Karianne Amlie fra «Boligkjøp i blinde»

– Dette er det sprøeste jeg har vært med på

Karianne Amlie har kjøpt bolig til familier som ikke får vite hva hun har handlet. Selv kapret eiendomsmegleren huset hun hadde kikket på i flere år.

<b>180 KVADRATMETER:</b> Karianne Amlie er glad i stua som virker større på grunn av takhøyden og de mange vinduene. – Huset er på 180 kvadratmeter, og det er akkurat passe for min lille familie, forteller Karianne når Her og Nå er på besøk.
180 KVADRATMETER: Karianne Amlie er glad i stua som virker større på grunn av takhøyden og de mange vinduene. – Huset er på 180 kvadratmeter, og det er akkurat passe for min lille familie, forteller Karianne når Her og Nå er på besøk. Foto: Svein Brimi
Publisert

Karianne Amlie (45) er den vågale eiendomsmegleren som har kjøpt ti ulike boliger til ti forskjellige familier. Det spesielle er at Karianne har handlet med familiens egne penger, og det er først når huset er kjøpt at de får se sitt nye hjem.

– Dette er det sprøeste jeg har vært med på. De vet ikke engang hvilken kommune de havner i. Vi ordner med bytte av skole- og barnehageplass – uten at de får vite noe som helst. Det er først når de får nøkkelen i hånden at de ser sitt nye hjem, forteller Karianne til Her og Nå.

Du kan se TV-serien «Boligkjøp i blinde» her på Viaplay.

«Boligkjøp i blinde»

Hun er programleder i den nye TV3-serien «Boligkjøp i blinde». Husene som Karianne kjøper er oppussingsobjekt, og med hjelp fra interiørarkitekt Saba Lordejani (38) og arkitekt Kristian S. Christensen (53) forvandles boligene til lekre og personlige hjem.

<b>GODE RÅD:</b> Saba (t.v.) er interiørarkitekten som hjelper til i TV-serien «Boligkjøp i blinde». – Saba ga tips om opppussing av hele huset mitt. Jeg lot meg lett overtale, forteller Karianne.
GODE RÅD: Saba (t.v.) er interiørarkitekten som hjelper til i TV-serien «Boligkjøp i blinde». – Saba ga tips om opppussing av hele huset mitt. Jeg lot meg lett overtale, forteller Karianne. Foto: Svein Brimi

– Alle som deltar i serien får se boligen innvendig etter at vi har kjøpt den, men før vi pusser opp. Med bind for øynene blir de kjørt til sitt nye hus. Neste gang de kommer er boligen pusset opp innenfor budsjettet de ga oss. Vi har handlet og pusset opp hus fra fem til 14 millioner kroner, forteller Karianne.

<b>BILLIG OG BRA:</b> – Mitt viktigste tips er at ingenting trenger å koste skjorta. Skohyllene på grovkjøkkenet er fra IKEA. De koster noen få hundrelapper og ble malt blå som veggen, forteller Karianne.
BILLIG OG BRA: – Mitt viktigste tips er at ingenting trenger å koste skjorta. Skohyllene på grovkjøkkenet er fra IKEA. De koster noen få hundrelapper og ble malt blå som veggen, forteller Karianne. Foto: Svein Brimi

Hun har over 20 års erfaring som eiendomsmegler og er partner i Aktiv Eiendomsmegling i Grønland/Bjørvika i Oslo. Hun var tidligere en av de profilerte programlederne i «Boligjakten» som også gikk på TV3 og Viaplay. Her hjalp Karianne familier i budrunder for å sikre seg boligen de ønsket seg.

– Min største glede er å hjelpe andre. Bolig er den største investeringen familiene gjør, og ingenting gjør meg lykkeligere enn når drømmene går i oppfyllelse, understreker Karianne.

Les også: Danielas drømmehage har hele 7 ulike soner

Villa på Ekeberg

Selv kapret hun og familien drømmeboligen i Oslo i 2015, en bolig som i dag er verdt ca. 20 millioner kroner.

– Flere ganger hadde jeg gått forbi Villa Elverhøi, en verneverdig sveitservilla fra 1867 her på Ekeberg. Plutselig en fredag var boligen annonsert. Mandagen etter var det 150 år gamle huset vårt. Jeg ble betatt av huset som har sjel fra topp til tå, og fant roen i drømmehuset med en gang. Huset er fredet utvendig – til og med eplehagen det ligger i, forteller Karianne som er mamma til Viktor (10) og Jeppe (7).

<b>EKEBERG:</b> Huset fra 1867 på Ekeberg i Oslo er fredet utvendig – og det er også hagen.
EKEBERG: Huset fra 1867 på Ekeberg i Oslo er fredet utvendig – og det er også hagen. Foto: Svein Brimi
<b>SOVEROM</b>: Soverommet hjemme hos Karianne Amlie på Bækkelaget i Oslo.
SOVEROM: Soverommet hjemme hos Karianne Amlie på Bækkelaget i Oslo. Foto: Svein Brimi

Hun er fra Koppang i Østerdalen, men trives som eiendomsmegler i Oslo hvor hun har slått seg opp i et mannsdominert yrke.

– Jeg får sånn adrenalinkick av å hjelpe andre at du skulle bare ha visst! Hver eneste budrunde går jeg inn for å vinne. Jeg har teft, er god på å forhandle, er ansvarsfull og omsorgsfull. Jeg har solgt mer enn 1500 boliger siden jeg ble megler for 21 år siden. Det er 18 ansatte i firmaet, og halvparten er jenter. Jeg jobber knallhardt, og du kan si at jeg brenner for å selge eiendom, smiler 45-åringen til Her og Nå.

