«71 grader nord»-aktuelle Maria Stavang

Maria Stavang: – De har forsøkt å få meg med lenge

Det komikeren Maria Stavang gledet seg mest til ved deltagelsen i «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis» var å være sammen med andre mennesker 24 timer i døgnet.

<b>MARIA STAVANG:</b> – Jeg er oppvokst i Bergen og har hatt fjellet i «hagen» på en måte. Jeg synes å gå tur i fjellet er en behagelig form for aktivitet. Litt sånn zen …! Men jeg har skjønt at «71 grader nord» ikke blir en sånn tur, sier Maria Stavang til Her og Nå.
MARIA STAVANG: – Jeg er oppvokst i Bergen og har hatt fjellet i «hagen» på en måte. Jeg synes å gå tur i fjellet er en behagelig form for aktivitet. Litt sånn zen …! Men jeg har skjønt at «71 grader nord» ikke blir en sånn tur, sier Maria Stavang til Her og Nå. Foto: Tor Lindseth
Publisert

– Jeg gleder meg mest til å være rundt folk hele tiden. Jeg er sikker på at noen vil si det er noe av det mest utfordrende. Men jeg er veldig glad i mennesker. Jeg er veldig glad i det sosiale, sier Maria Stavang (28) til Her og Nå.

Vi møter henne i forbindelse med presentasjonen av årets «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis»-deltagere.

Les også: Slik blir TV-høsten 2023 på TVNorge

Deltar i «71 grader nord»

Maria er blant annet kjent for humorprogrammet «Kongen befaler» på TVNorge. Hun har også vunnet flere priser for sin humor.

Maria tror komikere spesielt kjenner seg forpliktet av yrkestittelen sin, også utenfor scenen.

– Jeg tror alle komikere føler et visst press når det kommer til å være morsom. Det gjør også jeg. Men jeg tror det vil bli veldig slitsomt hvis jeg skal lage vitser ut av alt i «71 grader nord».

– Jeg håper jeg kan bidra med litt latter, men også med gode, fine samtaler, sier 28-åringen.

<b>KJÆRESTER:</b> Maria er sammen med komiker-kollega Magnus Devold. Her er paret på rød løper i Grieghallen i forbindelse med Gullruten i fjor.
KJÆRESTER: Maria er sammen med komiker-kollega Magnus Devold. Her er paret på rød løper i Grieghallen i forbindelse med Gullruten i fjor. Foto: Bjørnar Morønning/NTB

Maria tror det lureste hun kan gjøre er å bare være seg selv.

– Jeg tipper Terje (Sporsem, journ.anm..) også kan kjenne seg igjen i dette. Vi er vant til å spille inn ting på TV. Men der har man et manus og målet er å være morsom. Her er målet egentlig bare å gå tur. Så da tenker jeg at man må skru av alt presset man kjenner på og bare være seg selv.

Les også: (+) Mannen min var bortreist, og jeg dro til en gammel venninne. Da jeg så over i nabohagen, falt hele livet mitt sammen

Blitt spurt tidligere

Dette var ikke første gang Maria blir spurt om å delta i den tøffe realitykonkurransen. Men det var først i år hun følte seg klar til å si ja. Komikeren er godt forberedt.

– Jeg har prøvd å trene en del. Jeg har gått turer med sekk. Jeg har trent styrke, gått i fjellet og jogget litt. Jeg føler jeg har det beste utgangspunktet jeg kunne hatt.

<b>UT PÅ TUR:</b> Disse deltar i årets «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis»: Kevin Lauren (f.v.), Bilal Saab, Anne Rimmen, Terje Sporsem, Maria, Niklas Dyrhaug, Caroline Nitter, Arman Surizehi, Johanne Killi og Annema Yuvali. Foran står programlederen Tom Stiansen.
UT PÅ TUR: Disse deltar i årets «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis»: Kevin Lauren (f.v.), Bilal Saab, Anne Rimmen, Terje Sporsem, Maria, Niklas Dyrhaug, Caroline Nitter, Arman Surizehi, Johanne Killi og Annema Yuvali. Foran står programlederen Tom Stiansen. Foto: Tor Lindseth

– Discovery har forsøkt å få meg med lenge, men det var først nå jeg følte meg klar, avslutter TV-profilen.

«71° nord – Norges tøffeste kjendis» sendes på torsdager og søndager kl. 20.30 på TVNorge. Du kan også se programmet her på Discovery +.

Denne saken ble første gang publisert 19/10 2023.

Les også