Märtha FYLLER 50:

– Nå lever hun livet hun har drømt om

I en alder av snart 50 år føler prinsesse Märtha at hun endelig er på rett plass i livet. Hun sprudler av entusiasme og livsglede.

<b>OVERRASKET MED NYE BILDER: </b>Prinsesse Märtha Louise på Slottet i anledning prinsessens 50-årsdag 22. september. Bildene ble publisert i anledning hennes 50-årsdag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
OVERRASKET MED NYE BILDER: Prinsesse Märtha Louise på Slottet i anledning prinsessens 50-årsdag 22. september. Bildene ble publisert i anledning hennes 50-årsdag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Sist oppdatert

Prinsesse Märtha feirer sine fem første tiår med et smil om munnen. Fremtiden ser lysere ut enn på lenge.

– Prinsessen har det godt med seg selv om dagen. Hun har masse spennende prosjekter, hun er klar for å sette i gang med så fort de strenge smittevernrestriksjonene blir borte, forteller en som står henne nær til Her og Nå

Jubilanten har i mange intervjuer opp igjennom årene gitt klart uttrykk for at hun trives med å utvikle ideer og prosjekter, og hun liker å jobbe med ting som ikke hadde vært forenlig med en mer sentral posisjon i kongefamilien.

– Jeg er ganske sikker på at prinsessen er enig at i hennes beslutning om å frasi seg tittelen «kongelig høyhet» i 2001 er noe av det smarteste hun har gjort i sitt liv. Det har gitt henne et mye større handlingsrom, og hun kan arbeide med ting som virkelig står hennes hjerte nær. Nå lever hun livet hun har drømt om, sier en kilde i kongehuset.

Les også: De stirret på henne, og blikkene skapte en uro i Mina, en uro som etter hvert bare skulle vokse

Drømmejobben

Märtha, som fyller 50 år 22. september, har en stor interesse og glede av hest, og gjennom Hest 360 arbeider hun for å samle hestesporten, bidra til økt oppmerksomhet og økt rekruttering. Firmaet har hatt en fin utvikling så langt.

– Hest 360 er perfekt for Märtha. Her kan hun kombinere sin store lidenskap og hobby og business, forteller hennes venner.

Prinsesse Märtha startet sin ikke-kongelige karriere som eventyrforteller, men har etter hvert fått en bred kompetanse.

Hun har foruten den omdiskuterte «Engleskolen» gitt ut flere bøker om høysensitivitet alene og sammen sin tidligere samarbeidspartner Elisabeth Nordeng.

Hun har også vært programleder på TV ved flere anledninger.

Les også: Prinsesse Dianas store mareritt er blitt en realitet

<b>NYE BILDER:</b> Märtha Louise på Slottet i anledning prinsessens 50-årsdag 22. september.
Venner av prinsesse Märtha roser henne for hennes positivitet, gode humør og smittende latter. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
NYE BILDER: Märtha Louise på Slottet i anledning prinsessens 50-årsdag 22. september. Venner av prinsesse Märtha roser henne for hennes positivitet, gode humør og smittende latter. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

– Liker å ha kontroll

Tidligere i år fikk hun sin egen serie på TV 2, der et kamerateam fulgte prinsessen og hennes tre barn Maud Angelica (18), Leah Isadora (16) og Emma Tallulah (12) på nært hold i mange måneder.

– Eksmannen Ari Behns tragiske bortgang og koronapandemien gjorde at programserien ble ganske annerledes enn planen var, men det skapte uten tvil en lyst hos Märtha til å lage mer TV. Vi tror ikke hun igjen kommer til å slippe kameraer så tett inn på seg privat igjen, men at hun kommer til å bli å se mer på skjermen fremover, er vi overbevist om. Ikke minst når hun selv får muligheten til å spille en sentral rolle i planlegging, utvikling og gjennomføring. Prinsessen liker å ha kontroll, forteller en venn.

