Lykkerusen uteble for Lasse Matberg etter «Farmen kjendis»-seieren

Gikk på en smell etter Farmen: – Følte jeg hadde vært med i en sekt

35-åringen brukte all ferie på «Farmen kjendis», og måtte rett på jobb i Forsvaret etter seieren. – Plutselig opplevdes min rutinepregede hverdag veldig vanskelig, sier Lasse Matberg til Her og Nå.

TØFF OVERGANG: Etter å ha levd i en boble inne på «Farmen»-gården, opplevde Lasse en sorgreaksjon da innspillingen var over og han skulle tilbake til hverdagen og det moderne livet.
TØFF OVERGANG: Etter å ha levd i en boble inne på «Farmen»-gården, opplevde Lasse en sorgreaksjon da innspillingen var over og han skulle tilbake til hverdagen og det moderne livet. Foto: Morten Bendiksen
Sist oppdatert

Etter seks innholdsrike uker på Lundereid gård, var det til slutt Lasse Matberg (35) som gikk til topps i «Farmen kjendis». Det var lenge helt jevnt mellom 35-åringen og konkurrenten Terje Sporsem (44), og selve TV-innspillingen av finalen varte derfor i ni intense timer før seieren var sikret.

– Da jeg ble utropt til vinner var jeg først kjempeglad for at det hele var ferdig. Jeg tenkte: «Endelig!». Samtidig klarte jeg ikke å juble. Istedenfor å være glad for at jeg vant, kjente jeg heller på en sterk sorgprosess. At gårdslivet og min tilstedeværelse som forpakter tok slutt på et blunk, var jeg ikke mentalt forberedt på. Jeg følte at jeg mistet alle de gode vennene jeg fikk der inne. Og også at jeg mistet selve stedet og tilhørigheten til gården, forteller Lasse.

Les også: Öde Nerdrum: – Jeg hadde ingen plan. Det var helt håpløst

Voldsom overgang

«Farmen kjendis»-vinneren ga alt i ukeoppdragene, og fant seg mer og mer til rette med gårdslivet anno 1921. Han forteller at han virkelig fikk kjenne på at det å leve skjermet fra omverdenen, var som å leve i en boble. Derfor ble det en tøff omstilling tilbake til det moderne livet.

STORE KONTRASTER: I over ti år har Lasse jobbet i Forsvaret i Stavanger, og har kombinert fulltidsjobb med modelloppdrag og TV-opptredener verden over.
STORE KONTRASTER: I over ti år har Lasse jobbet i Forsvaret i Stavanger, og har kombinert fulltidsjobb med modelloppdrag og TV-opptredener verden over. Foto: Morten Bendiksen

– Det var et sosialt eksperiment å komme ut av «Farmen». Du er vant til at det går litt i «slow motion» og du følger ikke klokka der inne. Det opplevdes derfor som en helt annen virkelighet. Plutselig satt jeg i en bil og kjørte ut av gården med produsenten. Da satt jeg der og følte at jeg hadde vært med i en sekt. Det var fremmed å se gatelys igjen, og da bilen gikk opp i femte gir og 90 km/h på E18, måtte jeg holde meg fast. Det raskeste jeg hadde opplevd den siste tiden var å kjøre en tralle på gårdstunet, legger han til mens han ler.

Verdalsgutten ble internasjonal kjendis da han i 2016 ble oppdaget på Instagram. Hans barske og vikingaktige utseende har gjort kjekkasen til en yndet gjest i TV-programmer verden over, og i fjor klarte TV 2 å kapre ham til deltagelsen i «Farmen kjendis».

Med nesten 700.000 følgere på Instagram, er han i dag svært ettertraktet innen modell- og underholdningsbransjen. Likevel har Lasse fortsatt i jobben som offiser på Madlaleiren i Stavanger. Dermed måtte han bruke all ferie og opptjent avspasering fra Forsvaret for å kunne bli med på TV 2-innspillingen i fjor sommer.

