Durek snakker ut om kjærligheten

Vil bli gammel med Märtha – nå bekrefter de forlovelsen

Durek Verrett og prinsesse Märtha bekrefter forlovelse.

<b>RING PÅ FINGEREN:</b> Durek Verett har tidligere uttalt at han er svært gammeldags og at han satte seg ned med kong Harald og dronning Sonja og ba om deres datters hånd da de først ble kjærester. Nå har de tatt forholdet et steg videre. Her poserer de til forlovelsesbilde i Los Angeles.
RING PÅ FINGEREN: Durek Verett har tidligere uttalt at han er svært gammeldags og at han satte seg ned med kong Harald og dronning Sonja og ba om deres datters hånd da de først ble kjærester. Nå har de tatt forholdet et steg videre. Her poserer de til forlovelsesbilde i Los Angeles. Foto: Babak Golkar / elevateYOU / NTB
Sist oppdatert

– Kjærlighet dømmer ikke hvor man kommer fra eller hvem man er som mennesker. Kjærlighet skaper bro mellom mennesker, kulturer og religioner. Og vi er glade for å ha funnet hverandre, på tvers av kontinenter, etnisitet og sosial bakgrunn, skriver paret i en pressemelding via nyhetsbyrået NTB.

Det er ennå ikke satt noen dato for bryllupet, og paret kommer fortsatt til å bo på ulike kontinenter i tiden framover.

– Ha tålmodighet med oss. Vi kommer til å meddele alt når tiden er inne, men til da vil vi fortsette å feire kjærligheten. Maud, Leah og Emma gleder seg på våre vegne, og det er en spennende tid for hele familien. Vi ber likevel om forståelse for at barna i denne perioden fremover får nyte sommeren i fred og ro, heter det videre.

Både Durek og Märtha befinner seg for tiden i Los Angeles, hvor Durek Verrett bor.

Paret har delt et bilde hvor de smiler og ser hverandre i øynene. Prinsessen har en gullring på venstre ringfinger med turkis smykkestein omringet av det som ser ut til å være diamanter.

– Kjærligheten får oss til å utvide horisonten, får oss til å åpne opp øynene og se forbi det vi trodde var mulig. Kjærligheten gjør oss ikke blind, men får oss til å se muligheter, gir oss tro på oss selv og hverandre fra helt nye ståsteder. Vi er takknemlige for å ha funnet hverandre og funnet en ny livsledsager i hverandre, skriver de.

MÄRTHA OG DUREK: Prinsesse Märtha har besøkt Durek Verrett flere ganger i Los Angeles siden i fjor høst. 7. juni kom nyheten om at de to skal gift seg.
MÄRTHA OG DUREK: Prinsesse Märtha har besøkt Durek Verrett flere ganger i Los Angeles siden i fjor høst. 7. juni kom nyheten om at de to skal gift seg.

Var oppgitt over forlovelsesrykter

Det er bare noen måneder siden Sjaman Durek Verrett (47) uttrykte at han var oppgitt over alle ryktene om at han og prinsesse Märtha (50) skal gifte seg i 2022.

Ryktene oppsto etter han på TikTok skal ha svart en av sine følgere på spørsmål om det snart blir bryllup: «Snart, senere i år, bror».

I et intervju med danske Billedbladet i slutten av februar avkreftet han at han og Märtha har bestemt når de skal gifte seg.

– Det er ikke planlagt noe bryllup med det aller første. Jeg har ikke fridd til henne ennå. Så jeg vet ikke hvorfor folk sier det. Det er rart, sier han til ukebladet.

Les også: Da Märtha Louise møtte sjaman Durek første gang, ble hun helt satt ut

<b>FORELSKET:</b> Selv om det ikke blir noe bryllup med det aller første, er det ingen tvil om at kjærligheten blomstrer mellom Märtha og Durek.
FORELSKET: Selv om det ikke blir noe bryllup med det aller første, er det ingen tvil om at kjærligheten blomstrer mellom Märtha og Durek. Foto: NTB

Haster ikke med bryllup

Han presiserte da at han ikke har noe hastverk med å gifte seg med prinsessen han har vært kjæreste med i tre år.

– Jeg er veldig gammeldags i måten jeg gjør ting på. Derfor satte jeg meg ned med kong Harald og dronning Sonja og ba om deres datters hånd. Hadde de sagt nei, hadde jeg ikke gått videre med det. Jeg gjør ting på en hederlig og respektfull måte, sier sjaman Durek i intervjuet.

Verrett karakteriserer seg selv som en romantisk person som synes det er viktig å ta ting i riktig rekkefølge.

<b>VISER SIN KJÆRLIGHET: </b>Paret har ingen problemer med å vise offentligheten hvor glade de er i hverandre.
VISER SIN KJÆRLIGHET: Paret har ingen problemer med å vise offentligheten hvor glade de er i hverandre. Foto: Danapress

– Da Märtha og jeg begynte å treffes, tenkte jeg at jeg skulle begynne med å kurtisere henne i seks måneder, uten intimitet, og bare bli kjent med henne og barna hennes før vi innledet et ordentlig forhold, sier Durek.

Han ville ikke kaste seg ut i en romanse som kunne såre prinsessen og hennes tre barn.

Les også: Märtha fyller 50 år: – Nå lever hun livet hun har drømt om

Gammeldags bakgrunn

– Jeg ville forsikre meg om at dette var et livslangt forhold, og at jeg ikke bare ville gå inn i livet hennes og deretter forlate det igjen og skade henne og barna. Jeg kommer fra en veldig gammeldags bakgrunn. Min far vokste opp på 1920-tallet, og jeg har omfavnet mange av hans verdier, og bryllupet må foregå på samme måte, sa Durek til Billedbladet.

Hans far David B. Verrett ble født i 1929 og døde i 2017.

Sjamanen er forvirret over hvorfor folk tror paret allerede er klare for et bryllup.

– Jeg skjønner det ikke. Det vil ta meg mye mer tid å gjøre seg klar til et ekteskap. Jeg vil ikke forhaste meg med et bryllup. Det er en veldig hellig seremoni for meg, på samme måte som det øyeblikket jeg frir. Det må være perfekt. Det er sånn jeg er, sa Durek.

Les også: (+) Trygg, humoristisk og folkelig er ord som beskriver det bilde mange av oss har av kong Olav. Ikke mange visste om hans plagsomme handikap.

<b>JUL MED KONGEPARET:</b> Durek Verrett feiret jul med kongefamilien på Kongsseteren i 2019. Her er de på vei til gudstjeneste sammen.
JUL MED KONGEPARET: Durek Verrett feiret jul med kongefamilien på Kongsseteren i 2019. Her er de på vei til gudstjeneste sammen. Foto: NTB/Terje Bendiksby

Denne saken ble første gang publisert 05/04 2022, og sist oppdatert 09/11 2022.

Les også