Lucas Braathen legger skiene på hylla

Avslører: – Hun er ikke fransk, men hun bor i Paris

Lucas Braathen har aldri vært redd for å gå sine egne veier. Nå som skiene er lagt på hylla, kan den motebevisste eksalpinisten tilbringe enda mer tid i Paris – også kjent som Kjærlighetens by.

<b>LUCAS BRAATHEN:</b> Lucas Braathen valgte tidligere i år og legge opp med umiddelbar virkning.
LUCAS BRAATHEN: Lucas Braathen valgte tidligere i år og legge opp med umiddelbar virkning. Foto: Erik Flaaris Johansen / NTB
Publisert

Lucas Braathen (23) leverte sin beste sesong noensinne vinteren 2023, med seier i verdens-cupen sammenlagt i slalåm – i tillegg til å bli norgesmester i samme disiplin.

Sjokket ble desto større da han innkalte til pressekonferanse før sesongens første renn i Sölden og kunngjorde at han legger opp med umiddelbar virkning etter en sponsorkonflikt med Norges Skiforbund.

Skjørt og neglelakk

Men den ferske eksalpinisten fra Hokksund har ikke bare fått mye oppmerksomhet for sine prestasjoner med ski på beina. Lucas er nemlig ikke redd for å skille seg ut i klesveien, og han stiller gjerne opp i skjørt og neglelakk.

Det har ført til sterke reaksjoner, både i form av hets, men også hyllester i sosiale medier. 23-åringen avviser imidlertid at han legger ut bilder av seg selv i dristige antrekk for å være et godt forbilde.

– Jeg gjør det kun fordi det gjør meg glad. Jeg får mye negativ respons, men også positiv. Da skrives det at jeg er tøff som tør å være et forbilde for andre, fordi jeg tør å ta alle homse- og femi-kommentarene som kommer. Men jeg har aldri kledd meg for noen andre enn meg selv. Det er et fullstendig egoistisk valg for å prøve å gjøre meg selv gladere.

<b>EKSPERIMENTELL: </b>Lucas Braathen liker å eksperimentere med mote og tilbehør og han kan få selv et kjedelig sponsorantrekk til å se kult ut.
EKSPERIMENTELL: Lucas Braathen liker å eksperimentere med mote og tilbehør og han kan få selv et kjedelig sponsorantrekk til å se kult ut. Foto: Marius Gulliksrud

– Noen dager har jeg lyst til å gå under radaren, og da kler jeg meg i mørke klær. Andre dager føler jeg for å være fargerik og crazy. Om jeg da kan være et forbilde for andre, så er jo det fantastisk, men det er ikke noe jeg i utgangspunktet prøver å være, sa han da han møtte Her og Nå under presentasjonen av alpinlands-lagene i mai.

Les også: Birk Ruud: – Jeg var spent på hvordan en forelskelse ville påvirke karrieren

Må koble av

Lucas, som har norsk far og brasiliansk mor og har mellomnavnet Pinheiro, fortalte at han er avhengig av å koble av mellom slagene for å kunne prestere på et høyt nivå. Da er det reising det går i for alpinstjernen.

– Å oppleve nye steder er det beste jeg vet. Da kan det være alt fra travle miljøer med masse sosiale stimuli i storbyer, til det helt motsatte. Som en reise til Toscana eller Frankrikes kyst for å isolere meg. Ikke snakke med et eneste menneske.

– Jeg reiser alene hvert år, det er jeg helt avhengig av. Jeg må ha én sånn tur i året, eller så går jeg under, fortalte Lucas oppriktig.

Dette var også ting han kom inn på under pressekonferansen i Sölden.

<b>GJEVT TROFÉ: </b>I mars 2023 sikret Lucas seg krystallkulen som bevis på at han var verdens beste slalåmkjører den sesongen.
GJEVT TROFÉ: I mars 2023 sikret Lucas seg krystallkulen som bevis på at han var verdens beste slalåmkjører den sesongen. Foto: ALBERT GEA/NTB

– Jeg har nesten alltid valgt å gjøre det som gjør meg mest glad. Det er det som betyr noe for meg. Det er min definisjon på suksess. Ikke de lukrative samarbeidsavtalene jeg er i. Og ikke det faktum at sist gang jeg stilte i et renn, så var jeg verdens beste i det.

– Det er om dette gjør meg glad eller ikke, sa Lucas som på sin egen pressekonferanse droppet klær fra Skiforbundet, og heller stilte i en lilla kardigan og en hvit T-skjorte.

Les også: (+) Therese Johaug: – Vi hadde nok ikke så god råd da jeg vokste opp

Lykkelig i Paris

Under pressemøtet før sesongstart i mai, røpet Lucas også at han hadde flere grunner til å reise til Frankrike.

– Har du tid til en kjæreste mellom reisingen og treningen?

– Det kan hende at det har blitt noe nå altså, sa en lattermild Lucas til Her og Nå.

– Det er kanskje en grunn til at Paris var basen min mellom samlinger i år. Hun er ikke fransk, men hun bor i Paris, svarte Lucas og smilte varmt.

Denne saken ble første gang publisert 09/11 2023.

Les også