«Stjernekamp»- aktuelle Mia Gundersen

– Det har vært tøft

Nærmere fire år tok det før Mia Gundersen fant tilbake til stemmen som har gjort henne til en av Norges største musikalstjerner. – Jeg sang ikke i dusjen, engang, forteller artisten som nå er klar for «Stjernekamp» på NRK.

<b>TØFF TID:</b> I 2016 gikk Mia Gundersen gjennom en krevende skilsmisse, og årene etterpå var tøffe for den flotte 61-åringen. Nå er hun på et bra sted i livet, og musikalstjernen gleder seg til å vise hva hun kan på «Stjernekamp»-scenen.
TØFF TID: I 2016 gikk Mia Gundersen gjennom en krevende skilsmisse, og årene etterpå var tøffe for den flotte 61-åringen. Nå er hun på et bra sted i livet, og musikalstjernen gleder seg til å vise hva hun kan på «Stjernekamp»-scenen. Foto: Jonathan Kise
Publisert

Nærmere fire år passerte uten at Mia Gundersen (61) lot sanggleden slippe til. Da livet ble for krevende, stilnet stemmen som har gjort henne til en av Norges mest anerkjente musikalartister.

– Det har gått i bølgedaler de siste årene. Det har vært tøft. Så tøft at jeg sluttet å synge i tre-fire år. Jeg tenkte at den delen av livet var over. Jeg sang ikke i dusjen, engang.

– Det føltes som en stor sorg for meg å gi slipp på noe som hadde fulgt meg hele livet, forteller Mia til Her og Nå.

Les også: Mia Gundersen (61) møtte sin 15 år yngre flamme på Tinder

Eksmannen Marcel Leliënhof

En krevende skilsmisse og et liv som skulle stables på bena. Det krevde så mye av Mia at sangen ble borte. Og da hun samlet mot og prøvde å presse ut noen toner etter all den tiden …

– Da var ikke stemmen der. Når du ikke holder det ved like, så forsvinner også stemmen. Det var et mørkt hull å komme seg opp av, det skal jeg si deg.

<b>SKILT</b>: Mia Gundersen sammen med eksmannen Marcel Lelienhof tilbake i 2006. De skilte seg i 2016.
SKILT: Mia Gundersen sammen med eksmannen Marcel Lelienhof tilbake i 2006. De skilte seg i 2016. Foto: Lasse Eriksson

Da Mia dro på audition til «Sister Act»-musikalen, sa hun det som det var:

– Jeg forklarte dem, at vet du hva, stemmen min har forandret seg … Det hang fortsatt litt igjen på det tidspunktet. Det har vært litt av en reise. Det var med et nødskrik jeg sa ja til «Maskorama».

– Da tenkte jeg: «Hopp i det! Du kan jo ikke ha mistet stemmen helt.» Jeg måtte overbevise meg selv, erkjenner sangfuglen som dukket opp som Puddelen i «Maskorama» i 2020.

Rollen som Abbedissen i «Sister Act» gikk over all forventning. Sakte, men sikkert kjente Mia selvtilliten komme tilbake.

– Plutselig oppdaget jeg sider ved stemmen min som jeg ikke hadde kjent på lenge. Kunne jeg virkelig dette ennå? Det var så sinnssykt gøy!

Les også: (+) Jeg trodde vi hadde et godt ekteskap. Da jeg møtte en gammel venn etter mange år, raknet alt

<b>SANGFUGL:</b> Det er musikken som har vært drivkraften til Mia Gundersen siden barndomsårene, og hun har blant annet spilt flere hovedroller i store musikaler. Her fra da hun sang under Fam Irvolls motevisning i 2011. 
SANGFUGL: Det er musikken som har vært drivkraften til Mia Gundersen siden barndomsårene, og hun har blant annet spilt flere hovedroller i store musikaler. Her fra da hun sang under Fam Irvolls motevisning i 2011.  Foto: Stian Lysberg Solum/NTB

Deltar i «Stjernekamp»

Så da, etter å ha avslått tilbudet år etter år, var tiden inne for å takke ja til den virkelig store musikalske styrkeprøven: En «Stjernekamp»-deltagelse.

– Fra å tenke at dette ikke er noe for meg, erkjente jeg for meg selv at jeg hadde lyst! Det er jo å leke med ulike genrer jeg har drevet med og som er min styrke.

– Jeg fant tilbake til troen på meg selv og tenkte med meg selv at det ikke er så farlig, stråler Mia under presentasjonen av årets «Stjernekamp»-deltagere.

