Sjekk de kjente fjesene som var med i «MGPjr» som barn

Små idoler ble store stjerner

Ikke alle gikk til topps, men mange av de små håpefulle som har deltatt i «MGPjr» gjennom årene, har fått seg en karriere i rampelyset som voksne.

<b>NICOLAY RAMM:</b> De 13 år gamle kameratene Christoffer B. Clausen og Nicolay Ramm fra Asker og Bærum gikk til topps i den aller første finalen av «MGPjr» med raplåten «Paybacktime».
NICOLAY RAMM: De 13 år gamle kameratene Christoffer B. Clausen og Nicolay Ramm fra Asker og Bærum gikk til topps i den aller første finalen av «MGPjr» med raplåten «Paybacktime». Foto: Mattis Sandblad/VG
Publisert

I 2022 var det 20 år siden «MGPjr» dukket opp på TV for første gang.

Og i den aller første finalen var det to små fyrer som gikk av med seieren. Duoen kalte seg To små karer og vant med låten «Paybacktime».

Den ene karen var ingen ringere enn Nicolay Ramm (33), som i ettertid har laget seg en solid TV-karriere på nettopp NRK.

Nicolay Ramm og Christoffer B. Clausen

De 13 år gamle kameratene Christoffer B. Clausen og Nicolay Ramm fra Asker og Bærum gikk til topps i den aller første finalen av «MGPjr» med raplåten «Paybacktime» i 2002.

Duoen kalte seg To små karer fordi de var de laveste i klassen.

– Denne seieren beviser at alt går an selv om man ikke er så høy, fastslo Nicolay til Dagbladet etter seieren.

Nå er Nicolay ansatt som journalist og programleder i NRK og har også vært å se som detektiv i «Maskorama».

«TO SMÅ KARER»: I 2002 deltok Nicolay Ramm og kameraten Christoffer B. Clausen i den aller første finalen av «MGPjr».
«TO SMÅ KARER»: I 2002 deltok Nicolay Ramm og kameraten Christoffer B. Clausen i den aller første finalen av «MGPjr». Foto: Mattis Sandblad/VG
«MASKORAMA»: I dag jobber Nicolay Ramm blant annet som detektiv i det populære NRK-programmet «Maskorama»
«MASKORAMA»: I dag jobber Nicolay Ramm blant annet som detektiv i det populære NRK-programmet «Maskorama» Foto: NRK

Les også: Nicolay Ramm om å bli pappa: – Slik har livet forandret seg

Linnéa Myhre i «Mabelin»

I den første finalen var det også flere små stjerner som senere skulle bli kjente fjes. Linnéa Myhre (32) og Emilie Skolmen (29) sang med hver sin gruppe.

Linnéa Solli Myhre fra Molde og søstrene Benedicte og Madeleine Lobos fra Elnesvågen utgjorde trioen Mabelin, som er satt sammen av de første bokstavene i hvert fornavn.

Jentene på 9 og 11 år opptrådte foran 4000 tilskuere i Oslo Spektrum med låten «Det var en gang».

– Det gjorde ingen ting at vi kom sist, vi er jo de 10. beste i Norge blant barn, sa trioen til lokalavisen Romsdals Budstikke.

Linnéa Myhre slo først gjennom som blogger. Gjennom årene har hun gitt ut fire bøker.

«<b>MABELIN</b>»: Linnéa Solli Myhre fra Molde og søstrene Benedicte og Madeleine Lobos fra Elnesvågen utgjorde trioen Mabelin i «MGPjr» i 2002.
«MABELIN»: Linnéa Solli Myhre fra Molde og søstrene Benedicte og Madeleine Lobos fra Elnesvågen utgjorde trioen Mabelin i «MGPjr» i 2002. Foto: NRK
LINNEA MYHRE: I ettertid har Linnea Myhre blant annet deltatt i programmene «Skal vi danse», «Bloggerne» og «Kompani Lauritzen».
LINNEA MYHRE: I ettertid har Linnea Myhre blant annet deltatt i programmene «Skal vi danse», «Bloggerne» og «Kompani Lauritzen». Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix

Les også: (+) «Line, vi må snakke om ferien. Det blir ikke som det pleier», sa han. Så kom sannheten

Jentegruppen «Slush»

Jentegruppen Slush, med 9-åringene Emilie Skolmen Kaafjeld, Rebekka Handeland Arnesen og Sofie Hildal Gundersen, var de yngste deltagerne i finalen. Trioen fra Oslo sang låten «Febersky».