Les også: Hjemme hos Maria Mena: – Mens jeg stablet meg på beina etter skilsmissen i 2014, viste det seg at naboene vegg i vegg skulle selge

<b>SVEITSERSTIL:</b> – Kjøkkenet er laget i en låve på Hamar, og steinplata fikk jeg tak i på et steinhuggeri. Litt moderne stil, selv om det er sveitserstil på huset, sier Karianne.
SVEITSERSTIL: – Kjøkkenet er laget i en låve på Hamar, og steinplata fikk jeg tak i på et steinhuggeri. Litt moderne stil, selv om det er sveitserstil på huset, sier Karianne. Foto: Svein Brimi
<b>BADEROM</b>: Badet hjemme hos Karianne Amlie på Bækkelaget i Oslo.
BADEROM: Badet hjemme hos Karianne Amlie på Bækkelaget i Oslo. Foto: Svein Brimi

Oppvokst på Koppang

Hun var 11 år da hun hjalp moren i butikken hun drev hjemme på Koppang. Den het «Margeritt Blomster og Gaver».

– Her gikk jeg for å være serviceinnstilt – altså veldig hjelpsom og blid! Jeg tenkte allerede da at jeg skulle bli til noe, forteller Karianne.

Det krever sitt å være i full jobb som eiendomsmegler, samtidig som hun er programleder, og Karianne lever ikke noe latmannsliv i hovedstaden.

– Jeg synes det er gøy å være på TV. Mange synes nok at jeg er jålete. Jeg trives i høye hæler og med krøller i håret. Jeg er ingen grå mus fra bygda. Sånn er det bare!

Les også: (+) Jeg svevde på en rosa sky og flyttet inn hos ham. Så slapp han bomben

<b>KARIANNE AMLIE:</b> Karianne legger ikke skjul på at hun liker å pynte seg. – Jeg har sans estetikk. Det er nok derfor jeg jobber med salg av hus, sier den TV-aktuelle eiendomsmegleren til Her og Nå.
KARIANNE AMLIE: Karianne legger ikke skjul på at hun liker å pynte seg. – Jeg har sans estetikk. Det er nok derfor jeg jobber med salg av hus, sier den TV-aktuelle eiendomsmegleren til Her og Nå. Foto: Svein Brimi

Fra Oslo til Sarpsborg

Christina (34) og Eirik (34) Eng Hauge er et av mange par som skryter hemningsløst av Karianne.

– Hun skaffet oss leilighet da vi var med i «Boligjakten» for åtte år siden. Leiligheten i Oslo trodde vi skulle holde i mange år, men vi er så heldige og har fått flere barn enn vi kunne håpe på, forteller Christina.

Hun gikk høygravid med Noah (snart 1) da hun og Eirik ble med i «Boligkjøp i blinde», for med barna Leon (8) og Adam (3) ville leiligheten bli i minste laget.

– Vi ønsket oss en bolig med hage og med kort vei til skole, barnehage og togstasjon, forteller Christina.

<b>HELT I BLINDE:</b> Eirik og Christina hadde ingen anelse om hvilken by de skulle flytte til, eller hva slags hus som Karianne hadde kjøpt til dem.
HELT I BLINDE: Eirik og Christina hadde ingen anelse om hvilken by de skulle flytte til, eller hva slags hus som Karianne hadde kjøpt til dem. Foto: Privat

Ønskene var langt flere og dyrere enn budsjettet. Familien hadde sett for seg et sted like utenfor Oslo, for eksempel Lørenskog eller Drammen.

Her måtte Karianne gripe inn og finne et sted mye lenger unna. Årsaken var at familiens budsjett var på «bare» fem millioner kroner, inkludert én million til oppussing. Det gjorde at familien, helt uten å vite det, havnet i Sarpsborg i Østfold.

– Vi var nervøse, men stolte på Karianne da vi valgte å være med i TV-serien, sier Christina. Hun fikk sjokk da hun og ektemannen fikk se huset for første gang innvendig – riktig nok før det ble pusset opp.

<b>BLE SATT UT:</b> Eirik og Christina fikk sjokk da Karianne (t.v.) viste paret sitt nye hjem for første gang. – Det var veldig nervepirrende, sier Christina.
BLE SATT UT: Eirik og Christina fikk sjokk da Karianne (t.v.) viste paret sitt nye hjem for første gang. – Det var veldig nervepirrende, sier Christina. Foto: Privat
<b>SARPSBORG:</b> Familien hadde leilighet i Oslo. Nå bor de i dette huset i Sarpsborg.
SARPSBORG: Familien hadde leilighet i Oslo. Nå bor de i dette huset i Sarpsborg. Foto: Privat

– Jeg gikk høygravid og var full av hormoner. Jeg ble helt satt ut da jeg så det var sikringsskap på vaskerommet og fikk høre om fare for asbest i taket. Jeg tenkte: «Hva i alle dager er vi med på?» Heldigvis ble sikringsskapet flyttet, og frykten for asbest viste seg heldigvis å være ubegrunnet, forteller Christina.

Hele familien storkoser seg nå i sin nye villa.

– Vi hadde ikke klart å få til dette på egen hånd, og vi er takknemlig for hjelpen vi fikk. Drømmen om enebolig med hage ble oppfylt!

<b>STORTRIVDES:</b> – Vi er heldige som fikk hjelp til å oppfylle ønsket om eget hus, sier Eirik og Christina med barna Noah (t.v.), Adam og Leon.
STORTRIVDES: – Vi er heldige som fikk hjelp til å oppfylle ønsket om eget hus, sier Eirik og Christina med barna Noah (t.v.), Adam og Leon. Foto: Privat

Denne saken ble første gang publisert 31/05 2023.

Les også