Les også: Åpenhjertig Märtha Louise: – Jeg fikk helt sjokk. Jeg var 15 år

<b>HJEMMEKJÆR:</b> Märtha trives huset i Lommedalen når hun er hjemme i Norge og har fri, men planlegger et TV-prosjekt i utlandet når verden åpner mer opp etter pandemien.
HJEMMEKJÆR: Märtha trives huset i Lommedalen når hun er hjemme i Norge og har fri, men planlegger et TV-prosjekt i utlandet når verden åpner mer opp etter pandemien.

De første TV-planene er allerede i ferd med å bli realisert. Prinsessen har startet selskapet Dragonflies sammen med blant andre Lilli Bendriss, og de er allerede godt i gang med planleggingen av en serie.

Det er fortsatt mye hemmelighetskremmeri rundt prosjektet, men etter det Her og Nå forstår, skal serien først og fremst handle om kjærlighet.

Planen er å gjøre opptak flere steder rundt om i verden, og prinsessen og hennes samarbeidspartnere er dermed avhengig av at de strenge innreisereglene til mange land blir opphevet.

Les også: (+) Min mann var som gutta i TV-serien Exit

<b>NYE BILDER: </b>Prinsesse Märtha Louise fyller 50 år. Prinsessen gleder seg til å feire med frokost på sengen hjemme i Lommedalen og signering av 1000 bøker.
Foto: Lise Åserud / NTB
NYE BILDER: Prinsesse Märtha Louise fyller 50 år. Prinsessen gleder seg til å feire med frokost på sengen hjemme i Lommedalen og signering av 1000 bøker. Foto: Lise Åserud / NTB

Strikkekolleksjon

Men TV-prosjektet er ikke den eneste nyheten fra prinsessen denne høsten. Hun er også aktuell med en egen strikkekolleksjon og en strikkebok sammen med sine samarbeidspartnere Monica Sundt-Utne og Anne-Kari Bøhaugen fra Fredrikstad.

<b>KJÆRESTETUR:</b> Prinsesse Märtha er tilbake i Norge etter å ha besøkt sjaman Durek Verrett i USA. I skrivende stund er det ikke kjent når de to skal møtes igjen.
KJÆRESTETUR: Prinsesse Märtha er tilbake i Norge etter å ha besøkt sjaman Durek Verrett i USA. I skrivende stund er det ikke kjent når de to skal møtes igjen.

De tre står bak selskapet Hèst som allerede har designet kjoler, bluser og T-skjorter, som blant kan kjøpes hos prinsessens fetter Carl- Christian Ferner i den velrenommerte forretningen Ferner Jacobsen i Stortingsgaten i Oslo.

Selskapet har på kort tid gjort stor suksess, og nå lanserer de også en strikkekolleksjon med utgangspunkt i samme merke.

Med hjelp av strikkedesigner Lise Christin Jensen har de utviklet forskjellige kolleksjoner til ulik bruk. De lanserer både jakker, gensere, votter og skjørt – for å nevne noe.

HÈst samarbeider også med Love and Stones som baserer all sin produktutvikling på kjærlighet til drømmer og energier.

<b>TV-PROSJEKT:</b> Sammen med Lilli Bendriss og Mari Manzetti skal prinsessen lage en TV-serie om kjærlighet.
TV-PROSJEKT: Sammen med Lilli Bendriss og Mari Manzetti skal prinsessen lage en TV-serie om kjærlighet. Foto: iam_marthalouise / Instagram

Deres sortiment inneholder blant annet duftlys, drikkeflasker og duftpinner. Alle produktene er økologisk fremstilt og håndlaget på Mallorca.

Meditasjonsbehandling

Love and Stones og prinsesse Märtha har også innledet et samarbeid med spa-hotellet The Well på Kolbotn utenfor Oslo.

Prinsessen spiller en sentral rolle i meditasjonsbehandlingene «Go Spiritual», «Self Love» og «Grounding».

I hvert ritual blir man ledet gjennom en guidet meditasjon av prinsessen. Hun veileder i bruk av pust og avspenning, slik at man kan vende fokus innover og oppleve en dypt avslappende meditasjon.

Men prinsesse Märtha er ikke fysisk til stede under behandlingene og meditasjonene. Hennes råd er innspilt på lydfiler.

Denne saken ble første gang publisert 22/09 2021, og sist oppdatert 09/11 2022.

Les også