– «Febersky» handler om å være syk og drømme om å sveve på en sky, fortalte jentene til Dagbladet.

De fortalte at de ikke ville ofre videre skolegang mot et vilt kjendisliv.

– Ikke før vi er 19 år i alle fall, eller 18. Eller kanskje 16, sa de.

Emilie Skolmen har jobbet som programleder på TV 2 og TVNorge og som skuespiller i flere serier.

<b>EMILIE SKOLMEN KAAFJELD:</b> I 2002 deltok jentegruppen Slush, med 9-åringene Emilie Skolmen Kaafjeld, Rebekka Handeland Arnesen og Sofie Hildal Gundersen, og var de yngste deltagerne i finalen.
EMILIE SKOLMEN KAAFJELD: I 2002 deltok jentegruppen Slush, med 9-åringene Emilie Skolmen Kaafjeld, Rebekka Handeland Arnesen og Sofie Hildal Gundersen, og var de yngste deltagerne i finalen. Foto: NRK
BASIC BITCH: I dag jobber Emilie Skolmen Kaafjeld blant annet som skuespiller i den populære tv-serien «Basic Bitch».
BASIC BITCH: I dag jobber Emilie Skolmen Kaafjeld blant annet som skuespiller i den populære tv-serien «Basic Bitch». Foto: TV 2

Gjennom årene fikk vi også stiftet bekjentskap med Atle Pettersen (32), Markus Henriksen (29), Agnete Saba (27), Alexandra Rotan (25) og tvillingene Marcus og Martinus Gunnarsen (20). I 2013 var Annika Momrak (23) med i kvartetten Unik4, som vant finalen. Ni år senere var Annika programleder for årets delfinaler og finale i «Melodi Grand Prix».

Atle Pettersen og venninnen

14 år gamle Atle Pettersen og venninnen Stine Cecilie Hillestad fra Skien opptrådte med låten «Hekta på brett». Den handlet om Atles store lidenskap ved siden av musikk: Snøbrett og rullebrett.

– Jeg liker å stå på scenen. Da får jeg et slags kick, fortalte tenåringen til avisen Vårt Land.

Duoen havnet på 5. plass i finalen. Atle Pettersen slo gjennom som artist med «X Factor» i 2010. Han har også vært programleder for flere programmer på NRK, og har ledet populære «Beat for beat» siden 2016.

I fjor var han tilbake i MGP-sirkuset for første gang med låten «World on Fire».

<b>HEKTA PÅ BRETT:</b> 14 år gamle Atle Pettersen og venninnen Stine Cecilie Hillestad fra Skien opptrådte med låten «Hekta på brett». Den handlet om Atles store lidenskap ved siden av musikk: Snøbrett og rullebrett.
HEKTA PÅ BRETT: 14 år gamle Atle Pettersen og venninnen Stine Cecilie Hillestad fra Skien opptrådte med låten «Hekta på brett». Den handlet om Atles store lidenskap ved siden av musikk: Snøbrett og rullebrett. Foto: NRK
ATLE PETTERSEN: I 2021 var Atle Pettersen tilbake i MGP med sangen «World On Fire».
ATLE PETTERSEN: I 2021 var Atle Pettersen tilbake i MGP med sangen «World On Fire». Foto: NRK

Les også: Kona Cathrine har bare hatt Atle Pettersen hjemme i tre dager etter bryllupet. - Vi blir ikke lei av hverandre

«Sheep boys»

11-åringene Bendik Larsen, Markus Henriksen og Robin Aasegg Araya kalte seg Sheep Boys og klinket til med låten «Damer er no' dritt».

