Underholdning

Katarina Flatland debuterer som klesdesigner: - En drøm som går i oppfyllelse

TV 2-programlederen har tatt sin livslange interesse for mote til et nytt nivå. Den første kleskolleksjonen er inspirert av hennes mor.

MOTEFRELST: Legestudenten Katarina Flatland figurerer ofte på «best kledd»-listene. Hun beskriver stilen sin som klassisk og leken. Nå debuterer også programlederen med egen kleskolleksjon.
MOTEFRELST: Legestudenten Katarina Flatland figurerer ofte på «best kledd»-listene. Hun beskriver stilen sin som klassisk og leken. Nå debuterer også programlederen med egen kleskolleksjon. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå
Sist oppdatert

Katarina Flatland (29) har gjort stor suksess som programleder for TV-serier som «Idol» og «Jakten på kjærligheten». Nå kan hun også føye til klesdesigner på merittlisten.

I samarbeid med det norske klesmerket Aphru, lanserte TV-profilen nylig kleskolleksjonen – Tux by Katarina Flatland.

– Det er en jentedrøm som går i oppfyllelse. Jeg fikk helt frie tøyler og var med i hele prosessen, fra start til sluttprodukt. Det var også derfor jeg tok med søsteren min og mamma til Milano da vi skulle møte produksjonen der. Jeg fikk bestemme så mye at det nesten ble vanskelig å ta avgjørelser. Da var det godt å spørre de om råd. Alt har vært kjempelærerikt, og det jeg har fått et nytt syn å handle plagg etter å ha vært med i hele produksjonsprosessen, forteller Flatland til Her og Nå.

Har moren som stilikon

29-åringen legger ikke skjul på at det var med skrekkblandet fryd at hun takket ja til å debutere som designer.

– Men tryggheten med å gjøre det sammen med Aphru som er veldig flinke og opptatt av miljø og etisk handel, har veid opp for redselen. Klærne er av god kvalitet, jeg vet hvor de er produsert og at det har vært gode arbeidsforhold. Det er noe jeg har skjønt at man betaler for når man handler, forklarer hun.

Katarina har alltid vært interessert i mote og design, og liker å eksperimentere med klær. Moteinteressen har hun arvet fra moren, Anne Lise Flatland (61), som også er inspirasjonen bak kleskolleksjonen.

– Mamma har alltid vært glad i klær, så det har smittet over. Hun er klassisk i stilen, og jeg har alltid sett opp til henne på klesfronten. Hun bruker de samme plaggene år etter år, og det funker alltid. Derfor ville jeg også designe tidløse klær som man aldri går lei av. Kolleksjonen min er definitivt inspirert av henne.

– Mamma er like stilig nå som hun er over 60 år, som hun var på bilder som ung. Jeg syntes det var viktig å lage plagg som passer alle, uansett alder eller passform, sier Katarina, som ofte låner morens klær.

Var med på å designe sin egen brudekjole

Programlederens plagg har heldigvis falt i smak hos moren, som skal bruke dressen fra kleskolleksjonen i en kommende bursdagsfeiring.

– Da føler jeg meg godkjent, og det er veldig hyggelig, smiler Flatland.

Det er imidlertid ikke første gang TV-profilen prøver seg som designer. Da Katarina giftet seg med legen Harald Dobloug (28) i fjor sommer, var brudekjolen designet av norske Leila Hafzi – med innspill fra Flatland.

– Jeg syntes det var ærefullt å gå i norsk design på den store dagen, i tillegg til at jeg er fan av Leilas plagg. Jeg var veldig involvert i designen av brudekjolen, og fikk også der frie tøyler, forteller Katarina.

29-åringen er selv blitt mer bevisst på å investere i kvalitetsplagg, og bruker mindre penger på klær i dag enn da hun var yngre.

– Jeg er ikke så glad i kjøp-og-kast-kulturen. Nå går jeg heller og leier meg en kjole hvis jeg skal på et arrangement, enn å kjøpe ny. Dessuten har mannen min og jeg fellesøkonomi, og det er jo ikke helt heldig når man handler. Da ser han jo alt jeg bruker penger på, og det gjør meg mer bevisst. Jeg tror Harald har fått et helt nytt syn på hva vi damer kjøper, men gutter bruker også mye penger på annet rart, ler Flatland.S

Sin egen personlige stil beskriver Katarina som «klassisk, men leken».

– Jeg er glad i sort og hvitt, men liker også å sette sammen ting som kanskje ikke passer helt. Som får meg til å tenke, «er dette kult, eller harry?». Selv om jeg blir eldre, liker jeg å fortsatt utfordre meg selv på klesfronten. Jeg kler meg etter humøret, og har oransje og rosa som favorittfarger.

Tilbake fra bryllupsreisen

Ektemannen er heldigvis fan av Katarinas stil.

– Han synes jeg er fin, og liker ofte de litt rare tingene jeg foreslår. Han kjenner meg godt og «booster» meg veldig på selvtilliten. Det tror jeg man trenger noen ganger som jente. Harald synes også kolleksjonen min er blitt kjempefin og er nok litt stolt.

Paret kom nylig tilbake fra bryllupsreisen som gikk til Tokyo, Hongkong og Bali. Grunnet en hektisk hverdag for dem begge, ble hvetebrødsdagene utsatt til i år. Harald har startet for seg selv med egen legevakttjeneste, mens Katarina, som har to år igjen av legestudiene, skal studere denne våren.

– Blir det snart barn, kanskje?

– Vi er relativt nygift og synes det er veldig koselig. Så er det veldig mye som skjer på jobbfronten for oss begge. Vi får se hva livet bringer, men vi har det veldig fint akkurat nå.

Kunne tenkt seg å gjøre det igjen

Katarina ser heller ikke bort fra at det kan komme en ny kleskolleksjon fra henne i fremtiden.

– Nå får vi se om folk liker denne. Jeg synes det er veldig gøy, og hvis muligheten byr seg, så er det noe jeg kunne tenke meg å gjøre igjen. Jeg blir nok ikke designer på heltid, men det har absolutt gitt mersmak, smiler hun.

Denne saken ble første gang publisert 30/03 2019, og sist oppdatert 29/03 2019.

Les også