Artist Kjartan Lauritzen og kjæresten kjøpte hotell på impuls

Kjartan Lauritzen: – Vi er blitt sterkere som par

Sammen med kjæresten og storebroren kjøpte artisten Kjartan Lauritzen Balestrand Hotell på impuls. Den elleville og intense reisen fra bylivet til hotelldrift i hjembygda ble til en egen realityserie på NRK.

<b>INTENS PERIODE:</b> Per Áki Sigurdsson Kvikne, bedre kjent som artisten Kjartan Lauritzen, har vært kjæreste med tannlege Randi Sognnæs Aamot i 12 år. Da de kjøpte hotellet sammen, gikk de inn i en hektisk periode som satte dem på prøve.
INTENS PERIODE: Per Áki Sigurdsson Kvikne, bedre kjent som artisten Kjartan Lauritzen, har vært kjæreste med tannlege Randi Sognnæs Aamot i 12 år. Da de kjøpte hotellet sammen, gikk de inn i en hektisk periode som satte dem på prøve. Foto: Svein Brimi
Publisert

– Det har uten tvil vært en prøvelse. Det har vært det mest kaotiske og utfordrende året i mitt liv. Det har vært stress, og jeg har grått mye.

– Å drive et hotell har vært en bratt læringskurve, men det er også veldig kjekt å se tilbake på nå, sier Randi Sognnæs Aamot (28) til Her og Nå.

Hun er kjæresten til Per Áki Sigurdsson Kvikne (28), bedre kjent som artisten Kjartan Lauritzen.

«6899 til eg dør»

Sammen med musikerens bror Theodor «Teddy» Sigurdsson Kvikne (36) kjøpte trioen Balestrand Hotell på impuls – midt i en travel turnésesong for artisten.

Reisen fra det spontane kjøpet til oppussingen og driften av hotellet i brødrenes hjembygd har denne våren og sommeren vært å se i NRK-serien «6899 til eg dør».

Ambisjonen er å øke turismen til den idylliske bygda ved Sognefjorden ved å tilby kulturelle opplevelser.

<b>HOTELLDIREKTØRER:</b> Per, Randi og Teddy ble hotelleiere i fjor. Utfordringene med å stable et hotell på bena på rekordtid skapte en helt spesiell dynamikk mellom trioen. Her med familiehunden Biggie Small.
HOTELLDIREKTØRER: Per, Randi og Teddy ble hotelleiere i fjor. Utfordringene med å stable et hotell på bena på rekordtid skapte en helt spesiell dynamikk mellom trioen. Her med familiehunden Biggie Small. Foto: Rainer Kleive/NRK

– Det gøyeste har vært å skape liv i bygda og få ting til å skje. Det var det som var målet da vi kjøpte hotellet, å kunne bruke det til en plass for å lage arrangementer med kultur, musikk og god stemning. Og det føler jeg at vi har fått til gjennom prosessen, forteller Per.

I løpet av TV-serien gikk imidlertid ikke alt like knirkefritt for seg. Artisten var travlere enn noensinne i samme periode med 25 oppførte konserter i tillegg til at de skulle lage festival og drifte hotellet samtidig.

– Den største utfordringen med å kjøpe et hotell er alt du ikke er forberedt på, alle de tusen overraskelsene som dukker opp. Selv om det er et lite hotell, var det flere ting vi ikke hadde tenkt på, forklarer storebror Teddy, som også fungerer som artistens manager.

Les også: Hanne og «Bettan»: – Vår skjebne er innvevd i hverandres liv med veldig sterke bånd

Kviknes Hotell i Balestrand

Brødreduoen er imidlertid ikke helt noviser når det gjelder hotellivet. Foreldrene Sigurd Kvikne (62) og Maria Ragnarsdottir (62) driver ærverdige Kviknes Hotel i Balestrand sammen med Sigurds søsken.

Hotellet har vært i familiens eie siden 1877, men selv om de to hotellene ligger i nærheten av hverandre, avviser opphavet at de er konkurrenter.

– Heller tvert imot, vi utfyller hverandre. De henvender seg til et helt annet segment enn oss. De lager noe for et yngre publikum, mens vi har et relativt modent klientell. Dermed utvider vi tilbudet i Balestrand og gjør det til en destinasjon for alle. Det er veldig flott, sier pappa Sigurd.

