Leona og Håvard fra «Sommerhytta»

«Sommerhytta»-paret: – Vi trengte litt tid fra hverandre

Leona og Håvard fant kjærligheten gjennom håndballmiljøet. I dag er Håvard fortsatt en aktiv håndballspiller, men Leona måtte ta avskjed med sporten i sitt hjerte etter skulderskade. Nå deltar paret sammen i Sommerhytta!

<b>LEONA OG HÅVARD:</b> Leona og Håvard har lagt gulv, fikset vegger og satt inn nytt kjøkken i leiligheten i Drammen. Etter intense oppussingsuker med «Sommerhytta», trenger de litt tid før de er klare for et nytt oppussingsobjekt.
LEONA OG HÅVARD: Leona og Håvard har lagt gulv, fikset vegger og satt inn nytt kjøkken i leiligheten i Drammen. Etter intense oppussingsuker med «Sommerhytta», trenger de litt tid før de er klare for et nytt oppussingsobjekt. Foto: Svein Brimi
Publisert

Drammenselva renner fredelig forbi leiligheten til Leona Halset Williams (27) og Håvard Skille Midtgård (23) denne torsdag ettermiddagen.

De to «Sommerhytta»-deltagerne har funnet seg til rette her, en liten joggetur unna Drammen sentrum og en kort intervalløkt fra barnehagen Leona jobber i.

– Dette er vår første felles leilighet, og vi trives utrolig godt her. Vi er likevel begge enige om at det er midlertidig. Vi må bare bli enige om hvor vi skal bo først – i Leonas hjembygd Gulskogen eller på Konnerud hvor jeg vokste opp, ler Håvard hjertelig.

Hjemme hos Leona og Håvard

Med lune jordfarger og en olivengrønn tråd gjennom leiligheten har det unge paret satt sitt personlige preg på stedet som har vært deres hjem de siste 2,5 årene.

Her har de lagt parkett, malt veggene og satt opp et nytt, lekkert kjøkken. Men et stort oppussingsobjekt er de ikke helt klar for å ta fatt på ennå. Det vil si, det har alltid vært en drøm fra Håvard sin side.

<b>DRØMMEKJØKKEN:</b> Til daglig jobber Håvard som kjøkkenselger ved KEO kjøkken i Drammen. Deres eget drømmekjøkken har de selvfølgelig selv valgt ut – og satt opp. Her er det gjerne Håvard som står for matlagingen. 
DRØMMEKJØKKEN: Til daglig jobber Håvard som kjøkkenselger ved KEO kjøkken i Drammen. Deres eget drømmekjøkken har de selvfølgelig selv valgt ut – og satt opp. Her er det gjerne Håvard som står for matlagingen.  Foto: Svein Brimi

Leona føler seg foreløpig mettet på oppussingsopplevelser etter 10 intensive uker på Myllatunet på Hadeland.

– Jeg må ærlig innrømme at jeg er litt forsynt. Det blir ikke et oppussingsprosjekt med det første, flirer Leona og titter lekent bort på sin utkårede.

Hvem som vinner diskusjonen, gjenstår å se. De har begge et kronisk konkurranseinstinkt som har blitt ettertrykkelig poengtert under årets sesong av «Sommerhytta».

Brettspill er bannlyst og selv tante- og onkelbarna blir ikke skånet.

– Håvard er en skikkelig dårlig taper, men en altfor dårlig vinner også! erter Leona.

Les også: Programleder Guri Solberg takker for seg: – Jeg håper hun kommer til å kose seg like mye som meg

Møttes gjennom håndballmiljøet

Det var nettopp gjennom konkurransesport de to fant hverandre, til tross for at Håvard er nesten fire år yngre enn Leona. De var begge aktive håndballspillere og hadde felles venner gjennom idretten.

– Vi var venner lenge før vi ble kjærester. Jeg spilte på lag med mange som var en del år eldre enn meg, så vi endte ofte opp i felles bursdager og etter hvert fester. På et tidspunkt fant vi tonen uten at vi har noen konkret dato å forholde oss til. Det bare ble sånn, plutselig klikket det, trekker Håvard smilende på skuldrene.