Gutta fra Trondheim ble slått ut før gullfinalen. Det ble de neppe spesielt skuffet over, for drømmen var faktisk ikke å bli artister.

– Vi skal bli fotballproffer på Rosenborg, erklærte trioen til Adresseavisen. Og jammen fikk ikke én av dem rett i hvert fall.

Markus Henriksen debuterte for RBK i 2009! Siden i fjor har han vært kaptein for Rosenborg, og han spiller også for landslaget.

<b>DAMER ER NO' DRITT:</b> I 2004 deltok 11-åringene Bendik Larsen, Markus Henriksen og Robin Aasegg Araya i programmet, og kalte seg Sheep Boys. Der klinket de til med låten «Damer er no' dritt».
DAMER ER NO' DRITT: I 2004 deltok 11-åringene Bendik Larsen, Markus Henriksen og Robin Aasegg Araya i programmet, og kalte seg Sheep Boys. Der klinket de til med låten «Damer er no' dritt». Foto: NRK
MARKUS HENRIKSEN: I dag jobber Markus Henriksen som kaptein for Rosenborg, samtidig som han spiller for landslaget.
MARKUS HENRIKSEN: I dag jobber Markus Henriksen som kaptein for Rosenborg, samtidig som han spiller for landslaget. Foto: Ole Martin Wold/NTB

Agnete Kristin Johnsen

Gruppen The BlackSheeps fra Nesseby i Finnmark vant med mer enn dobbelt så mange poeng som nummer to.

– Helt utrolig. Vi trodde ikke at dette skulle skje. Vi vant, og med så mange poeng, sa den 14 år gamle vokalisten Agnete Kristin Johnsen til Dagbladet mens hun tørket tårene.

Bandet bak «Ora Jaska Beana» gikk også til topps i «MGP Nordic». Tre år senere deltok The BlackSheeps også i «Melodi Grand Prix», og havnet på 2. plass.

Agnete, som senere endret etternavn til Saba, vant MGP i 2016 med «Icebreaker». Hun ble med det den første artisten som har vunnet både «MGPjr» og «Melodi Grand Prix».

<b>ORA JASKA BEANA:</b> I 2008 deltok gruppen The BlackSheeps fra Nesseby i Finnmark, og vant med mer enn dobbelt så mange poeng som nummer to.
ORA JASKA BEANA: I 2008 deltok gruppen The BlackSheeps fra Nesseby i Finnmark, og vant med mer enn dobbelt så mange poeng som nummer to. Foto: NRK
AGNETE KRISTIN JOHNSEN: I ettertid har Agnete Kristin Johnsen blant annet deltatt i «Hver gang vi møtes», «Skal vi danse» og «Stjernekamp».
AGNETE KRISTIN JOHNSEN: I ettertid har Agnete Kristin Johnsen blant annet deltatt i «Hver gang vi møtes», «Skal vi danse» og «Stjernekamp». Foto: Vegardphoto.com

Alexandra Rotan fra Råholdt

14 år gamle Alexandra Rotan fra Råholt hadde gledet seg lenge til å stå på scenen under finalen.

– Jeg har egentlig ikke forstått det ennå. Når jeg ser «MGPjr» på TV, med den store scenen, har jeg tenkt at det ser kjempespennende ut. Og nå skal jeg plutselig stå der selv, sa hun til lokalavisen Romerikes Blad.

<b>ALEXANDRA ROTAN:</b> I 2010 deltok 14 år gamle Alexandra Rotan fra Råholt i programmet, men røk ut i superfinalen.
ALEXANDRA ROTAN: I 2010 deltok 14 år gamle Alexandra Rotan fra Råholt i programmet, men røk ut i superfinalen. Foto: Kyrre Lien/NTB
KEiiNO: I 2019 vant hun MGP sammen med gruppen KEiiNO, med sangen «Spirit in the Sky».
KEiiNO: I 2019 vant hun MGP sammen med gruppen KEiiNO, med sangen «Spirit in the Sky». Foto: NRK

Tenåringen røk ut i superfinalen, men Alexandra hadde virkelig fått smaken på MGP. I 2018 deltok artisten for første gang i «Melodi Grand Prix» sammen med Stella Mwangi.