<b>HOTELL I SÆRKLASSE:</b> Brødrenes foreldre Sigurd Kvikne og Maria Ragnarsdottir driver ærverdige Kviknes Hotel i Balestrand. De synes det er stas å få sønn og svigerdatter hjem til bygda. – Vi har kunnet spørre dem om råd. Og om vi mangler håndklær, barnestoler eller sengetøy, så har vi fått låne det, roser Teddy.
HOTELL I SÆRKLASSE: Brødrenes foreldre Sigurd Kvikne og Maria Ragnarsdottir driver ærverdige Kviknes Hotel i Balestrand. De synes det er stas å få sønn og svigerdatter hjem til bygda. – Vi har kunnet spørre dem om råd. Og om vi mangler håndklær, barnestoler eller sengetøy, så har vi fått låne det, roser Teddy. Foto: Svein Brimi

Per og Randi hadde bodd i Bergen i mange år før de flyttet tilbake til artistens hjembygd med knappe 1300 innbyggere.

Teddy bor fortsatt i Bergen, men valfarter ofte til Balestrand. Der mange tettsteder i Norge opplever fraflytting, går de dermed motsatt vei.

– Det har vært veldig fint å få dem tilbake. Det er bare glede, og vi er veldig stolte av dem. Ikke minst av Randi, svigerdatteren vår, sier Maria.

– Jeg har sagt til Per at det er to ting han ikke må gjøre: Begynne med narkotika og å slå opp med Randi. Da blir det sorg i heimen, understreker far.

Les også: Carina Dahl: – Når du vokser opp som datteren til en av Norges største rockestjerner får du ekstra mye å bevise

<b>GODT FORHOLD:</b> Per og Randi har flyttet fast til Balestrand, som har postnummer 6899. Sammen med artistens bror har de gått en spennende tid i møte som hotelldirektører. – Vi er jo brødre, men det er klart at etter at vi begynte å jobbe sammen, så har vi blitt enda bedre kjent, sier Teddy.
GODT FORHOLD: Per og Randi har flyttet fast til Balestrand, som har postnummer 6899. Sammen med artistens bror har de gått en spennende tid i møte som hotelldirektører. – Vi er jo brødre, men det er klart at etter at vi begynte å jobbe sammen, så har vi blitt enda bedre kjent, sier Teddy. Foto: Svein Brimi

Kjæresten Randi Sognnæs Aamot

Randi, som jobber som tannlege ved siden av hotelldriften, har vært kjæreste med artisten i 12 år.

Per er åpen om at det ikke bare var enkelt å jobbe så tett sammen da de skulle få hotellet opp og stå.

– Da var det litt lite tid til å være kjærester siden vi brukte mye tid på andre ting, men nå går det helt fint. Det var bare en kort periode det ble veldig intenst. Da var det nesten som om vi måtte sette det å være kjærester litt på pause.

– Men prosessen har også brakt oss nærmere hverandre. Vi har jo vært i lag i 12 år, og det har absolutt vært noen tester underveis, der kjærligheten har stått på spill, men vi er blitt sterkere som par, konstaterer han.

– Hva var det som fikk dere til å kjøpe et hotell på impuls?

– At det ble for dumt å si nei. Vi måtte bare prøve. Balestrand er en plass der vi kan bo, der Per kan drive med musikken sin, og jeg har tannklinikken min. Dessuten hadde Teddy nok erfaring til å drive det, så da var det bare «let’s go», svarer Randi lattermildt.

Les også: (+) Ingebjørg Bratland holder samboeren hemmelig: – Han er litt eldre enn meg, og jeg tror det er en fordel

Artisten Kjartan Lauritzen

Alle tre har fungert som hotelldirektører siden åpningen, og ellers fordelt hotellansvaret nokså likt.

Brødrenes storesøster Sandra har nå blitt ansatt som daglig leder, noe som har gitt Randi tid til å drive tannklinikken sin igjen.

<b>POPULÆR:</b> Kjartan Lauritzen er en populær rapper hos den yngre garde, og har holdt det gående som artist siden 2014. Her under en konsert i Bergen i 2018.
POPULÆR: Kjartan Lauritzen er en populær rapper hos den yngre garde, og har holdt det gående som artist siden 2014. Her under en konsert i Bergen i 2018. Foto: NTB

Artisten Kjartan Lauritzen, som har flere hits under beltet med mange millioner avspillinger på Spotify, kan berolige fansen med at han kommer til å fortsette musikkarrieren selv om han er hotelldirektør.

– Det er det som er hovedfokuset mitt. Jeg pleier å si at jeg skal drive med musikk så lenge det er gøy. Etter det har jeg ingen planer, og blir det kjedelig, må jeg finne på noe annet som er gøy – som å drive Balestrand Hotell, smiler artisten.

Denne saken ble første gang publisert 04/07 2023.

Les også