Merete Mørk Lingjærde og ektemannen Anders Lingjærde Mørk

– Jeg har aldri vært så langt nede før

«Skal vi danse»-dommeren skadet seg stygt og fryktet at hun ikke kunne gå normalt igjen. Nå takker Merete Lingjærde ektemannen Anders Lingjærde Mørk for støtten under de tunge månedene.

<b>MERETE MØRK LINGJÆRDE:</b> Bare fire måneder etter bryllupet fikk Merete og Anders testet ekteskapet da hun skadet seg og ble totalt avhengig av hans hjelp.
MERETE MØRK LINGJÆRDE: Bare fire måneder etter bryllupet fikk Merete og Anders testet ekteskapet da hun skadet seg og ble totalt avhengig av hans hjelp. Foto: Morten Bendiksen
Sist oppdatert

«Skal vi danse»-dommer Merete Mørk Lingjærde (60) og ektemannen Anders Lingjærde Mørk (57) kunne den 6. august feire ett års bryllupsdag.

– Det første året som gift har vært helt fantastisk. Vi er akkurat like forelsket nå som da vi giftet oss, kanskje enda mer nå. Det har bare forsterket forholdet. Samtidig har vi hatt en runde med skader, så det har vært et litt tøft år også, fortalte Anders til Her og Nå i januar.

Det skulle nemlig ikke gå mange måneder inn i ekteskapet før det nygifte paret støtte på utfordringer. I romjulen falt Merete i skibakken på Norefjell og skadet seg stygt.

Resultatet ble to brudd i kneet, avrevet korsbånd og skadet menisk – som gjorde at ekteparets innholdsrike livsstil plutselig kom til en bråstopp.

– Jeg har aldri vært så langt nede før. Jeg var helt ødelagt i kroppen, og lå mer eller mindre rett ut i flere måneder. Jeg var helt hjelpeløs, kunne ikke engang flytte en kaffekopp. Og på toppen av det hele fikk vi korona. Så jeg hadde mine tunge stunder. Det var tøft, sa Merete.

Les også: Merete Mørk skadet seg stygt: – Kan ta man­ge må­ne­der før jeg kan gå nor­malt

<b>GIFT I ETT ÅR:</b> Merete og Anders ga hverandre sitt «ja» under en vakker seremoni i Asker kirke i fjor. Den 6. august kunne de dermed feire ett års bryllupsdag.
GIFT I ETT ÅR: Merete og Anders ga hverandre sitt «ja» under en vakker seremoni i Asker kirke i fjor. Den 6. august kunne de dermed feire ett års bryllupsdag. Foto: Morten Bendiksen

Ektemannen Anders Lingjærde Mørk (57)

Da Her og Nå snakket med 60-åringen i vinter, var hun midt oppe i vanskelighetene.

– Jeg blir inn­ma­ri sur og lei av og til når jeg må be Anders om å gjø­re noe for meg. Da hen­der det at jeg sut­rer litt, for det er ikke gøy å være av­hen­gig av noen – og det er jeg nå, uttalte hun i januar.

Om skaden satte ekteskapet på prøve, mener professoren i dans at de besto den med glans.

<b>ANDERS MØRK LINGJÆRDE:</b> Under nyåpningen av Christiania teater i Oslo ble Merete og Anders intervjuet av hennes sønn Sebastian på den røde løperen. Den tidligere «The Voice»-deltageren var reporter for Oslos nyeste teaterscene.
ANDERS MØRK LINGJÆRDE: Under nyåpningen av Christiania teater i Oslo ble Merete og Anders intervjuet av hennes sønn Sebastian på den røde løperen. Den tidligere «The Voice»-deltageren var reporter for Oslos nyeste teaterscene. Foto: Morten Bendiksen

– Jeg har en mann som har stilt opp for meg absolutt hele tiden. Han har støttet meg gjennom alt. Anders sa med en gang: «Dette skal vi få til, for vi er to om dette», fortalte hun.

<b>STYGG SKADE:</b> Etter et fall i skibakken i romjulen fikk Merete to brudd i kneet, avrevet korsbånd og skadet menisk. Her er hun på legevakten like etter ulykken.
STYGG SKADE: Etter et fall i skibakken i romjulen fikk Merete to brudd i kneet, avrevet korsbånd og skadet menisk. Her er hun på legevakten like etter ulykken. Foto: Privat

Merete gjennomgikk en omfattende operasjon i januar, men var lenge i tvil om hun ville kunne gå normalt igjen.

– Operasjonen gikk fint, og det går bra med meg i dag. Jeg har et stykke igjen før vi vet om jeg kan undervise i dans, men hvis jeg ikke drev med noe fysisk så hadde jeg funket bra sånn som jeg er nå.

– Noe mer avansert enn å ga rett fram, går ikke ennå. Men jeg ligger faktisk litt foran skjema når det kommer til skaden. Det er ett år med rehabilitering etter en skade som dette, sa hun i januar.

I sommer har ekteparet funnet på aktiviteter som har passet overens med Meretes skade.

– Vi har vært på motorsykkelturer, båtturer og finner på masse forskjellig. Vi elsker å være sammen og bare koser oss, smiler hun.

Les også: (+) Egor om vrakingen, bruddet med kona og den store forvandlingen

Dommer i «Skal vi danse»

Denne høsten er 60-åringen nok en gang tilbake bak dommerpanelet i «Skal vi danse», som i år har bydd på noen utfordringer.

<b>DOMMERE I SKAL VI DANSE:</b> Sammen med Trine Dehli Cleve og Morten Hegseth er Merete dommer i høstens «Skal vi danse – Allstars».
DOMMERE I SKAL VI DANSE: Sammen med Trine Dehli Cleve og Morten Hegseth er Merete dommer i høstens «Skal vi danse – Allstars». Foto: Espen Solli/TV 2

Flere av danseparene har nemlig reagert på tilbakemeldingene fra dommerne, og de har blant annet blitt anklaget for favorisering.

– Vår jobb er å være dommere. Vi er ikke ansatt som pedagoger eller lærere. Vi er nødt til å gjøre vår jobb, og deltakerne må tåle å bli bedømt når de er med i en konkurranse. Og det er ikke sånn at vi gir toppkarakterer til alle gjennom hele sesongen, sier hun, og legger til at hun kan forstå at det er sårt å ikke få de poengene man ønsker, sa Mørk til Nettavisen.

– Det er masse følelser involvert, for de jobber jo beinhardt fra uke til uke. Og det er klart det svir for oss også å gi tilbakemeldinger som ikke er bra, men det må man tåle. Og de har all rett til å kritisere oss hvis de er uenige, avsluttet hun.

Denne saken ble første gang publisert 10/11 2022, og sist oppdatert 10/11 2022.

Les også