Kristin Holte fra «Mesternes mester» om karrieren og kjæresten

Kristin Holte: – Jeg opplevde en eksistensiell krise

Da kroppen streiket i 2020, gikk Kristin Holte på en psykisk smell. – Jeg måtte bruke ganske mye tid på å finne ut hvem jeg er uten CrossFit, forteller «Mesternes mester»-deltageren til Her og Nå.

<b>KRISTIN HOLTE:</b> Kristin Holte la opp et halvt år før innspillingen av «Mesternes mester» og var dermed topptrent i forhold til flere av de andre deltagerne.
KRISTIN HOLTE: Kristin Holte la opp et halvt år før innspillingen av «Mesternes mester» og var dermed topptrent i forhold til flere av de andre deltagerne. Foto: Svein Brimi
Publisert

Selv om hun lenge har vært en stjerne i CrossFit-miljøet, er det først gjennom «Mesternes mester»-deltagelsen at folk flest virkelig har fått øynene opp for Kristin Holte (36).

Den råsterke Hokksund-jenta har imponert stort i NRK-programmet og har ikke latt seg knekke av de knallharde øvelsene.

– Kroppen er egentlig helt fin nå. Jeg er vant til å trene veldig variert og mye mengde. Selv om det er en stund siden jeg har konkurrert, trener jeg mye. Så det har egentlig vært veldig greit, sier Kristin da Her og Nå møter henne under TV-innspillingen i Sandefjord.

Les også: Frode Johnsen levde drømmelivet i Japan med en årslønn på 8 millioner kroner

<b>MESTERNES MESTER:</b> – Det er en utrolig stor ære å få lov til å være med i «Mesternes mester», sier Kristin.
MESTERNES MESTER: – Det er en utrolig stor ære å få lov til å være med i «Mesternes mester», sier Kristin. Foto: Svein Brimi

La opp i 2022

Det var i januar i fjor at Kristin deltok i sin aller siste CrossFit-konkurranse, men hun har ikke ligget på latsiden etter at hun la opp som toppidretts-utøver.

Født: 29. mars 1986

Alder: 36 år

Idrett: Crossfit

Fra: Hokksund

Bosted: Lier

Kjæreste: Lars Wessel Hansen

Se mer

– Jeg har fortsatt å trene ganske mye, for jeg elsker å trene. Jeg synes det er så gøy. Jeg har tenkt at jeg må trappe gradvis ned. Det har vært litt tomt til tider å ikke skulle trene mot et mesterskap. Samtidig har det også vært deilig å kunne fokusere mer på andre ting enn bare meg selv og min egen prestasjon, sier hun.

I løpet av karrieren har Kristin vunnet flere store konkurranser, og hun kan blant annet skilte med verdensmestertittelen i functional fitness i 2021.

Men den tunge satsingen har også bydd på mange nedturer. Hun har blant annet vært gjennom flere belastningsskader, et par prolapser, en punktert lunge, har operert begge håndleddene og hatt delvis avrevet akillessener i begge bena.

Kristin mener hun burde ha lyttet til kroppen tidligere, og vinteren 2020 sa det brått stopp.

– Da fikk jeg en prolaps i ryggen som gjorde at jeg måtte begynne å tenke på at det kunne bety slutten på karrieren, sier hun.

Les også: (+) En vårdag i 2021 fikk Peggy telefonen med det tragiske budskapet: – Helt uvirkelig

<b>LAG ARBEID:</b> – Det har egentlig bare handlet om å gå inn, ha det gøy og å gjøre sitt aller beste, sier Kristin om NRK-konkurransen.
LAG ARBEID: – Det har egentlig bare handlet om å gå inn, ha det gøy og å gjøre sitt aller beste, sier Kristin om NRK-konkurransen. Foto: NRK

Fikk prolaps i ryggen

Prolapsen førte til at Kristin måtte holde seg borte fra idretten i fem-seks måneder. Etter å ha lagt ned all tid og energi i å bli best gikk hun på en mental smell.

– Jeg opplevde en eksistensiell krise. Jeg syntes veldig synd på meg selv og brukte lang tid på å grave meg ned. Etter hvert skjønte jeg at dette kan være slutten på min karriere. Da begynte jeg å tenke over hvem jeg egentlig var uten CrossFit. For jeg har identifisert meg selv som «CrossFit-Kristin» i mange år.

