«Jaget»-aktuelle Märtha Louise

Märtha Louise avslører: «Rømte» fra politiet som 6-åring

Denne høsten gjør prinsesse Märtha Louise sin realitydebut i Discovery-programmet «Jaget». I forkant av innspillingen mente prinsessen at hun hadde et fortrinn …

<b>MÄRTHA LOUISE:</b> Portrett av Märtha Louise som barn i 1972.
MÄRTHA LOUISE: Portrett av Märtha Louise som barn i 1972. Foto: Øystein Kleiven/PK/SCANPIX
Publisert

Da Warner Bros. Discovery presenterte høstmenyen, dukket prinsesse Märtha Louise overraskende opp som en av trekkplastrene i en av kanalens nysatsinger.

I «Jaget» skal åtte kjendiser jaktes ned av et lag med profesjonelle etterforskere i ekte «politi og røver»-stil.

Deltakerne skal forsøke å være på flukt i ti dager, uten å bli innhentet og arrestert. Og med det gjør prinsessen sin realitydebut.

– Da jeg var seks år gammel, pleide jeg av og til å gjemme meg for politiet. Det ble litt som en gjemsel-lek. Jeg følte derfor at jeg hadde litt forsprang på de andre deltakerne i «Jaget».

– Jeg hadde jo tross alt gjemt meg for politiet tidligere! ler Märtha hjertelig da vi møtte henne i forbindelse med presselanseringen.

Les også: Märtha Louise: – Grunnen til at jeg sitter her i dag er på grunn av barna mine

<b>LURTE POLITIET: </b>Som ung lekte gjerne prinsesse Märtha Louise «gjemsel» med politiet som skulle passe på henne. Her fra et besøk på Cirkus Merano sammen med barnepiken Berit Tversland.
LURTE POLITIET: Som ung lekte gjerne prinsesse Märtha Louise «gjemsel» med politiet som skulle passe på henne. Her fra et besøk på Cirkus Merano sammen med barnepiken Berit Tversland. Foto: Tore Kristiansen / VG

Deltar i «Jaget»

Som prinsesse har altså Märtha hatt tett kontakt med politi og sikkerhetsvakter gjennom livet. Sammen med lagvenninnen, forfatter og skuespiller Tinashe Williamson (38), fikk hun seg likevel en aldri så liten «realitycheck».

– Jeg hadde absolutt ingen fortrinn. Det hadde kanskje hjulpet oss om en av oss hadde hatt stedsans, avslører hun, hvor Tinashe legger kjapt til:

– Det er ingen tvil om at det var jeg som var sikkerhetssjefen i det forholdet her. 100 prosent!

Den sporty duoen avslører at den intense jakten de ble utsatt for, utviklet seg til å bli litt vel virkelighetsnær.

– Vi fikk totalt paranoia. Det er en rar følelse når hodet vet at det er lek, så er likevel hele kroppen i høyspenn og nervesystemet reagerer som om vi er på flukt. Det var nervepirrende og jeg hadde flere nervøse sammenbrudd, erkjenner Märtha.

<b>TINASHE WILLIAMSON:</b> – Jeg trodde på ordentlig vi kom til å havne i fengsel om vi ble tatt. Det er noe som skjer med kroppen når du er i en slik situasjon. Du er virkelig jaget, forteller Tinashe Wiliamsson til Her og Nå.
TINASHE WILLIAMSON: – Jeg trodde på ordentlig vi kom til å havne i fengsel om vi ble tatt. Det er noe som skjer med kroppen når du er i en slik situasjon. Du er virkelig jaget, forteller Tinashe Wiliamsson til Her og Nå. Foto: Marius Gulliksrud

Les også: (+) Tinashe Williamson om forholdet til ektemannen: – Vi har alltid gått i parterapi

Lagvenninnen Tinashe Williamson

Midt oppe i paranoiaen, fant duoen stor trøst i hverandre.

– Jeg og Märtha har vært venner et par år fra før, men vi ble kjent på en helt annen måte gjennom et slikt program.

– Etter innspillingen kjente vi fortsatt på paranoiaen og vi hadde blitt så vant til å være sammen, at vi tok inn på et hotell. Vi tok en middag og en natt sammen der for å lande litt, forteller Tinashe.

Märtha får ikke skrytt nok over det fine samspillet dem imellom.

– Det har vært helt nydelig å være på lag med Tinashe. Selv om vi ha vært redde, har vi også hatt det veldig koselig på tur.

– Så oppdaget vi tidlig at Tinashe hadde veldig god intuisjon. Hun har høy intuisjon-intelligens, vil jeg si! Jeg hadde ikke gjort dette her med noen andre enn henne.

Les også: Slik blir TV-høsten 2023 på TVNorge

<b>JAGET: </b>Prinsesse Märtha Louise og Tinashe Williamsson er en av fire duoer som blir jaget denne høsten. – Det hadde kanskje hjulpet oss om en av oss hadde hatt stedsans, innrømmer prinsessen til Her og Nå.
JAGET: Prinsesse Märtha Louise og Tinashe Williamsson er en av fire duoer som blir jaget denne høsten. – Det hadde kanskje hjulpet oss om en av oss hadde hatt stedsans, innrømmer prinsessen til Her og Nå. Foto: Discovery

Hyller Märtha

Også Tinashe uttrykker takknemlighet over å ha blitt paret opp med prinsessen.

– Märtha har en ekstremt herlig latter og et nydelig vesen. Hun har en energi som er veldig smittsom som du blir veldig glad av.

– Selv da vi gjemte oss i skogen og var livredde, så sendte Märtha ut gode vibber. Jeg er utrolig glad for at jeg var med på dette sammen med henne.

<b>FAMILIEN: </b> Märthas døtre, Maud Angelica, Leah Isadora og Emma Tallulah har alle gjort seg bemerket de siste årene, henholdsvis som kunstner, skjønnhets-influenser og som rytter. Her sammen med Märthas forlovede, Durek Verrett.
FAMILIEN: Märthas døtre, Maud Angelica, Leah Isadora og Emma Tallulah har alle gjort seg bemerket de siste årene, henholdsvis som kunstner, skjønnhets-influenser og som rytter. Her sammen med Märthas forlovede, Durek Verrett. Foto: Helge Mikalsen / VG

«Jaget» har premiere på TVNorge og Discovery + søndag 1. oktober 21.30.

Denne saken ble første gang publisert 29/09 2023.

Les også