Fyrsteparet Albert og Charlene

Marerittet som aldri tar slutt

Kaoset og ryktene rundt ekteskapet til fyrstinne Charlene og fyrst Albert føyer seg inn i en rekke av skandaler i Monaco. Helt siden fyrstinne Grace døde i en bilulykke for snart 40 år siden, har Albert og søsknene prinsesse Caroline og prinsesse Stephanie skapt sjokkbølger i lilleputtstaten.

<b>FYRSTINNEN:</b> Fyrstinne Charlene har knapt smilt offentlig siden hun kom tilbake til Monte Carlo.
FYRSTINNEN: Fyrstinne Charlene har knapt smilt offentlig siden hun kom tilbake til Monte Carlo. Foto: NTB
Sist oppdatert

Monaco preger igjen forsidene av både aviser, magasiner og nettsteder i hele verden. Og nok en gang med negativt fortegn.

– Det er et mareritt som aldri tar slutt, mener monegaskerne.

Ryktene om problemer i ekteskapet mellom fyrst Albert (64) og fyrstinne Charlene (44) har versert helt siden de giftet seg i 2011. Det har blitt hevdet at
fyrstinnen forsøkte å rømme fra Monaco bare få dager før bryllupet.

Siden har ryktene og medieoppslagene dukket opp med jevne mellomrom. Men de har aldri vært så massive som det siste drøye året.

Ble syk i Sør-Afrika

Fyrstinnens 10 måneder lange fravær i Monaco etter å ha blitt syk i Sør-Afrika, og et lengre opphold på en klinikk i Sveits i etterkant, har vakt oppsikt. Den siste tiden har ryktene nådd nye høyder, og flere medier hevder å sitte på sannheten.

Det franske magasinet Voici skriver at ekteskapet er historie og at de to har inngått en juridisk og økonomisk avtale. Paris Match mener å vite at fyrsten betaler fyrstinnen for å delta i offisielle sammenhenger, og at deres ekteskap kun er forretningsmessig.

<b>FYRSTEPARET:</b> Fyrstinne Charlene, fyrst Albert og barna Gabriella og Jacques under Saint Devote-turneringen i rugby nylig.
FYRSTEPARET: Fyrstinne Charlene, fyrst Albert og barna Gabriella og Jacques under Saint Devote-turneringen i rugby nylig. Foto: NTB

– Vi som bor her vet ikke hva vi skal tro, selv om nok de fleste mener at ekteskapet er over. Men det alle er enige om, er at dette er skadelig for både fyrstehuset og Monacos omdømme, forteller en monegasker til Her og Nå. Han sikter til at de nyeste medieavsløringene nå siteres overalt.

Ifølge Voici er avtalen mellom fyrsteparet at Charlene skal bosette seg permanent i Genève i Sveits. Hun får utbetalt 12 millioner euro (i underkant av 124 millioner norske kroner) i året for å dekke sine utgifter.

Les også: Hun er Monacos mystiske fyrstinne: Charlene trives best med barna

Barna Jacques og Gabriella

Barna prins Jacques (7), som er tronarving, og prinsesse Gabriella (7) blir boende hos sin far i fyrstepalasset i Monte Carlo.

STORMFULLT FORHOLD: Prince Albert II av Monaco avbildetsammen med hans kone, prinsesse Charlene på palassbalkongen i Monaco i januar 2020.
STORMFULLT FORHOLD: Prince Albert II av Monaco avbildetsammen med hans kone, prinsesse Charlene på palassbalkongen i Monaco i januar 2020. Foto: REUTERS/Eric Gaillard/File Photo

Charlene får lov til å møte sine barn med jevne mellomrom, men skal ifølge avtalen, uvisst av hvilken grunn, slippe å møte fyrst Alberts storesøster prinsesse Caroline (65) noen gang igjen.

Flere andre medier, deriblant Paris Match, skriver også at forholdet mellom Albert og Charlene er rent forretningsmessig, men mener innholdet i avtalen er litt annerledes.

De skriver at Charlene får betalt for å representere ved sin manns side ved store arrangementer i Monte Carlo – som gallamiddager og det prestisjefylte Formel 1-racet og på nasjonaldagen.