Les også: Tinder-daten forbløffet Mia Gundersen (59)

– Jeg brukte all ferie på TV-innspilling, og kunne ikke ta noe fri i etterkant. Finalen var ferdig klokka elleve om kvelden. Mandagen brukte jeg på å komme meg hjem til Stavanger, og så var det rett på jobb på tirsdags morgen – og i møte klokka ni. Jeg har jobbet i Forsvaret i over ti år og forholder meg derfor veldig fint til klokka. Men bare det å våkne opp til en vekkerklokke var veldig uvant. Plutselig opplevdes min rutinepregede hverdag veldig vanskelig. Det var helt surrealistisk. Jeg brukte en god måned på å komme meg til hektene, forteller han.

<b>SUPERSTJERNE I ITALIA:</b> Sommeren 2019 vant Lasse den italienske versjonen av «Skal vi danse». Under finaleshowet pådro han seg en stygg skade – og gikk rett fra seiersrus til sykmelding.
SUPERSTJERNE I ITALIA: Sommeren 2019 vant Lasse den italienske versjonen av «Skal vi danse». Under finaleshowet pådro han seg en stygg skade – og gikk rett fra seiersrus til sykmelding.

– Jeg måtte ta ting i mitt tempo, og ringte veldig ofte til Terje, Signy og Sølje for å ventilere. Jeg spurte: «Hvordan har du det?», og oppdaget at vi kjente på det samme. Vi prøvde å komme tilbake til samfunnet. Det høres ut som vi var borte i seks måneder, men det var jo bare seks uker. Det er rart hvor fort jeg klarte å tilvenne meg den nye hverdagen inne på «Farmen», og så var det et helsike når jeg måtte venne meg til den gamle hverdagen min igjen, medgir Lasse.

Les også: Sofa-parets boligmareritt: – Det har vært et sant helvete

Tøft etter Skal vi danse

35-åringen har kjent på en lignende sorgreaksjon tidligere. I juni 2019 overrasket han stort da han gikk helt til topps i «Ballando con le Stelle», som er Italias uhyre populære svar på «Skal vi danse». Offiseren fra Trøndelag opplevde å bli superstjerne i Italia, men da han røk bicepsen under finaleshowet, ble det en bråstopp på seiersrusen.

– Jeg kjente på en sorgreaksjon da også. Jeg fikk ikke løftet pokalen engang, for jeg hadde jo røket bicepsen. Det ble ingen seiersfest som avslutning, i stedet bar det rett på privatsykehus. Mens jeg lå i sykehussenga og tok røntgen, sto det paparazzier og ventet utenfor. Det var et sirkus! Jeg kjente ikke så mye på det akkurat da, for det var så mange som ville ha tak i meg – og omtalen var så stor at alt bare var overveldende. Men det ble verre da jeg kom tilbake til Norge, forteller Lasse.

<b>FAMILIEKJÆR:</b> Lasse sammen med far, søster og bror hjemme i Verdal. 35-åringen eier leilighet både i Stavanger og i Verdal, og besøker familien i Trøndelag cirka en gang i måneden.
FAMILIEKJÆR: Lasse sammen med far, søster og bror hjemme i Verdal. 35-åringen eier leilighet både i Stavanger og i Verdal, og besøker familien i Trøndelag cirka en gang i måneden. Foto: Privat

Lysluggen gikk fra konfetti- og blitzregn i et land der han ikke lenger kunne gå i fred på gata, til å ligge sykmeldt og alene hjemme på sofaen i Stavanger.

– Jeg lå der med armen i fatle og skjønte at jeg måtte bruke seks måneder på å komme meg. Jeg visste ikke om jeg kom til å bli bra igjen. Det satte meg sjakk matt. De to første månedene etter at jeg vant, var veldig tøffe. Tilværelsen var alt annet enn kul. Jeg ble nedstemt, følte meg rastløs og syntes synd på meg selv. Det var en ond sirkel, forteller Lasse – som i dag er tilbake i form etter skaden.

– Det er ute av kontroll

Her hjemme har 35-åringens kjendisstatus skutt i været etter «Farmen kjendis», og mange har latt seg sjarmere av den muskuløse kjekkasen med det fyldige skjegget og lange håret.

