Line Andersen nølte ikke med å takke ja til «71° nord»

Gikk til rettssak mot NRK: – Jeg synes jeg har vært modig

De siste årene har Line Andersen gjort endringer som har gjort henne sterkere og lykkeligere. Denne høsten kan du følge Line 2.0 i «71° nord – Norges tøffeste kjendis» på Discovery.

<b>LINE ANDERSEN: </b>De siste årene har klatring, padling og trening blitt en naturlig del av Line Andersens hverdag. Under årets «71 grader nord» fikk hun for alvor testet formen.
LINE ANDERSEN: De siste årene har klatring, padling og trening blitt en naturlig del av Line Andersens hverdag. Under årets «71 grader nord» fikk hun for alvor testet formen. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

– Det satt på ingen måte langt inne å takke ja til «71° nord». Det programmet representerer av sunne verdier, «feel good» og fellesskap, gjorde at jeg rakk å ta avgjørelsen fra jeg satte meg på en buss fra et OL-renn til jeg var tilbake på hotellet, sier Discoverys sportsprofil Line Andersen (49) og ler hjertelig.

Hun smiler nå, den anerkjente programlederen som har stått i en storm de siste årene.

Les også: Line Andersen før tv-comebacket: – Jeg blir nes­ten rørt når jeg snak­ker om det

Rettsaken mot NRK

En rettssak mot hennes tidligere arbeidsgiver NRK, satte i fjor punktum for en lang og krevende konflikt med arbeidsplassen som har vært Lines andre hjem siden hun startet i NRK sporten i 2003.

Saken endte med at partene inngikk et forlik.

Født: 20. september 1973

Alder: 49 år

Fra: Oslo

Yrke: Journalist

Se mer

– Har motgangen du har møtt siste årene, endret deg?

– Jeg er veldig opptatt av hvor modige vi kvinner skal være. Jeg synes jeg har vært modig det siste året. Derfor takket jeg også ja til 71° nord, for å være så modig jeg bare klarer. Det har vært det aller viktigste for meg, forteller Line når vi møter henne i forbindelse med Discoverys lansering av høstprogrammet.

<b>I RETTSSAK: </b>De siste årene har vært krevende for Line, som har vært gjennom en rettssak mot sin tidligere arbeidsgiver. I vinter gjorde hun comeback under OL.
I RETTSSAK: De siste årene har vært krevende for Line, som har vært gjennom en rettssak mot sin tidligere arbeidsgiver. I vinter gjorde hun comeback under OL. Foto: Anne Elisabeth Næss

Og det har skjedd endringer i livet til Line de siste årene. Endringer i livet som har gjort henne sterkere – og lykkeligere.

– Jeg har de siste årene blitt et menneske som trener, klatrer og padler. Sammenlignet med andre er det ingenting, men jeg har fått meg personlig trener tre ganger i uken. Det gir meg så mye, forteller Line, og fortsetter:

– I går satt jeg i en kajakk med en venninne. Vi hadde padlet langt ut på Oslofjorden, det var tropekveld, vi tok en tur innom «Sukkerbiten» og drakk en øl. Da kjenner jeg meg på mitt aller lykkeligste.

<b>71 GRADER NORD:</b> Sportsprofilen trekker frem de menneskelige møtene som det aller fineste med reality-opplevelsen. Her sammen med deltageren Ida Njåtun og programlederen Tom Stiansen.
71 GRADER NORD: Sportsprofilen trekker frem de menneskelige møtene som det aller fineste med reality-opplevelsen. Her sammen med deltageren Ida Njåtun og programlederen Tom Stiansen. Foto: Morten Bendiksen

Les også: (+) NRK-Inger-Lise om frierbrevene: – Han fortalte at han kysset meg på skjermen

Kapret av Discovery

I fjor vinter ble det kjent at Line ville få sitt TV-comeback i OL, etter rettssaken og konflikten med NRK.

Det var Discovery som greide å kapre den kunnskapsrike programlederen. Og med det falt nok en brikke på plass for Line.

– Jeg driver eget firma og er ansatt på prosjektbasis, men jeg må få lov til å si det: Måten jeg har blitt tatt imot på i Discovery, har vært helt storartet – jeg er så takknemlig for det. Det finnes jo alltid en fare for at folk har endret syn på deg, men det har gått veldig fint, sier Line med et smil.

– Hvor går veien videre nå?

­­– Det vet ingen. Jeg har levd de siste to årene helt uten å vite hva jeg skal. Det har egentlig vært veldig fint. Det har gitt meg muligheten til å gjøre ting som «71° nord», selv om jeg aldri har hatt en drøm om å være realitydeltager. De menneskelige møtene den siste tiden, har vært det aller beste. De tar jeg med meg videre.

Denne saken ble første gang publisert 21/10 2022, og sist oppdatert 22/10 2022.

Les også