«16 ukers helvete»-aktuelle Mia Gundersen om den tunge tiden

– Det ble litt for ofte til at jeg tenkte «så godt det er med et glass vin»

Etter den vonde skilsmissen pekte vektpilen oppover, og humøret nedover for sangdivaen. Men med et nytt TV-program, og støtten fra sønnene og kjæresten, har Mia Gundersen det bedre og lettere enn på lenge.

<b>MIA GUNDERSEN: </b>Mia Gundersen åpner opp om den tøffe tiden, stoltheten over sønnene og støtten fra kjæresten.
MIA GUNDERSEN: Mia Gundersen åpner opp om den tøffe tiden, stoltheten over sønnene og støtten fra kjæresten. Foto: Marius Gulliksrud
Sist oppdatert

– Denne forespørselen kom som sendt fra himmelen, for jeg hadde egentlig ikke lyst til å trene. Men programmet ga meg et lite dytt, forteller en smilende Mia Gundersen (61).

Denne høsten er den vakre sangdivaen å finne i TV-serien «16 ukers helvete» på Discovery.

Sammen med fem andre kjendiser skal Mia få bryne seg på et nytt kosthold og strabasiøs trening, i håp om en sterkere og sunnere kropp. I tillegg ser vi henne også på scenen hver fredag i Stjernekamp på NRK.

Når Her og Nå møter 61-åringen under Discoverys høstlansering, er hun ærlig på hva som var årsaken til vektøkningen som kom krypende.

Mia Gundersen ble utbrent

– Jeg satt litt fast i sofaen rett og slett. Det hadde vært en periode i livet mitt hvor jeg ble utbrent. Det var skilsmissen og alt som kom av etterdønninger etter det.

<b>SØNNENE:</b> Etter skilsmissen delte Mia og eksmannen Marcel på omsorgen for sønnene. Her med gullguttene Amente og Daniel for noen år tilbake.
SØNNENE: Etter skilsmissen delte Mia og eksmannen Marcel på omsorgen for sønnene. Her med gullguttene Amente og Daniel for noen år tilbake. Foto: Svein Brimi

– Til slutt sa det bare stopp, og jeg ble stillesittende. Så kom Covid, og deretter døde hunden min. Da gikk jeg ikke lenger på lufteturer, medgir Mia.

Det var i 2016 det ble kjent at Mia og ektemannen, stjernefotograf Marcel Leliënhof (57), skulle skilles etter 14 års ekteskap.

Sangstjernen har ikke lagt skjul på at bruddet var tøft, og at hun brukte noen år på å bearbeide skilsmissen. Men det var ikke tradisjonell trøstespising som ble Mias last i tiden etterpå.

– Jeg er ikke noe sjokolade/chips-menneske, så det var ikke det. Men det ble litt for ofte til at jeg tenkte, «så godt det er med et glass vin». Det ble min last på en måte. Ikke at jeg følte at jeg måtte ha det, men det var så enkelt. I tillegg hadde jeg mye fri i lange perioder, forteller 61-åringen.

– Samtidig så visste jeg at dette ikke er helt meg. Jeg har alltid hatt en styrke, og følt at jeg har vært en sterk jente. Så jeg kjente ikke igjen meg selv, fortsetter hun.

Les også: Mia Gundersen (61) møtte sin 15 år yngre flamme på Tinder

Gruet seg til trening

For Mia ble TV-programmet redningen, og en beinhard seanse. Hun forteller at hun gruet seg til bootcampene hver gang.

– Det var veldig tøft altså, for du blir kastet inn i det. Det var ingen myk start. Det vanskeligste var å holde det gående. Jeg liker ikke å gå tur, og skjønte ikke hvorfor vi måtte gå så mange mil, forteller hun lattermildt.

Hardtreningen har imidlertid gitt gode resultater. Mia gikk nemlig ned seks kilo under innspillingen.

– Målet mitt var ikke å bli syltynn, men å få av meg de ekstra kiloene som jeg hadde lagt på meg. Og å få trent opp kroppen igjen, og det har jeg gjort. Jeg har oppnådd alt som jeg satte som mål, meddeler hun.

Les også: (+) Gå raskt ned i vekt med denne enkle menyen fra ernæringsfysiologen Anette Skarpaas Ramm

<b>HAR JOBBET BEINHARDT: </b>Mia Gundersen viste frem sin nye, flotte figur under premieren av «Moulin Rouge» i slutten av august.
HAR JOBBET BEINHARDT: Mia Gundersen viste frem sin nye, flotte figur under premieren av «Moulin Rouge» i slutten av august. Foto: Marius Gulliksrud

God støtte fra kjæresten

Gjennom hele prosessen har Mia hatt en trofast heiagjeng ved sin side. Både kjæresten Alexander Hamm (46), og sønnene hun har med eksmannen, Daniel (19) og Amente (27), har støttet TV-profilen gjennom de vanskelige stundene.

– De har heiet veldig, og har vært stolte av meg. Daniel har spurt, «fy fader, mamma, var det hardt?». Samtidig har jeg inspirert ham. Daniel hadde sluttet å trene og jeg prøvde å pushe ham, men så gjorde jeg det ikke selv. Men nå er han i gang.

– Alexander har alltid trent, og prøvde stadig å få meg til å bli med å gå en tur. Det betyr veldig mye, forteller Mia, som skal fortsette å holde på den gode treningsformen.

– Målet mitt er å begynne å trene fast på helsestudio. Jeg elsker pilates og yoga, men i programmet handlet det bare om å få kroppen til å bli sterk igjen, forklarer hun.

Les også: Martin Johnsrud Sundby: – Jeg gikk fra å hate kameraene, til å stå her i dag, som programleder

<b>STERK KROPP: </b>Mia har alltid vært glad i både pilates og yoga. Her fra en økt i 2014.
STERK KROPP: Mia har alltid vært glad i både pilates og yoga. Her fra en økt i 2014. Foto: Esten Borgos

Stolt av sønnene

61-åringen legger ikke skjul på at sønnene, som nå er blitt voksne, gir henne mye glede i livet. Eldstesønnen Amente bor i dag i Kristiansand der han jobber i transportkonsernet Vy.

– Han har fått seg en veldig fin stilling der. Det går så fint med dem, det er kjekt å se. Jeg er veldig stolt av dem, de er to veldig fine gutter. Som mor er jeg stoltheten selv, sier hun.

Også i kjærligheten går det bedre enn på lenge for Mia, som kan feire ett års forhold med Alexander i oktober.

– Jeg vet ikke hvordan det skal feires, men jeg synes tiden har gått så fort. Det har vært veldig fint. Alexander er den første kjæresten min etter bruddet, der hvor man har gått dypere og er blitt godt kjent. Så det har vært en veldig fin reise, smiler Mia Gundersen.

<b>KJÆRESTEN ALEXANDER: </b>Mia Gundersen og Alexander Hamm møttes gjennom datingappen Tinder. I oktober kan de feire ett år som kjærester.
KJÆRESTEN ALEXANDER: Mia Gundersen og Alexander Hamm møttes gjennom datingappen Tinder. I oktober kan de feire ett år som kjærester. Foto: Jørn Grønlund

«16 ukers helvete – bootcamp» har premiere på TVNorge 18. september kl. 20.30. Du kan også se programmet på Discovery +.

Denne saken ble første gang publisert 20/09 2023, og sist oppdatert 20/09 2023.

Les også