<b>FAMILIELYKKE:</b> Fyrstinne Grace og fyrst Rainier med barna Albert, Caroline og Stephanie.
FAMILIELYKKE: Fyrstinne Grace og fyrst Rainier med barna Albert, Caroline og Stephanie. Foto: NTB

Les også: (+) Nini var gift med to fettere: Ble fordømt av sine egne foreldre

Ukjent datter

Flere kilder rundt fyrstehuset i Monaco hevder at det som fikk dråpen til å renne over for fyrstinne Charlene i et allerede turbulent og dårlig ekteskap – var da en 15 år gammel jente dukket opp for halvannet år siden og hevdet at Albert var hennes far.

Jenta ble, hvis opplysningene stemmer, i så fall unnfanget etter at Charlene og Albert var blitt kjærester. Dette vil uansett ikke sjokkere noen i Monaco. Fyrst Albert har etter rettssaker og farskapstester også måttet ta på seg foreldreansvaret til Jazmin Grimaldi (29) og Alexandre Grimaldi-Coste (18).

Jazmin kom til verden etter et kort forhold til amerikanske Tamara Rotolo, mens Alexandre er resultatet av en flørt med flyvertinnen Nicole Coste. Siden de to barna er født utenfor ekteskap, har de ingen arverett til tronen.

Men fyrst Albert er ikke den eneste i familien som har skapt mange overskrifter om sitt kjærlighetsliv. Søstrene prinsesse Caroline og prinsesse Stephanie (57) har heller ikke akkurat ligget på latsiden.

Les også: – Harry og William kommer ikke til å bli venner igjen

Prinsesse Caroline ble enke

I 1978 giftet prinsesse Caroline seg med den franske bankmannen og playboyen Philippe Junot (81), men ekteskapet havarerte allerede i 1980. Etter skilsmissen innledet hun et forhold – og forlovet seg – med Ingrid Bergmanns sønn Roberto Ingmar Rosselini.

<b>GIFT MED PLAYBOY:</b> Prinsesse Carolines ekteskap med den eldre storsjarmøren Phillippe Junot varte i bare to år.
GIFT MED PLAYBOY: Prinsesse Carolines ekteskap med den eldre storsjarmøren Phillippe Junot varte i bare to år. Foto: NTB

Etter moren prinsesse Graces tragiske død i en bilulykke i 1982, måtte prinsesse Caroline ta over rollen som Monacos førstedame.

Caroline flørtet med mange, men det ble den italienske forretningsmannen Stefano Casiraghi som vant prinsessens hjerte. I 1983 giftet de seg, og de fikk tre barn sammen Andrea (37), Charlotte (35) og Pierre (34).

Men 3. oktober i 1990 rammet tragedien igjen. Stefano omkom i en ulykke med en formel 1-båt. Nok en gang var fyrstedømmet i sorg, og Caroline var blitt enke.

Etter dødsulykken trøstet Caroline seg med den franske skuespilleren Vincent Lindon før hun møtte prins Ernst August (68) av Hannover.

<b>SKANDALEPRINS:</b> Prinsesse Caroline har vært innblandet i mye drama opp gjennom årene, men hun overskygges av ektemannen prins Ernst August.
SKANDALEPRINS: Prinsesse Caroline har vært innblandet i mye drama opp gjennom årene, men hun overskygges av ektemannen prins Ernst August. Foto: NTB

Prinsen var gift med Carolines bestevenninne, Chantal Hochuli, men det hindret ikke Caroline å innlede et forhold som endte i ekteskap i 1999.

Bare seks måneder etter giftermålet fødte Caroline datteren Alexandra (22).

Caroline og Ernst August er fremdeles gift, men rammes stadig av prinsens mange fylleskandaler og utroskapsrykter. Ryktene sier at de ikke lenger har noen kontakt. I 1998 brakk prins Ernst August nesen på en TV-fotograf, og det toppet seg ytterligere med diplomatiske konflikter mellom Tyrkia og Tyskland da prinsen urinerte på den tyrkiske utstillingen under Expo 2000.

Og i 2005 var Caroline nær ved å bli enke igjen. Da havnet prins Ernst August i koma og var døden nær – dagen før fyrst Rainier døde.

