen om «Kokkeskolen»: – Jeg innså at eneste løsning var å pakke sakene mine og reise hjem

Mistet kjæresten

«Nilsi», som han kalles, er ikke bare opptatt av mat og humor. Han har et et viktig og brennende engasjement for at vi nordmenn skal bli flinkere til tørre å gripe inn når mennesker får hjertestans.

Selv mistet han kjæresten av hjertestans i 2018. Det kom som et sjokk på Idretts-Norge da tidligere skiløper Ida Eide (30) døde. Hun falt om i et mosjonsløp, og livet hennes sto ikke til å redde.

<b>IDA EIDE:</b> Nisli mistet kjæresten Ida Eide i 2018. Hun døde av hjertestans.
IDA EIDE: Nisli mistet kjæresten Ida Eide i 2018. Hun døde av hjertestans. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB

Ida og Nils-Ingar hadde vært kjærester i tre år og samboere i to av dem. Ida var i svært god fysisk form, også etter at hun ga seg som skiløper. Derfor kom dødsfallet helt overraskende på familie og venner.

– Jeg er veldig glad for at den siste tiden med Ida er noe jeg har et ekstremt godt inntrykk av. Vi gjorde mange kule ting de siste månedene, fra påsken og helt frem til hun døde. Vi brukte mye tid sammen i den perioden der, fortalte han til KK i 2021.

I tiden etter dødsfallet flyttet Idas søster, Mari Eide, og samboeren Anders inn til Nils-Ingars sitt nyinnkjøpte hus på Kjelsås i Oslo.

– Jeg er veldig takknemlig for at de flyttet inn sammen med meg. Jeg tror det hadde vært beinhardt å flytte inn i huset alene, fra starten av. I og med at det var så kort tid etter og man er midt i den prosessen. Det er vanskelig nok i utgangspunktet. Det ble et salgs fellesskap i sorgprosessen, sa han til KK.

Les også: (+) «Det er noe jeg må fortelle deg», sa hun. Så kom historien om kjæresten min

300 hjertestartere

Livet endret seg brått og uventet for Nilsi. Etter å ha brukt tid på sorgprosessen la han ut på standupshowet «Da var det oss», som handlet om å få livet i trynet og klare å gå videre.

Nå, fem år senere, er han på et godt sted i livet.

– Det er jo noen år siden. Nå går det veldig bra, må jeg si, fortalte 41-åringen til Nettavisen tidligere i år.

<b>KOLLEGER:</b> Nils-Ingar og Pernille Haaland er begge komikere og deltagere i TV 2s populære serie «Kokkeskolen».
KOLLEGER: Nils-Ingar og Pernille Haaland er begge komikere og deltagere i TV 2s populære serie «Kokkeskolen». Foto: Svein Brimi

Viktig for Nils-Ingar i sorgen ble opprettelsen av Ida Eides minnefond, som han og familien til Ida gikk sammen om. Formålet er å sørge for førstehjelpskurs og utdeling av hjertestartere.

– Vi kan alle redde et liv. Det eneste som teller er at du gjør noe. Ingen kan gjøre feil ved hjerte- og lungeredning. Det verste du kan gjøre er å gjøre ingenting, sier Nils-Ingar.

Fondet har delt ut et imponerende antall hjertestartere i samarbeid med Gjensidigestiftelsen.

– Vi har rundet 300 hjertestartere til lag og foreninger. Nå i høst skal vi dele ut 45 til, og jeg håper vi kan fortsette i mange år til. Dette føles meningsfylt for mange av oss, sier Nils-Ingar.

Les også: Slik blir «Fjellhytta» på TV 2

«Humorgalla»

Nilsi har også flere jobb-planer denne høsten. Nå gleder han seg til å legge ut på en ny turné under vignetten «Humorgalla». Denne gangen reiser han ikke alene, med fem andre. To av dem er Steinar Sagen (48) og «Forræder»-aktuelle Marlene Stavrum (29).

<b>GLAD I MAT:</b> – Jeg farter mye rundt i jobben, men når jeg først er hjemme liker jeg å lage mat med gode råvarer, sier Nils-Ingar.
GLAD I MAT: – Jeg farter mye rundt i jobben, men når jeg først er hjemme liker jeg å lage mat med gode råvarer, sier Nils-Ingar. Foto: TV 2

– Vi er en gjeng som håper å spre glede og latter, sier Nils-Ingar.

«Kokkeskolen med Truls og Hellstrøm» sendes på TV 2 direkte tirsdag 20.00.

Denne saken ble første gang publisert 14/11 2023.

Les også