Karianne Amlie

Ut mot «gutteklubben grei» i «Forræder»: – Lar meg ikke pille på nesen

Karianne Amlie er en beintøff eiendomsmegler - og brukte knepne fra jobben i kampen mot det hun mener er «gutteklubben grei» i «Forræder».

<b>KARIANNE AMLIE: </b>– Jeg synes det er gøy å være på TV. Mange synes nok at jeg er jålete. Jeg trives i høye hæler og med krøller i håret. Jeg er ingen grå mus fra bygda, sier Karianne Amlie.
KARIANNE AMLIE: – Jeg synes det er gøy å være på TV. Mange synes nok at jeg er jålete. Jeg trives i høye hæler og med krøller i håret. Jeg er ingen grå mus fra bygda, sier Karianne Amlie. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

– Jeg gikk inn i spillet proppfull av energi, og merket raskt at det trengte jeg. Ingen må komme med uriktige beskyldninger mot meg!

Karianne Amlie (46) er en av deltakerne i høstens sesong av «Forræder». Hun opplevde tidlig i serien at noen av de mannlige deltakerne beskyldte henne for å være en av forræderne.

Deltar i «Forræder»

– Da freste jeg: «Nå kjem terrieren fra Østerdalen ut», som også ble vist på TV. Jeg er lojal i serien og ingen forræder. Anklagene gjorde at jeg tente på alle pluggene.

– Jeg lar meg ikke pille på nesen, i alle fall ikke av det jeg ser på som «gutteklubben grei». Sånne har jeg møtt nok av gjennom mine 21 år som eiendomsmegler, forteller Karianne til Her og Nå.

Karianne er daglig leder i et eiendomsmeglerfirma i Oslo med rundt 20 ansatte, og halvparten er kvinner.

– Jeg kom inn i en mannsdominert bransje og merket raskt at jeg måtte sette grenser for menns overlegenhet. Mange menn trodde at de var så bedre enn oss kvinner. Det irriterte meg noe vanvittig mye, fordi jeg følte det var helt urimelig og ubegrunnet.

<b>BLE SINT:</b> Karianne tente på alle pluggene da noen av de mannlige deltakerne beskyldte henne for å være forræder.
BLE SINT: Karianne tente på alle pluggene da noen av de mannlige deltakerne beskyldte henne for å være forræder. Foto: TV 2/Espen Solli

– Litt av den samme følelsen fikk jeg da jeg ble uriktig beskyldt i «Forræder». Da nølte jeg ikke med å synge ut, forteller Karianne.

Les også: Karianne Amlie: – Dette er det sprøeste jeg har vært med på

Programleder i «Boligjakten»

Karianne var en av programlederne i «Boligjakten» som tidligere gikk på TV 3. I våres ledet hun «Boligkjøp i blinde», som ble vist på samme kanal og som kommer med en ny runde om ikke lenge.

– Min største glede er å hjelpe andre. Bolig er den største investering familiene gjør, og ingenting gjør meg lykkeligere enn når de drømmene sine.

– Det handler om taktikk i budrunder, og sånn sett har jobben min likheter med det å være eiendomsmegler. Det er på sett og vis et spill, sier Karianne som opprinnelig kommer fra Koppang i Østerdalen.

Selv fant hun og familien drømmeboligen i Oslo i 2015, en bolig som i dag er verdt rundt 20 millioner kroner. Hun ble nylig skilt, og bor der i dag med sine to sønner på åtte og 11 år.

– Flere ganger hadde jeg gått forbi «Villa Elverhøi», en verneverdig sveitservilla fra 1867 på Ekeberg. Plutselig en fredag var boligen annonsert. Mandagen etter var det 150 år gamle huset vårt. Jeg fant roen i drømmehuset med en gang, forteller Karianne.

Les også: (+) Samboeren min hadde ansvar for økonomien. Jeg fikk sjokk da jeg fant ut hvor mye han hadde holdt skjult

<b>LYKKES:</b> Karianne bor i en verneverdig sveitservilla fra 1867 i Oslo. - Jeg fant drømmeboligen, og som megler står jeg på for at andre skal få oppleve det samme, sier hun.
LYKKES: Karianne bor i en verneverdig sveitservilla fra 1867 i Oslo. - Jeg fant drømmeboligen, og som megler står jeg på for at andre skal få oppleve det samme, sier hun. Foto: Svein Brimi

Boligtips fra Amlie

Hun deler gjerne sine tips til deg som skal selge eller kjøpe eiendom. Her er noen av dem:

Mange er usikre på om det er en god idé å selge boligen sin, nå som prisene er høye på alt fra strøm til dagligvare, og rentene heves. For deg som allerede er på boligmarkedet, og som bare skal bytte bolig, er det fint med en påminner om at du alltid kjøper og selger i samme marked.

Markedet nå er mer selektivt enn det har vært tidligere. Vi ser at selgere som legger ned litt tid og krefter før salget, også er de som står igjen som vinnerne. Det handler om å skape en bolig folk ikke bare skal like, men også skal forelske seg i. Da øker også lysten for å gi gode bud.

Ingen objekter er like, og blant annet fargevalg, styling og hva som er viktig for interessentene vil være forskjellig fra størrelsen på objektet, hvilke prissjiktet den ligger i, men også området.

<b>BOLIGKJØP I BLINDE</b>: I "Boligkjøp i blinde" hjelper Karianne folk som er på jakt etter drømmeboligen.
BOLIGKJØP I BLINDE: I "Boligkjøp i blinde" hjelper Karianne folk som er på jakt etter drømmeboligen. Foto: Privat

Før visning og budgivning må du ha avklart finansiering med banken din. Du bør også sette deg godt inn i salgsoppgaven og eventuelle påkostninger ved eiendommen. Det kan være lett å få overtenning hvis eiendommen er fin og budrunden «tar av», derfor er det viktig at du også vurderer hvor mye eiendommen er verdt for deg.

Nå er der mer kjøpers marked nå enn tidligere og man kan ha litt bedre tid. Les nøye gjennom salgsoppgave og tilstandsrapport. Er boligen gammel? Hvordan er isoleringen og fyringskostnadene? Må du pusse opp? Dette bør kartlegges før du byr.

Lag et budsjett før budgivningen starter. Det er lett å bli revet med i en budrunde. Sett opp et budsjett hvor du tar høyde for lånekostnader, renteoppgang og uforutsette utgifter. Ta også høyde for hvor mye du faktisk har lyst til å by.

«Forræder» - sesong 3 sendes på TV 2 og TV 2 Play på fredager kl. 20.00.

Denne saken ble første gang publisert 10/10 2023, og sist oppdatert 10/10 2023.

Les også