<b>FORVENTNINGSFULL</b>: Denne høsten kan du følge Mias musikalske reise i «Stjernekamp» på NRK.
FORVENTNINGSFULL: Denne høsten kan du følge Mias musikalske reise i «Stjernekamp» på NRK. Foto: Svein Brimi

Albumet «Temptation»

Mia har preget norsk musikk, TV og teater i flere tiår og er en av årets mest erfarne artister. Hun startet som vokalist i rockebandet Asfalt på 80-tallet og solodebuterte med albumet «Temptation» i 1987.

<b>MERITTERT:</b> Allerede som åtteåring debuterte Mia på Rogalands teaters barneteater, og på 80-tallet slo hun gjennom som artist. Her sammen med Geir Olav Bøkestad (t.v.) og Per Kristian Indrehus som utgjorde gruppa Creation i 1986.
MERITTERT: Allerede som åtteåring debuterte Mia på Rogalands teaters barneteater, og på 80-tallet slo hun gjennom som artist. Her sammen med Geir Olav Bøkestad (t.v.) og Per Kristian Indrehus som utgjorde gruppa Creation i 1986. Foto: NTB Scanpix

Vi har også fulgt henne i store musikalroller som blant annet Eliza i «My Fair Lady» og i «Evita». Den yngre generasjonen kjenner henne kanskje best som «Norske Talenter»-dommer gjennom ti sesonger.

– Ambisjonsnivået er ikke til å sammenligne med den gangen jeg startet min karriere. Da var de enorme. Der er jeg jo ikke nå. Det er ikke med tanke på en videre karriere jeg er med på dette.

<b>MIA GUNDERSEN</b>: Mia har preget norsk musikk, TV og teater i flere tiår og er en av årets mest erfarne artister. Her er hun tilbake i 1999.
MIA GUNDERSEN: Mia har preget norsk musikk, TV og teater i flere tiår og er en av årets mest erfarne artister. Her er hun tilbake i 1999. Foto: Heiko Junge / NTB

– Det er gøy å få vist for de generasjonene som har fulgt meg gjennom «Norske Talenter» og som ikke har hørt meg synge noe særlig, at: «Det er der hun kommer fra.»

Les også: «Stjernekamp»-aktuelle Christine Dancke: – Jeg har fått en veldig stor respekt for alle som har barn og har andre oppgaver i livet

<b>NORSKE TALENTER:</b> For den yngre generasjonen er kanskje Mia mest kjent fra «Norske Talenter». Nå ser hun frem til å vise frem hvor hun egentlig kommer fra.
NORSKE TALENTER: For den yngre generasjonen er kanskje Mia mest kjent fra «Norske Talenter». Nå ser hun frem til å vise frem hvor hun egentlig kommer fra. Foto: Helene Kjærgaard Sviland/TV2

Disse møter du i årets «Stjernekamp»:

Aleksander With: 36 år, fra Trondheim. Sjanger: Poprock.

Mia Gundersen: 61 år, fra Stavanger. Sjanger: Musikal/pop.

EHI (Stian Ehiabhi Omole Jensen): 30 år, fra Oslo. Sjanger: R & B.

Mari Bella (Mari Eriksen Bølla): 18 år, fra Bryne. Sjanger: Pop.

Damien (Martin Bråthen): 37 år, fra Hønefoss (bor i Drammen). Sjanger: Rap/alternativ rock.

Elle Maija Klefstad Bær: 31 år, fra Karasjok. Sjanger: Joik/rock/pop.

Odd René Andersen: 54 år, fra Fredrikstad. Sjanger: Soul.

Melis (Lise Mæland): 33 år, fra Sandefjord. Sjanger: R&B.

Adrian Sellevoll: 25 år, fra Bergen. Sjanger: Hiphop.

Tone Damli: 35 år, fra Sogndal. Sjanger: Pop.

«Stjernekamp» har premiere på NRK direkte lørdag 2. september kl. 19.50. Du kan også se programmet her på NRK TV.

<b>STJERNEKAMP:</b> NRK har samlet et stjernespekket lag når de nå endelig er tilbake med «Stjernekamp» etter ett års opphold.
STJERNEKAMP: NRK har samlet et stjernespekket lag når de nå endelig er tilbake med «Stjernekamp» etter ett års opphold. Foto: Svein Brimi

Denne saken ble første gang publisert 31/08 2023.

Les også