Nicolay Ramms nye hverdag 

Har flyttet inn hos svigers

Nicolay Ramm er småbarnspappa, pusser opp huset og sitter i detektivpanelet i «Maskorama». Med alt dette på tapetet er NRK-stjernen takknemlig for å bo sammen med svigers.

<b>NICOLAY RAMM:</b> Nicolay Ramm har travle dager, og da passer det godt at han og familien har flyttet inn til svigers i forbindelse med oppussingsprosjektet på hjemmebane.
NICOLAY RAMM: Nicolay Ramm har travle dager, og da passer det godt at han og familien har flyttet inn til svigers i forbindelse med oppussingsprosjektet på hjemmebane. Foto: Morten Bendiksen
Sist oppdatert

Nicolay Ramm (33) er i strålende humør når vi møter ham like etter at «Maskorama»-sendingen er over.

Skinnbuksene sitter som støpt og han spekulerer ivrig rundt deltagernes identitet sammen med detektivkollega Jan Thomas (55).

For tredje året på rad har multitalentet fått æren av å være med på Norges morsomste gjettelek. En ære han ikke tar lett på.

– Dette er så gøy! I år har de virkelig overgått seg selv. Det er pyro i annethvert nummer, det regner glitter fra himmelen og det smeller fra alle kanter! Med et slikt show er det fort gjort å gå glipp av noen hint. Så nå skal jeg rett hjem å spole frem og tilbake.

– Så venter 30–50 samtaler meg på kontoret på mandag i tillegg til de 2–300 digitale beskjedene jeg får. Jeg leser gjennom alle! forteller Nicolay om den altoppslukende jobben det har blitt å være «Maskorama»-detektiv i høstmånedene.

Nå er det duket for finale i underholdningsprogrammet som engasjerer store og små. Finalen i Maskorama sendes lørdag 19. oktober kl. 19:50.

<b>MASKORAMA 2022: </b>Nicolay har tatt på seg detektivbrillene denne høsten, som en del av detektivpanelet i NRKs populære «Maskorama».
MASKORAMA 2022: Nicolay har tatt på seg detektivbrillene denne høsten, som en del av detektivpanelet i NRKs populære «Maskorama». Foto: NRK

Les også: (+) NRKs strenge Maskorama- regime: – Alle må signere disse papirene

Gift med Josephine Leine Granlie

Detektivjobben kommer etter en etterlengtet pappaperm og en sommer Nicolay sent vil glemme. Han og Josephine Leine Granlie (33) ble foreldre til sønnen Aksel (1,5) i februar i fjor, og i sommer ble det lykkelige paret endelig smidd i hymens lenker under en romantisk vielse i Sør-Frankrike.

Født: 23. desember 1988

Alder: 33 år

Fra: Bærum

Yrke: Journalist

Ektefelle: Josephine Leine Granlie (33)

Barn: Sønnen Aksel (1,5)

Se mer

Etter planen skulle Nicolay og Josephine giftet seg sommeren 2020, men den gangen satte koronaen en stopper for planene.

– Jeg var ferdig med pappapermen i våres og giftet meg i sommer. Nå er vi gang med å pusse opp hjemme. Så det går i ett! Vi har flyttet inn til svigers mens oppussingen pågår. Det passer egentlig bra med tanke på logistikken rundt «Maskorama». Da har vi barnevakt tilgjengelig under samme tak, forteller Nicolay.

Les også: Nicolay Ramm om å bli pappa: – Slik har livet forandret seg

Programleder for «Idrettsgallaen»

NRK-stjernen er et kjent og kjært navn blant TV-seerne. De siste årene har han blant annet vært å se som programleder for «Ramm, ferdig, gå», «MGP-jr.» og «Helt ramme sporter».

I januar er han igjen klar som programleder for den gjeve «Idrettsgallaen». Selv om han holder et jevnt over høyt tempo i hverdagen, sørger han alltid for å sikre kvalitetstid med sønnen Aksel.

– I de mest hektiske periodene var jeg «superdad» i helgene. Slik er det ikke nå lenger. Nå er jeg veldig til stede og er «superdad» hver dag. Aksel går i barnehagen ved NRK, så da leverer jeg og henter hver eneste dag. Det synes jeg ikke er så verst, altså, smiler Nicolay fornøyd.

<b>IDRETTSGALLAEN:</b> I januar skal NRKs gullgutt for tredje gang være programleder for den gjeve «Idrettsgallaen». Denne gangen leder han showet helt alene, men her er han sammen med medprogramleder i 2020, Birgit Skarstein. Det var hun som viste seg å være «Hytta» i årets «Maskorama.»
IDRETTSGALLAEN: I januar skal NRKs gullgutt for tredje gang være programleder for den gjeve «Idrettsgallaen». Denne gangen leder han showet helt alene, men her er han sammen med medprogramleder i 2020, Birgit Skarstein. Det var hun som viste seg å være «Hytta» i årets «Maskorama.» Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Men til tross for mer kvalitetstid med sønnen og hvetebrødsdager har ikke den siste tiden bare vært en dans på roser.

Jobb, bryllupsplanlegging, pappaperm og oppussing har også sørget for noe høye skuldre hos Nicolay.

– Den siste tiden har vært 70 prosent slitsom og 30 prosent veldig hyggelig. Så håper jeg den prosentdelen endrer seg mer og mer mot hyggelig etter hvert.

Denne saken ble første gang publisert 18/11 2022, og sist oppdatert 18/11 2022.

Les også