Artist Maria Mena

Tråkker til som sykkelinstruktør

En tilfeldighet gjorde at Maria Mena steppet inn som sykkelinstruktør. Nå tar hun bokstavelig talt sats – både som populær artist og fast treningsveileder på sykkelsetet.

<b>SYKLER AV GÅRDE: </b>Artisten Maria Mena er sykkelinstruktør hos SATS. Hun har funnet igjen gleden over å trene, etter flere år med spiseforstyrrelser.
SYKLER AV GÅRDE: Artisten Maria Mena er sykkelinstruktør hos SATS. Hun har funnet igjen gleden over å trene, etter flere år med spiseforstyrrelser. Foto: Sats
Sist oppdatert

Denne høsten er artisten Maria Mena (37) ute med albumet «And Then Came You», som er en feiring av kjærligheten hun fant med samboeren Morten Kleppa (36).

Maria har tidligere vært åpen om at kjærlighetslivet ikke alltid har vært lett for henne.

Det var først da hun traff Morten i 2020 at hun fant roen og tryggheten hun søkte.

– For en som alltid har trodd at kjærlighet var ensbetydende med dramatikk, og strengt tatt har gjort karriere av musikk som beskriver et komplisert kjærlighetsliv, så var møtet med sunn og ukomplisert kjærlighet uventet.

– Og det påvirket Maria både personlig og profesjonelt, skriver hennes plateselskap Sony Music.

Les også: – Plutselig fikk jeg noen kryptiske meldinger fra en fyr som het Morten Kleppa. Jeg tenkte: «Er det bare meg, eller flørter han med meg?»

<b>STRÅLER:</b> Maria er ute med et nytt album som handler om at hun til slutt opplevde hell i kjærlighetslivet. 
STRÅLER: Maria er ute med et nytt album som handler om at hun til slutt opplevde hell i kjærlighetslivet.  Foto: Yvonne Wilhelmsen

Sykkelinstruktør på SATS

Det har også påvirket Maria til å begynne å trene igjen. Og ikke nok med det: Nå er hun sykkelinstruktør i treningskjeden SATS. Maria tar imot medlemmer flere ganger i måneden.

– Maria er dyktig til å formidle hvor viktig det er å holde seg både fysisk og psykisk i god form. Maria byr på sine egne usminkede erfaringer, og det gjør at de som deltar i timene hennes får en helt spesiell opplevelse.

– Her finner vi også mye av forklaringen på de lange ventelistene til timene hennes. Det handler mer om mennesket Maria enn artisten Maria, forteller kommunikasjonssjef Sebastian Kvarme i SATS.

Han forteller at det var litt tilfeldig at Maria ble instruktør.

– Hun trener på flere av våre sentre i Oslo, og en lørdag i sommer dukket ikke instruktøren opp til timen. Da tok Maria rollen som instruktør – med stor suksess. Vi holdt kontakten med Maria, og da kom det frem at hun gjerne ville prøve seg som instruktør, forteller Kvarme.

Les også: (+) Jeg kjedet meg i forholdet. Så skjedde det som ikke burde skjedd

<b><BR/>POPULÆR:</b> Det er lange ventelister for å få time hos Maria Mena ved et av treningssentrene til SATS i Oslo. 

POPULÆR:
Det er lange ventelister for å få time hos Maria Mena ved et av treningssentrene til SATS i Oslo. 
Foto: Skjermdump Sats

Åpen om spiseforstyrrelser

Maria har tidligere vært åpen om sine spiseforstyrrelser.

På Instagram har hun blant annet fortalt at det har vært vanskelig for henne å finne tilbake til treningsgleden, fordi hun tidligere fokuserte på å trene for å bli tynn.

Det førte til at Maria i fem år lot være å gå på treningssenter – helt til hun i 2022 fant veien tilbake. Det skjedde med et helt annet fokus enn tidligere, kunne hun fortelle i et intervju med Nettavisen:

– Det er treningsglede det handler om. Og å holde hodet friskt.

Denne saken ble første gang publisert 03/10 2023, og sist oppdatert 03/10 2023.

Les også