Mads Hansen har overrasket alle med karriereskiftet 

– Jeg hadde på ingen måte forestilt meg at dette skulle bli karrieren min

Mads Hansen har gjort kometkarriere på TV-skjermen etter å ha pensjonert fotballskoene. Det har overrasket alle, ikke minst ham selv.

<b>MADS HANSEN:</b> Mads Hansen er blitt en ettertraktet og populær programleder. Han medvirker også i «Spårtsklubben» og «Ikke lov å le på hytta», begge på VGTV.
MADS HANSEN: Mads Hansen er blitt en ettertraktet og populær programleder. Han medvirker også i «Spårtsklubben» og «Ikke lov å le på hytta», begge på VGTV. Foto: Jørn Grønlund
Publisert

Det har gått fem siden Mads Hansen (39) la opp som profesjonell fotballspiller, men i august gjorde TV-profilen comeback på banen under den årlige «Kjendiskampen» i Norway Cup.

Til tross for at laget hans tapte var det lite å utsette på humøret til Mads etter kampen.

– Vi tapte helt fortjent. Formen min var ujevn. Jeg har spilt fotball fem ganger siden jeg la opp for fem år siden, og det er kun under Norway Cup, innrømmer han til Her og Nå, og legger til at han ikke savner fotballkarrieren.

– Jeg er totalt ferdig med fotball. Nå trener jeg innebandy, squash og svømming for å holde meg i form.

Les også: Dette er deltakerne i høstens sesong av «Forræder» 2023

Låten «Sommerkroppen»

Da Mads la fotballskoene på hylla i 2018, var det få som forestilte seg at han kom til å bli en populær artist og programleder – ikke minst ham selv.

Etter å ha tapt et veddemål mot sin «Spårtsklubben»- kollega Erik Follestad, ga Mads ut låten «Sommerkroppen».

Til alles overraskelse gikk den rett til topps på den norske topplisten, og strømmet seg til gullplate på rekordtid. Sangen ble også kronet med Spellemannprisen 2018 for årets låt.

<b>FOTBALLSPILLER:</b> Mads var fotballspiller i Eliteserien for både Strømsgodset, Mjøndalen og Fredrikstad inntil han ga seg i 2018. Her i aksjon i 2015.
FOTBALLSPILLER: Mads var fotballspiller i Eliteserien for både Strømsgodset, Mjøndalen og Fredrikstad inntil han ga seg i 2018. Her i aksjon i 2015. Foto: Terje Pedersen/NTB

Les også: Mads Hansen: Derfor sluttet jeg i Farmen

Ledet «Farmen»

Deretter var det TV-suksess som sto for tur. I 2020 ble Hansen programleder for TV 2-programmet «Farmen», som han ledet i to sesonger.

Siden 2022 har 39-åringen ledet populære «Forræder». Ved siden av TV-karrieren har Mads en populær Instagram-konto med over en halv million følgere.

Eks-fotballspilleren er også aktiv i den offentlige debatten, og har rettet særskilt kritikk mot enkelte influensere som han mener er dårlige forbilder for unge.

– Jeg hadde på ingen måte forestilt meg at dette skulle bli karrieren min, og det tror jeg ingen andre gjorde heller. Men veien blir til mens jeg går.

<b>FARMEN:</b> I 2020 fikk Mads lede det populære TV-programmet «Farmen», en jobb han hadde i to sesonger.
FARMEN: I 2020 fikk Mads lede det populære TV-programmet «Farmen», en jobb han hadde i to sesonger. Foto: TV 2

– Det er bare å gjøre det man synes er gøy, og plutselig er det noe som går bra. Det viktigste er å ha en jobb man trives med. Det har jeg nå, og det er jeg veldig fornøyd med, meddeler han.

Les også: (+) Pappa flyttet ut. Da han noen år senere fortalte hvorfor, raste hele min verden sammen

Fyller 40 år

– Hvilke andre ambisjoner har du for karrieren?

– Jeg har alltid hatt kortsiktige planer, og har aldri hatt en treårs- eller femårsplan. Nå jobber jeg med de prosjektene jeg har nå, og har ingen ambisjoner utover det, forklarer Mads.

Noen planer har han imidlertid lagt. I februar fyller han nemlig 40 år, og bursdagsfesten har allerede surret i bakhodet i noen år.

– Jeg hadde et sagnomsust 35-årslag med en Trysil-tur som skrev seg inn i historiebøkene. Allerede på bussen hjem derfra så ble det en forventning blant alle involverte om at den må gjentas på 40-årsdagen. Så jeg frykter jeg må dra opp noe sånt fra hatten igjen, smiler Mads Hansen.

<b>FORRÆDER:</b> Mads gjentar rollen som spillmester i den tredje sesongen av «Forræder» denne høsten.
FORRÆDER: Mads gjentar rollen som spillmester i den tredje sesongen av «Forræder» denne høsten. Foto: TV 2

Denne saken ble første gang publisert 05/09 2023.

Les også