– Jeg fikk et frierbrev i posten her om dagen, i gammeldags brevform. Det var veldig koselig. Jeg tok meg selv i å lage en kaffe, og brukte god tid på å åpne det. Jeg var veldig spent på innholdet, og leste det flere ganger. På sosiale medier føler jeg at det går inflasjon i frierbrev og komplimenter. Det blir for mye. Jeg har ikke oversikt over hvor mange jeg får, men de renner inn – fra begge kjønn, ler Lasse som ikke vil kommentere hvordan det står til med eget kjærlighetsliv.

Med hundretusener av følgere i sosiale medier, opplever Lasse at bildene han legger ut blir misbrukt på nett.

TILBAKE I HVERDAGSLIVET: Lasse hjemme i Stavanger, der han både bor og jobber. 35-åringen opplever enorm pågang på nettet. Både fra folk som vil gifte seg med ham – og folk som stjeler bildene hans og utgir seg for å være Lasse..
TILBAKE I HVERDAGSLIVET: Lasse hjemme i Stavanger, der han både bor og jobber. 35-åringen opplever enorm pågang på nettet. Både fra folk som vil gifte seg med ham – og folk som stjeler bildene hans og utgir seg for å være Lasse.. Foto: Morten Bendiksen

Les også: (+) Nils (82) slakter Farmen: – Disse mentorene, stakkars folk!

– Hver eneste dag utgir folk seg for å være meg. Det er kanskje det verste med alt sammen. Jeg mottar rundt femti henvendelser hver dag, der jeg får tilbakemeldinger på at jeg er på sjekkeappene «Tinder», «Grindr», «Happen» eller «Match». Folk oppretter falske profiler under mitt navn, og eier ikke skam. Da dette skjedde første gang, ble jeg redd og paranoid. Jeg tenkte: «Hva blir det neste? Er det noen som har opprettet et falskt pass og kan svindle meg for penger?». Men nå har det blitt så mye at det er ute av kontroll, og jeg mister helt oversikten. Jeg rapporterer det, men har ikke anmeldt det, sier han oppgitt.

Les også: Hanne Kristin Rohde: Greide hverken å lese, skrive eller stå

<b>INTERNASJONAL OPPMERKSOMHET:</b> Lasse ble oppdaget på Instagram. Uten at han hadde jobbet for det, ble han plutselig invitert til talkshow over hele verden.
INTERNASJONAL OPPMERKSOMHET: Lasse ble oppdaget på Instagram. Uten at han hadde jobbet for det, ble han plutselig invitert til talkshow over hele verden.

Hemmelighetsfull om planene fremover

Den nybakte «Farmen kjendis»-vinneren lar seg ikke skremme av all oppmerksomheten, og forteller med et hemmelighetsfullt smil at vi kan forvente å se mer av ham på TV i tiden som kommer.

HELT TIL TOPPS: I den spennende finalen mot Terje Sporsem var det til slutt Lasse som ble utropt til vinneren av «Farmen kjendis». Nå skal de lage mer TV sammen når de skal på roadtrip for TV 2 i forbindelse med TelemarksVeka.
HELT TIL TOPPS: I den spennende finalen mot Terje Sporsem var det til slutt Lasse som ble utropt til vinneren av «Farmen kjendis». Nå skal de lage mer TV sammen når de skal på roadtrip for TV 2 i forbindelse med TelemarksVeka. Foto: TV 2

– Det er superhemmelig og jeg kan selvfølgelig ikke si noe mer om det. Jeg har flere tilbud som jeg skal svare på. Men jeg lever et i overkant hektisk liv, så jeg har snakket litt med Forsvaret og hva de tenker. Det er ikke sånn at jeg blir båret på en gullstol, langt der ifra. Så kanskje det går mot en permisjon. Jeg har fått smaken på TV-jobbing. Nå gikk det veldig bra i Italia, og like bra i «Farmen». Det er absolutt aktuelt for meg å bli programleder også. Jeg har fått gode tilbakemeldinger på at folk synes jeg gjorde en god figur på «Farmen», og det gir meg tryggheten om at kanskje jeg har litt mer å bidra med, smiler Lasse.

Denne saken ble første gang publisert 17/03 2021, og sist oppdatert 17/03 2021.

Les også