Maria Menas leilighet på Grünerløkka

Hjemme hos Maria Mena: – Mens jeg stablet meg på beina etter skilsmissen i 2014, viste det seg at naboene vegg i vegg skulle selge

Maria Mena er ei skikkelig byjente. Da hun så leiligheten på Grünerløkka, var det kjærlighet ved første blikk.

<b>SKRIVESTUE BLE SPISESTUE:</b> – Først tenkte jeg at dette var en ypperlig skrivestue. Jeg satt her i et par timer før jeg skjønte at jeg ikke trenger en egen stue for å skrive, sier Maria. Hun har på seg en kjole fra Hygge Bryne.
SKRIVESTUE BLE SPISESTUE: – Først tenkte jeg at dette var en ypperlig skrivestue. Jeg satt her i et par timer før jeg skjønte at jeg ikke trenger en egen stue for å skrive, sier Maria. Hun har på seg en kjole fra Hygge Bryne. Foto: Yvonne Wilhelmsen
Sist oppdatert

– Dette er drømmeleiligheten min! Jeg vokste opp i området og jeg har så mange gode minner herfra. Jeg flyttet mye som barn, og jeg har bodd på Sagene, Torshov, Sandaker og Grünerløkka, men Grünerløkka er hjemme for meg.

– Jeg elsker området, og jeg kan ikke se for meg at jeg skal flytte et annet sted. I så fall må jeg det være en bolig med heis og uten terskler når jeg blir veldig gammel, sier Maria Mena og ler.

Les også: (+) Maria Mena om kjæresten: – Plutselig fikk jeg noen kryptiske meldinger fra en fyr som het Morten Kleppa. Jeg tenkte: «Er det bare meg, eller flørter han med meg?

Bor på Grünerløkka

Maria kjøpte leiligheten på Grünerløkka i 2006. Hun var så ivrig etter å få tilslag på boligen at hun bydde over seg selv.

– Megleren fortalte at dama som skulle selge, sto midt i et samlivsbrudd, og at hun var veldig lei seg. Jeg tenkte at jeg jo kunne betale litt ekstra hvis det gjorde ting litt bedre for henne. Skjønner du?

<b>SPISESTUE</b>: Veggene er malt i 20185 Friendly Pink, en gyllen grårosa fra Jotun, mens taket er malt i 12182 Gentle Whisper fra Jotun, som har en undertone av rødt. Til sammen blir uttrykket dempet energi. Tulip bord fra Expo Nova, stoler fra Diamo collection og skillevegg fra By Timo.
SPISESTUE: Veggene er malt i 20185 Friendly Pink, en gyllen grårosa fra Jotun, mens taket er malt i 12182 Gentle Whisper fra Jotun, som har en undertone av rødt. Til sammen blir uttrykket dempet energi. Tulip bord fra Expo Nova, stoler fra Diamo collection og skillevegg fra By Timo. Foto: Yvonne Wilhelmsen

Maria smiler og rister litt på hodet.

– Men jeg angrer ikke ett sekund.

Leiligheten ligger i fjerde etasje i en gammel bygård på Grünerløkka. Den har stukkatur og god høyde under taket, har vært fristed når livet har gått opp og ned, og har sett mennesker komme og gå. Og den har endret seg i takt med livet.

– Mens jeg stablet meg på beina etter skilsmissen i 2014, viste det seg at naboene vegg i vegg skulle selge. De hadde bodd der i 60 år, og hadde den fineste balkongen i bygården.

– Jeg kontaktet banken og fikk kjøpe leiligheten, og så rev jeg ned veggen mellom den og min egen leilighet. Det har blitt en stor og litt upraktisk bolig, men jeg har laget en utleiedel med egen inngang. Så gjør vi nok endringer etter hvert.

Les også: 12 grep som sier WOW! Sånn får du en unik bolig

<b>GRØNN AKSENT:</b> Kjøkkenet var i leiligheten da Maria overtok, men hun har malt rommet i nyansen Bone fra Pure &amp; Original, både på veggene og i taket. Bordet er dekket med servise og servietter fra By Timo.
GRØNN AKSENT: Kjøkkenet var i leiligheten da Maria overtok, men hun har malt rommet i nyansen Bone fra Pure & Original, både på veggene og i taket. Bordet er dekket med servise og servietter fra By Timo. Foto: Yvonne Wilhelmsen
<b>TIL BORDS:</b> Ved spisebordet samler Maria gjerne mange venner. Eames-stolene er fra Expo Nova, taklampen Bird er designet av Mathieu Challieres og skapet er fra Mitt Hjem.
TIL BORDS: Ved spisebordet samler Maria gjerne mange venner. Eames-stolene er fra Expo Nova, taklampen Bird er designet av Mathieu Challieres og skapet er fra Mitt Hjem. Foto: Yvonne Wilhelmsen

Samboer med Morten Kleppa

Med «vi» mener Maria samboeren Morten Kleppa og hunden Julius.

– Det føltes utrolig stort da Morten kjøpte seg inn i leiligheten. Fra å være min, så er den nå vår. Det jeg gruer meg mest til, er å pusse opp badet, for da må jeg ta plass fra garderoben min. Og de som kjenner meg vet jo at jeg blant annet har en del kjoler ...

Maria Mena har ikke bare et walk in closet, men et eget kjolerom! Her henger de vakreste kreasjoner på rekke og rad, og her er sminkebord med speil og lys, der hun kan ta seg tid til å fikse hår og sminke.

