«Spillet»-aktuelle Ida Elise Broch

Vekket gamle minner: – Det gjorde vondt

Inne på «Spillet» var det følelsene som styrte Ida Elise Broch. Slik er det også i skuespillerens virkelige liv.

<b>REALITYDEBUT</b>: – Jeg har tidligere tenkt at jeg ikke skal gjøre reality, fordi jeg er skuespiller og man skal kunne tro på de rollene man spiller. Da er det smart å være litt mystisk. Men jeg føler det er nye tider nå, forteller Ida Elisa Broch til Her og Nå.
REALITYDEBUT: – Jeg har tidligere tenkt at jeg ikke skal gjøre reality, fordi jeg er skuespiller og man skal kunne tro på de rollene man spiller. Da er det smart å være litt mystisk. Men jeg føler det er nye tider nå, forteller Ida Elisa Broch til Her og Nå. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

– Livet mitt er en lek med roller. Den vanskeligste rollen å spille er meg selv. For jeg er ikke helt sikker på hvem jeg er ennå, erkjenner skuespilleren Ida Elise Broch (36).

Nettopp det å ikke kunne gjemme seg bak en rolletolkning motiverte 36-åringen til å takke ja til det nyskapende TV-prosjektet «Spillet».

– Det er en trygghet i å ta på seg den maska som skuespiller. Da kan jeg være helt åpen. Uten den føler jeg meg litt som en krabbe uten skall. Det blir veldig nakent.

– Det var et prosjekt for min egen del, å komme inn på «Spillet» som meg selv, og finne ut litt hvem jeg er. Det føler jeg at jeg fikk mange svar på, forteller Ida til Her og Nå i forbindelse med premieren på TV 2s nye seersuksess.

Les også: Toller-Steffen fikk bakoversveis av Danby Choi

<b>VANSKELIG:</b> Ida er en sårbar type. Hun synes det var krevende, men også lærerikt å være med på «Spillet».
VANSKELIG: Ida er en sårbar type. Hun synes det var krevende, men også lærerikt å være med på «Spillet». Foto: TV 2

Deltar i «Spillet»

Hun har grugledet seg til å se «Spillet» på TV. Realitydebuten har satt i gang en kjede av følelser i «Hjem til jul»-skuespilleren.

– Det er ubehagelig å tenke på at jeg skal sitte og bli dømt. Jeg er et følelsesmenneske og tar ting veldig innover meg. Det gjør ting vanskelig i den harde verden vi lever i i dag, forteller Ida, og fortsetter:

<b>EMOSJONELT:</b> Ida bærer følelsene utenpå kroppen, og avgjørelsene hun tar inne på «Spillet» er først og fremst følelsesstyrt. Her sammen med medspiller Martha Leivestad. 
EMOSJONELT: Ida bærer følelsene utenpå kroppen, og avgjørelsene hun tar inne på «Spillet» er først og fremst følelsesstyrt. Her sammen med medspiller Martha Leivestad.  Foto: TV 2

– Jeg er misunnelig på mennesker som greier å sette opp et filter og drite i ting som blir sagt. Det har ikke jeg. Derfor er jeg også skuespiller. Det er en bra egenskap å ha for faget mitt, men i dagliglivet kan det være litt tøft å være et sånt menneske. Jeg tror ikke folk forstår hvor sårbar jeg er.

Realitydebuten har fått henne til å konsumere TV med nye øyne.

– Utgangspunktet mitt er at jeg alltid vil være god og rettferdig, men der inne ble vi også presset til å ta kjipe valg. Det er jo først og fremst et spill. Det er lett å sitte i sofaen og synse. Nå har jeg opplevd å være i den bobla, og den bobla er reell.

<b>TALENT:</b> Ida er veletablert som skuespiller. Hun er blant annet kjent for sine roller i «Hjem til jul», «Det tredje øyet» og «Lilyhammer».
TALENT: Ida er veletablert som skuespiller. Hun er blant annet kjent for sine roller i «Hjem til jul», «Det tredje øyet» og «Lilyhammer». Foto: NTB

– Jeg er skuespiller og tror på omstendighetene. Det gjør at jeg går veldig inn i ting. Jeg skal aldri sitte og dømme noen på reality igjen, understreker Ida.

Les også: (+) Dag Otto Lauritzen åpner opp om tøffe tak i familien: – Det gikk hardt inn på alle

Bærer på en usikkerhet

Ida forteller at hun er født i krepsens tegn. Hun har et hardt ytre, men inni er hun myk som en marshmallow.

– Jeg bærer på en usikkerhet som jeg ikke helt vet hvor kommer fra. Jeg føler meg fortsatt som en liten gutte-jente i skolegården.

– Jeg fikk opp mange minner fra barneskolen da jeg var inne på «Spillet», hvor grupper hvisket og tisket rundt meg. Da oppdaget jeg plutselig at jeg hadde en del sånne triggere. Det gjorde vondt, men det var også godt for meg å erkjenne.

<b>HALVSØSKEN: </b>Skuespilleryrket ligger til familien. Her er Ida sammen med sin halvbror Nicolai Cleve Broch.
HALVSØSKEN: Skuespilleryrket ligger til familien. Her er Ida sammen med sin halvbror Nicolai Cleve Broch. Foto: NTB

Erfaringen tar hun med seg i bagasjen, og gleder seg over at hun har kommet et skritt videre på livsreisen.

– Jeg elsker å bli eldre. Det å få den selvtilliten og erfaringen i livet har gjort meg tryggere i meg selv. Som barn hadde jeg ikke den største selvtilliten. Desto mer pris setter jeg på den tryggheten som kommer med årene, smiler Ida.

«Spillet» sendes på TV 2 søndager kl. 20.00.


Denne saken ble første gang publisert 12/04 2024, og sist oppdatert 15/04 2024.

Les også