Året etter vant hun hele konkurransen sammen med KEiiNO og «Spirit in the Sky». I fjor deltok KEiiNO igjen med «Monument».

Les også: Alexandra Rotan: - De mente jeg ikke var god nok

Marcus og Martinius

Tvillingene Marcus og Martinus Gunnarsen fra Trofors i Nordland sjarmerte med låten «To dråper vann» og gikk av med seieren.

– Det er utrolig gøy. Det er det beste som har skjedd oss så langt i livet, sa de 10 år gamle tvillingene til VG.

Marcus & Martinus ble superstjerner hos den yngre garde, og har allerede gitt ut fire album, vært på mange turneer og gjort suksess med låter som «Plystre på deg», «Elektrisk» og «Girls».

Brødrene har blitt nominert til flere Spellemannpriser, og i 2016 ble duoen kåret til Årets spellemann.

<b>TO DRÅPER VANN:</b> I 2012 deltok tvillingene Marcus og Martinus Gunnarsen fra Trofors i Nordland sjarmerte med låten «To dråper vann» og gikk av med seieren.
TO DRÅPER VANN: I 2012 deltok tvillingene Marcus og Martinus Gunnarsen fra Trofors i Nordland sjarmerte med låten «To dråper vann» og gikk av med seieren. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB
MARCUS &amp; MARTINIUS: I ettertid har tvillingene blant annet sunget på Allsang på grensen.
MARCUS & MARTINIUS: I ettertid har tvillingene blant annet sunget på Allsang på grensen. Foto: Thomas Andersen/TV 2

Programleder for Melodi Grand Prix

Kvartetten Unik 4 fra Bø i Telemark jublet hemningsløst etter seieren for ni år siden. Låten het «Så sur da», men det var ingen sure miner da seieren var i boks.

– Vi klarer nesten ikke puste eller noe. Dette er det sykeste som noen gang har skjedd. Vi trodde de hadde ropt opp feil vinnere, eller at det var skjult kamera eller noe, sa 14-åringene til VG.

Ni år senere var Annika Momrak (helt til høyre) tilbake i MGP-sirkuset.

I år var hun programleder for «Melodi Grand Prix» sammen med Mikkel Niva og Kåre Magnus Bergh.

<b>ANNIKA MOMRAK:</b> I 2013 deltok kvartetten Unik 4 fra Bø i Telemark, og jublet hemningsløst etter seieren for ni år siden. Låten het «Så sur da», men det var ingen sure miner da seieren var i boks.
ANNIKA MOMRAK: I 2013 deltok kvartetten Unik 4 fra Bø i Telemark, og jublet hemningsløst etter seieren for ni år siden. Låten het «Så sur da», men det var ingen sure miner da seieren var i boks. Foto: Berit Roald/NTB

Flere barn av kjendiser har også vært med i «MGPjr».

Sval Rosenløw Eeg (23), som er datteren til forfatteren Harald Rosenløw Eeg (51), gikk helt til topps i 2011 med låten «Trenger deg».

I 2019 vant duoen Anna & Emma finalen med sangen «Kloden er syk». Emma Helgesen Ylvisåker (15) er datteren til komikeren Vegard Ylvisåker (43).

Hennika Eggum Huuse (13), datteren til artistene Jan Eggum (70) og Kaia Huuse (48), vant finalen året etter med «Kan ikke la deg gå».

Også døtrene til artistene Lars Bremnes (67) – Kaja Bremnes (34) – og Maj Britt Andersen (65) – Daniela Reyes Holmsen (23) – har tidligere deltatt i «MGPjr».

Denne saken ble første gang publisert 02/06 2022.

Les også