<b>KJOLEROMMET</b>: Konsollbordet «matcher» kunstverket av Edvarda. Krakken er fra By Timo og gulvteppet fra Milla Studio. Fargevalgene her er de samme som spisestuen, 20185 Friendly Pink på veggene og 12182 Gentle Whisper i taket. Begge fra Jotun.
KJOLEROMMET: Konsollbordet «matcher» kunstverket av Edvarda. Krakken er fra By Timo og gulvteppet fra Milla Studio. Fargevalgene her er de samme som spisestuen, 20185 Friendly Pink på veggene og 12182 Gentle Whisper i taket. Begge fra Jotun. Foto: Yvonne Wilhelmsen

Bak en glassdør ser man inn til «selvutviklingsstua», som hun kaller den.

– Vi har to stuer. I «selvutviklingsstua» ser jeg på tv-serier og dokumentarer, i den andre stua ser Morten på fotballkamper. Han kan rope og hoie for seg selv, og så kommer han innom stua mi, og så kysser vi litt.

<b>ROM FOR SEG SELV:</b> I Marias selvutviklingsstue er en deilig sofa fra Bohus midtpunktet. Bildet over er fra Slowdown Studio. Veggene er malt i fargen 20184 Thoughtful fra Jotun, som matcher fint til fargene i spisestua innenfor.
ROM FOR SEG SELV: I Marias selvutviklingsstue er en deilig sofa fra Bohus midtpunktet. Bildet over er fra Slowdown Studio. Veggene er malt i fargen 20184 Thoughtful fra Jotun, som matcher fint til fargene i spisestua innenfor. Foto: Yvonne Wilhelmsen

Den store boligen, som altså har vært to leiligheter, består av entré, bad og tre rom på rekke: Det nevnte kjolerommet, selvutviklingsstua, og spisestua med bøker og bilder innerst. Inn gjennom kjøkkenet kommer vi til fotballstua, og så ligger soverommet innerst. Det er Marias favorittrom.

<b>STUE</b>: Modulsofaen Club fra Bohusog lenestolen Bollo fra Fogia. Gulvteppe, bord og puff fra Diamo Collection, med brett fra Studio Hennumek og vase fra Ferm Living. Veggene er malt Oxford Blue fra Pure &amp; Original, gardiner fra Kid Interiør og Viscontea taklampe fra Expo Nova
STUE: Modulsofaen Club fra Bohusog lenestolen Bollo fra Fogia. Gulvteppe, bord og puff fra Diamo Collection, med brett fra Studio Hennumek og vase fra Ferm Living. Veggene er malt Oxford Blue fra Pure & Original, gardiner fra Kid Interiør og Viscontea taklampe fra Expo Nova Foto: Yvonne Wilhelmsen

– Jeg liker meg godt i hele leiligheten, men kanskje aller best på soverommet. Hodet mitt er i høygir hele tida, og jeg trenger å sove mye. På soverommet er jeg avslappet og alene hvis jeg vil. Når det er sagt, så tilbringer jeg nok mest tid på kjøkkenet. Jeg er vokst opp i en matglad familie, og jeg er veldig glad i å lage mat.

Les også: En sprekere gang enn dette har du trolig aldri sett!

<b>SOVEROM</b>: – Soverommet er nok favoritten. Jeg trenger å sove mye og slapper godt av her, sier Maria. Veggen er malt i Oxford Blue fra Pure &amp; Original, taket er helt hvitt som gir en fin frihet for blikket. Seng fra Jensen, lamper fra @home
SOVEROM: – Soverommet er nok favoritten. Jeg trenger å sove mye og slapper godt av her, sier Maria. Veggen er malt i Oxford Blue fra Pure & Original, taket er helt hvitt som gir en fin frihet for blikket. Seng fra Jensen, lamper fra @home Foto: Yvonne Wilhelmsen

Interiørstylist Tone Kroken

Marias familie var også kunstnerisk, og hjemmene hun bodde i var preget av at det var kunst og bilder overalt.

– Det føles gjenkjennelig og godt, men samtidig er det en hodepine å ha bilder på alle vegger. Nylig tok jeg ned alle gullplatene mine fra veggen, og nå har de fått en pause på loftet. Jeg drømmer om å ha det rent og lekkert, og hver gang Tone kommer innom, så rydder hun, sier Maria, og snakker om venninnen Tone Kroken, som er interiørstylist.

<b>KJØKKENGLEDE:</b> – Kjøkkenet er nok det rommet jeg tilbringer mest tid i, og jeg elsker å stå her og lage mat, sier Maria. Over kjøkkenbenken er veggen kledd i bambus, noe som tilfører farge og tekstur til rommet. I sprutsonen beskyttes veggen av en glassplate.
KJØKKENGLEDE: – Kjøkkenet er nok det rommet jeg tilbringer mest tid i, og jeg elsker å stå her og lage mat, sier Maria. Over kjøkkenbenken er veggen kledd i bambus, noe som tilfører farge og tekstur til rommet. I sprutsonen beskyttes veggen av en glassplate. Foto: Yvonne Wilhelmsen
<b>FRISKT:</b> Maria er glad i å lage mat og tilbringer mye tid på kjøkkenet.
FRISKT: Maria er glad i å lage mat og tilbringer mye tid på kjøkkenet. Foto: Yvonne Wilhelmsen

– Tone tar skikkelig tak, men nå planlegger jeg å rydde på loftet. Sakte, men sikkert skal det bli orden i sakene. Når jeg rydder på loftet, rydder jeg samtidig litt i hodet også. Og det gjør jo ingen ting å gjøre to gode ting samtidig!

Denne saken ble første gang publisert 27/04 2023, og sist oppdatert 27/04 2023.

Les også