Les også: Da Märtha Louise møtte sjaman Durek første gang, ble hun helt satt ut

<b>PRINSESSE CAROLINE:</b> Prinsesse Caroline har vikariert i fyrstinne Charlenes fravær. Her med lillebror fyrst Albert og hans barn Gabriella og Jacques.
PRINSESSE CAROLINE: Prinsesse Caroline har vikariert i fyrstinne Charlenes fravær. Her med lillebror fyrst Albert og hans barn Gabriella og Jacques. Foto: NTB

Rebellen prinsesse Stephanie

Prinsesse Stephanie har av mange blitt betegnet som den store rebellen i fyrstefamilien. Stephanie var 17 år da moren døde i 1982.

Prinsessen var med sin mor i bilen, men slapp fra ulykken uten store fysiske skader. I alle år etter ulykken har hun måttet leve med spekulasjoner om at det var hun som kjørte ulykkesbilen.

Stephanie var i mange år kjent for sin ville festing og de mange mannlige bekjentskapene.

<b>POPSTJERNE: </b>Da hun var i begynnelsen av 20-årene, prøvde prinsesse Stephanie seg som artist.
POPSTJERNE: Da hun var i begynnelsen av 20-årene, prøvde prinsesse Stephanie seg som artist. Foto: NTB

Spesielt ekteskapet med livvakten Daniel Ducruet (57) vakte oppsikt. Ekteskapet tok slutt etter bare ett år, da bilder av en naken Ducruet i et basseng sammen med en stripper gikk verden rundt.

Stephanie fikk to barn med Ducruet – Louis (29) og Pauline (28). Etter skilsmissen fra Ducruet, ble Stephanie gravid utenfor ekteskap. Hun fødte datteren Camille (23), og etter hvert kom det for en dag at en annen livvakt, Jean-Raymon Gottlieb (55), var barnets far.

Prinsessen falt deretter for den gifte sirkusdirektøren Franco Knie (67). Han forlot kone og barn for prinsessen, men forholdet varte ikke lenge.

<b>PRINSESSE STEPHANIE: </b>Prinsesse Stephanie har trukket seg tilbake fra rampelyset og lever en anonym tilværelse i Frankrike.
PRINSESSE STEPHANIE: Prinsesse Stephanie har trukket seg tilbake fra rampelyset og lever en anonym tilværelse i Frankrike. Foto: NTB

I 2003 giftet hun seg med en annen sirkusartist, Adans Lopez Peres (46). Dette ekteskapet endte i skilsmisse året etter.

I de senere år har Stephanie oppholdt seg i Frankrike og utenfor rampelyset. Hun dukker bare opp i Monte Carlo av og til. Kanskje ikke så rart siden hun ikke er så populær der.

Les også: (+) Kongen som ble knekt av damene

Stolt av fyrstehuset

Innbyggerne i Monaco var i mange år veldig stolt av sitt fyrstehus. Fyrst Rainier var en svært respektert og elsket regent i skatteparadiset, og populariteten ble ikke mindre da ha han i 1956 giftet seg med den amerikanske filmstjernen Grace Kelly.

Lykken var fullkommen. Fyrstedømmet fikk den glamouren og eksklusiviteten de ønsket seg. Monacos fremtid så meget lys ut.

Rike og vellykkede mennesker, og ikke minst superstjerner fra hele verden, valfartet til Monaco for å vise frem sin status og oppleve det berømte fyrsteparet som etter hvert fikk tre barn; prinsesse Caroline, prins Albert og prinsesse Stephanie.

<b>UTRO EKTEMANN:</b> Prinsesse Stephanies ekteskap med livvakten Daniel Ducruet varte ikke lenge. Her sammen med datteren Pauline.
UTRO EKTEMANN: Prinsesse Stephanies ekteskap med livvakten Daniel Ducruet varte ikke lenge. Her sammen med datteren Pauline. Foto: NTB

Men det hevdes fra informerte kilder at fyrst Rainier, som døde i 2005, mistet mye av livsgnisten da hans kjære Grace gikk bort så altfor tidlig. Regenten følte at han mislyktes som far, og barnas utsvevende liv gikk hardt inn på ham.

Mange monegaskere Her og Nå har snakket med opp igjennom årene mener at lilleputtstaten ikke ble den samme etter fyrstinne Grace døde, og at Monaco nå er mest kjent for skandalene i fyrstehuset.

I så fall gjør ikke ekteskapsproblemene til fyrst Albert og fyrstinne Charlene det noe bedre.

Denne saken ble første gang publisert 09/06 2022, og sist oppdatert 09/11 2022.

Les også