Julius Goksør Bjerkrheim drømmer om OL-gull

Julius (17) følger i stjerneforeldrenes fotspor

Susann Goksør Bjerkrheim og sønnen Julius samarbeider godt i kampen om å komme helt til topps i «Familiens ære». I fremtiden ønsker håndballtalentet å slå mammas VM-gull med et eget OL-gull. For Susann har jo «bare» to sølv og én bronse fra OL!

PÅ SAMME LAG: – Mamma og jeg har knyttet et sterkere bånd og blitt mer lagspillere for hver øvelse i programmet, sier Julius om deltagelsen i «Familiens ære».
PÅ SAMME LAG: – Mamma og jeg har knyttet et sterkere bånd og blitt mer lagspillere for hver øvelse i programmet, sier Julius om deltagelsen i «Familiens ære». Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

– Vi så på fjorårets sesong og syntes det så ut som et kult program. Vi tenkte det kunne være en morsom opplevelse for mor og sønn, sier Julius Goksør Bjerkrheim (17) til Her og Nå.

Denne høsten kan du oppleve det unge håndballesset sammen med mamma Susann Goksør Bjerkrheim (51) i andre sesong av NRK-suksessen «Familiens ære».

Sammen med andre foreldre/barn-duoer utfordres håndballparet i ulike konkurranser i kampen om å forsvare nettopp familiens ære.

Og skal vi tro Team Bjerkrheim er konkurranseinstinktet sterkt i håndballfamilien.

– Det var hyggelig å kunne gjøre noe sammen. Vi har jo konkurrert begge to, og hjemme i familien blir det fort konkurranse mellom oss. Det var derfor artig å være på lag for en gangs skyld, sier mamma lattermildt.

Les også: – Jeg lever et privilegert liv, der jeg driver og farter mellom to verdensdeler

Gulljente

Susann har sønnene Julius og Jonatan sammen med ektemannen Svein Erik Bjerkrheim (50), som selv har 85 landskamper i håndball. Susann selv er en av tidenes mest kjente håndballspillere her til lands.

<b>NORGES GULLJENTE: </b>Som Norges lagkaptein, kan Susann hever pokalen under VM i 1999. Sammen med resten av jentene på gullaget ble hun hele nasjonens kjæledegge.
NORGES GULLJENTE: Som Norges lagkaptein, kan Susann hever pokalen under VM i 1999. Sammen med resten av jentene på gullaget ble hun hele nasjonens kjæledegge. Foto: NTB Scanpix

Hun spilte 296 landskamper og har vært med på å vinne flere medaljer i OL, VM og EM – med VM-gullet i 1999 som høydepunkt. Tobarnsmoren var kaptein for landslaget i årene 1993–2000.

Sønnen Julius blir også spådd en lysende karriere. Tenåringen går på Wang toppidrett og spiller på A-laget til Bækkelaget. Han har tidligere spilt på Nordstrand, der Susann er trener for lillebror Jonatan.

Men selv om sønnene har gått i foreldrenes fotspor, er Susann klar på at det ikke har vært viktig for verken henne eller ektemannen at de satser på håndballen.

– Der har jeg og Svein Erik vært samstemte, de skal ikke gjøre noe for vår skyld. Vi introduserte dem for flere idretter, og egentlig pusha jeg på turn, for jeg synes det er et bra utgangspunkt for all idrett. Deretter ble det fotball, så litt ski, og friidrett, sier Susanne og fortsetter:

HÅNDBALLFORELDRE: Susann Goksør Bjerkrheim og Svein Erik Bjerkrheim avbildet i 2017.
HÅNDBALLFORELDRE: Susann Goksør Bjerkrheim og Svein Erik Bjerkrheim avbildet i 2017. Foto: Morten Bendiksen

– Guttene ville egentlig ikke begynne på håndball, men ble dratt med av kompiser. Men jeg synes det er fint, for både Svein Erik og jeg har hatt mange gode opplevelser gjennom håndballen.

– Man lærer å sette seg mål, jobbe for resultater, spille på lag og utnytte ressurser. Vi synes det er fint at de får de samme opplevelsene og erfaringene. Det er mye viktigere enn å havne på et elitelag eller spille en landskamp, understreker Susann.

Stor inspirasjon

Julius selv innrømmer at morens imponerende karriere er til stor inspirasjon for ham.

– Ja, absolutt! Når vi sitter og mimrer tilbake på alt hun har vunnet, så kan mamma dra frem «det er ingen andre her som har VM-gull». Da hadde det vært utrolig kult og kunne svare med, «det er ingen andre her som har OL-gull». Så det er en drøm å kunne slå mammas rekorder, ler 17-åringen.

Les også: Gina (29) var redd før hver gymtime på skolen. Nå er hun blant Norges sterkeste

<b>TV-SUKSESS:</b> Susann skjulte seg bak gaupa under fjorårets store TV-suksess «Maskorama».
TV-SUKSESS: Susann skjulte seg bak gaupa under fjorårets store TV-suksess «Maskorama». Foto: Julia Marie Naglestad, NRK

– Men nå skal det sies at jeg ikke drar det frem i tide og utide! Det blir en sjelden gang når jeg er nødt til å sette dem på plass når de blir kjepphøye, repliserer Susann.

Håndballesset har vært i rampelyset i flere tiår og har deltatt i mange TV-programmer. «Mesternes mester», «4-stjerners reise», «Camp Senkveld», «Skal vi danse» og fjorårets «Maskorama» er noe av det Susann har vært en del av.

At sønnen nå entrer NRKs «Gullrekke» sammen med henne, tar hun med knusende ro.

– Julius hadde ikke takket ja om han ikke var klar for det. Jeg tror guttene syntes det har vært litt gøy å se mamma på TV. At Julius nå kan være med er nok noe som er litt morsomt med å ha en mamma som har vært på skjermen. For han elsker å konkurrere. Og da kommer jeg i godt lys hos gutta, og det er jo topp. Da er det ikke så gærent å ha meg som mamma allikevel, sier Susann.

– Og nå skal vi prøve å gå for gull i programmet, sier Julius

<b>GULLREKKA:</b> Sammen med andre idrettsstjerner kjemper Susann og Julius seg gjennom strabasiøse konkurranser i TV-programmet. 
GULLREKKA: Sammen med andre idrettsstjerner kjemper Susann og Julius seg gjennom strabasiøse konkurranser i TV-programmet.  Foto: NRK

Denne saken ble første gang publisert 23/09 2021, og sist oppdatert 23/09 2021.

Les også