– Jeg måtte bruke ganske mye tid på å finne ut hvem jeg er uten CrossFit. Jeg fant ut at jeg ikke bare er «CrossFit-Kristin», men at jeg er Kristin som driver med CrossFit. Det gjorde overgangen til et liv etter idretten litt lettere, medgir hun.

<b>IMPONERER:</b> Kristin har hevdet seg i mange av øvelsene i «Mesternes mester». – Jeg er vant til å trene veldig variert og mye, sier hun.
IMPONERER: Kristin har hevdet seg i mange av øvelsene i «Mesternes mester». – Jeg er vant til å trene veldig variert og mye, sier hun. Foto: NRK

Kristin kom seg etter prolapsen og kjempet seg tilbake til sine siste konkurranser som CrossFit-utøver før hun la opp.

– Da ville jeg gi det ett år til for å gå «all in». Jeg ville vite at jeg hadde gjort alt for å bli så god som jeg kunne bli, legger hun til.

– Hvordan har tiden etter at du la opp vært?

– Jeg har fått muligheten til å være mer med venner og familie, og jeg har også fått muligheten til å jobbe med prosjektet Kriger Training. Der hjelper jeg andre, spesielt unge utøvere, mot det å nå sitt potensial. Jeg synes det er veldig gøy å kunne ta med det jeg har erfart og lært opp gjennom årene videre til utøverne, og å se om vi kan få noen nye norske stjerneskudd, sier hun.

Les også: Deltakerne om Mesternes mester-huset: – Vi synes det er litt forskjellsbehandling her

Kjæreste med Lars Wessel Hansen

På premierefesten til «Mesternes mester» i november kom Kristin sammen med kjæresten Lars Wessel Hansen. Han merker også en tydelig overgang etter at hun la opp som topp-idrettsutøver.

– Vi har fått mye mer tid sammen. Eller i alle fall litt mer tid. Nå trener hun ikke like mye, men jobber veldig mye. Men vi ser hverandre mer enn før. Jeg er både stolt og glad for at hun var med i «Mesternes mester», så det er gøy å følge med på programmet, sier han.

Paret har vært sammen i fem år, og de traff hverandre da Kristin satset for fullt på idretten.

– Da vi møttes, var jeg veldig skeptisk til å få Lars inn i livet mitt, for jeg følte at jeg taklet ting så bra selv. Jeg var veldig redd for at han skulle ta bort fokuset mitt fra idretten. Så det tok en stund før han fikk lov til å være med på konkurranser. Men når han først fikk lov, så jeg at jeg presterte bare enda bedre når han var en del av livet mitt. Lars ga meg en balanse og en trygghet som gjorde at jeg hadde mer tro på meg selv både utenfor og på arenaen, sier hun.

<b>LARS WESSEL HANSEN:</b> Kristin tok med kjæresten Lars Wessel Hansen på premierefesten til «Mesternes mester» i november. Der fikk deltagerne og deres partnere en forhåndsvisning av programmet.
LARS WESSEL HANSEN: Kristin tok med kjæresten Lars Wessel Hansen på premierefesten til «Mesternes mester» i november. Der fikk deltagerne og deres partnere en forhåndsvisning av programmet. Foto: Svein Brimi

– Hvordan har det vært å være kjæreste med en topp-idrettsutøver?

– Det har selvfølgelig vært veldig spesielt, men det har gått fint. Jeg har jo visst hva jeg har gått til. Så jeg har fulgt med i kulissene og prøvd å støtte henne så godt jeg kan, sier Lars.

– Han har fått kjørt seg ganske mye. Det har ikke bare vært lett for ham, legger Kristin til mens hun ler godt.

Også før «Mesternes mester»-innspillingen i fjor sommer viste Lars seg som en god støttespiller for sin kjære.

– Vi har diskutert en del strategier for hvordan gjøre det best mulig. Vi testet forskjellige øvelser som vi tenkte at kanskje kunne komme opp. Utenom det har det egentlig bare handlet om å gå inn og ha det gøy og å gjøre sitt aller beste. Det var Lars også med på at jeg skulle gjøre, sier «Mesternes mester»-deltageren.

Da Her og Nå møtte paret før jul, så de frem til å starte en ny hverdag sammen i et nybygd hus i Lier.

– Det er snart innflyttingsklart. Vi solgte det andre huset rett før jeg dro inn på «Mesternes mester», og så har vi bodd hjemme hos svigermor siden. Det har vært veldig koselig, men vi gleder oss til å flytte inn i nytt hus snart, forteller Kristin.

Denne saken ble første gang publisert 02/03 2023.

Les også