Helene Olafsen

– Jeg var veldig skjør

Helene Olafsen var sjelden sint før hun ble mamma, men etter at Louie og Lilli kom til verden, blir hun sint av meningsløs sutring og gnåling.

<b>HELENE OLAFSEN: </b>Helene Olafsen følte sjelden på sinne før hun fikk barn, men nå blir tobarnsmoren trigget av sutring og gnåling om meningsløse ting.
HELENE OLAFSEN: Helene Olafsen følte sjelden på sinne før hun fikk barn, men nå blir tobarnsmoren trigget av sutring og gnåling om meningsløse ting. Foto: Gry Traaen
Publisert

I løpet av to år fikk Helene Olafsen (34) og samboeren Jørgen Nilsen (33) to barn. Under nedstengningen i mars 2020 kom sønnen Louie (4) til verden, og i mars 2022 ble han storebror til Lilli (2).

«Skal vi danse»-programlederen forteller om sin foreldrestil i podkasten «Familiekoden kjendis» med programlederen Katrine Moholt (50) og barnepsykologen Reidar Hjermann (55).

Helene er åpen om det er forvirrende å være midt i småbarnsperioden, fordi hun synes det er veldig koselig med eldstemann som begynner å bli større samtidig som hun synes det er vanskelig med den yngste.

– Jeg synes det var rarere på en måte å få mitt barn nummer to, for de er så fryktelig forskjellige.

– Og hun er jo et eventyr, hun nummer to, så hun sliter jeg litt med å finne ut av. Så det tenker jeg mye på. Det er IKKE det samme som den første, forklarer Helene.

Les også: Derfor settes «Skal vi danse» 2024 på pause

Hjelper å bli sint

Hun beskriver seg selv som en kjærlig mamma som ikke ble så streng som hun hadde trodd på forhånd. Helene innrømmer med en latter at hun er litt ettergivende.

– Og så er jeg nok litt sintere også enn det jeg trodde at jeg skulle være. Jeg har jo ikke vært noe særlig sint i mitt liv, men da jeg ble mamma, så har ett eller annet åpnet seg der, hehe.

<b>TURTELDUER: </b>Helene og Jørgen Nilsen møttes under «Skal vi danse»-sesongen i 2017. Ett år senere ble de kjærester, og i 2019 forlovet de seg.
TURTELDUER: Helene og Jørgen Nilsen møttes under «Skal vi danse»-sesongen i 2017. Ett år senere ble de kjærester, og i 2019 forlovet de seg. Foto: Morten Bendiksen

For det er sutring og gnåling fra de små som gjør at Helene plutselig tenner på alle plugger. Det er når hun føler at de kun er ute etter å lage dårlig stemning.

– Vi spiser pannekaker til middag, og så vil de ha tomatsuppe, eller det kan være en sånn helt tilfeldig ting. Og så slutter det aldri på en måte, og da kan jeg bli sint, forteller Helene, som synes at en sånn type gnåling er helt meningsløs.

På spørsmål fra Reidar Hjermann om det hjelper å bli sint, svarer hun:

– Ja, faktisk. Det har hjulpet ganske ofte, ha-ha, Det er jo til min forundring egentlig, for jeg skammer meg jo over det, for det er jo veldig rart å bli sint på en toåring, forteller hun til «Familiekoden kjendis».

Les også: (+) «Jeg skammer meg. Skal barnet se mammaen sin så svak? Mammaer skal jo ikke være sånn?»

Krisemaksimerte

Selv om hun har kjent på mer eksplosive følelser etter at hun ble mamma, føler ikke Helene at hun har endret seg veldig mye som person, men overgangen fra null til ett barn var selvsagt en utfordring.

<b>TV-PAR:</b> De to siste sesongene har Helene ledet «Skal vi danse» sammen med Anders Hoff. Lørdag 4. mai er hun vert for Gullruten på TV 2 Direkte.
TV-PAR: De to siste sesongene har Helene ledet «Skal vi danse» sammen med Anders Hoff. Lørdag 4. mai er hun vert for Gullruten på TV 2 Direkte. Foto: TV 2

– Jeg var veldig skjør, kjempeskjør, men samtidig var jeg glad for at jeg fortsatt var meg. Jeg hadde hørt at man forandret seg helt. Jeg, derimot, følte meg ganske vanlig.

– Det var så stas, men også spesielt brått å ha ansvar for at et barn ikke dør. Det føltes veldig uoverkommelig, man vet jo ikke hva man driver med. Jeg krisemaksimerte masse og ble helt rar, forteller hun i KKs påskenummer.


Denne saken ble første gang publisert 21/04 2024.

Les også