<b>LIKE INTERESSER:</b> Det var gjennom idretten at «Sommerhytta»-paret først møttes, og de var venner lenge før de ble kjærester. 
LIKE INTERESSER: Det var gjennom idretten at «Sommerhytta»-paret først møttes, og de var venner lenge før de ble kjærester.  Foto: Svein Brimi

Livet i dag ser veldig annerledes ut enn da de først møttes. Håvard spiller fortsatt litt håndball for gøy ved siden av jobben hos KEO kjøkken. Leona jobber som pedagogisk leder i barnehage.

Den lovende håndballspilleren måtte ufrivillig kaste inn håndkleet etter å ha skadet seg stygt under en håndballturnering i Danmark.

<b>SKADEMARERITT:</b> Leona var en aktiv håndballspiller frem til hun skadet skulderen stygt.
SKADEMARERITT: Leona var en aktiv håndballspiller frem til hun skadet skulderen stygt. Foto: Privat

­– Jeg skulle sende en pasning da jeg ble holdt tilbake i skulderen. En sene røk, og skulderen min ble ødelagt fra et øyeblikk til et annet. Jeg fikk trent meg opp igjen, så skjedde det samme igjen i første kampen. Jeg fikk beskjed om at jeg måtte operere, eller så ville jeg aldri kunne kaste igjen, minnes Leona.

Den talentfulle 27-åringen bestemte seg for å legge opp på et tidspunkt hvor andre tok steget opp i høyere divisjoner.

– Store deler av mitt sosiale liv var sentrert rundt håndballmiljøet, og det har vært et stort savn i ettertid. Det var kjipt.

– Samtidig, når jeg først skulle bli skadet, skjedde det på «riktig» tidspunkt. Flere venner sluttet på samme tid, det gjorde det lettere enn om jeg hadde vært alene. Så begynte skolen også å ta mer av tiden min, forteller den høyreiste «Sommerhytta»-deltageren.

Les også: Programleder Cathrine Fossum: – Jeg følte på en hjelpeløshet og leste alt jeg kom over om denne sykdommen

<b>ALDERSFORSKJELL:</b> Leona er nærmere fire år eldre enn Håvard, men for det sporty paret har det aldri vært noe de har kjent på. Håvard har alltid hatt mange eldre venner gjennom håndballmiljøet, og ble tidlig en naturlig del av Leonas vennegjeng. 
ALDERSFORSKJELL: Leona er nærmere fire år eldre enn Håvard, men for det sporty paret har det aldri vært noe de har kjent på. Håvard har alltid hatt mange eldre venner gjennom håndballmiljøet, og ble tidlig en naturlig del av Leonas vennegjeng.  Foto: Svein Brimi

Deltar i «Sommerhytta»

I programmet kjemper Leona og Håvard mot tre andre par om å oppnå hyttedrømmen.

De hadde fra start en klokkeklar tro på at dette skulle de dra i land. Det tok likevel fire uker før de fikk sin aller første gullhammer og dermed meldte seg på kampen om å vinne en hytte til odel og eie.

– Vi gikk hardt ut og sa at vi skulle vinne den hytta uten at vi egentlig hadde noen erfaring. Vi trodde vi var bedre enn vi var, og kjente oss nok litt som verdensmestere da vi kom inn. Vi fikk oss noen øyeåpnere underveis, innrømmer det sporty paret.

<b>VINNERINSTINKT:</b> Paret har et utpreget konkurranseinstinkt og innrømmer at de gikk inn i «Sommerhytta»-konkurransen med stor tro på egen kompetanse. Det var et bilde som justerte seg underveis.
VINNERINSTINKT: Paret har et utpreget konkurranseinstinkt og innrømmer at de gikk inn i «Sommerhytta»-konkurransen med stor tro på egen kompetanse. Det var et bilde som justerte seg underveis. Foto: TV 2

Til daglig er duoen svært aktiv. De trener regelmessig og drar gjerne på langtur i den norske fjellheimen.

Under «Sommerhytta»-innspillingen fikk de likevel testet grensene for hva kroppen er i stand til å tåle.

Kroniske hevelser i hendene, frarøvet nattesøvn og blodige uhell er bare noen av vondtene bak resultatene de leverte på slutten av hver uke.

På et tidspunkt holdt det på å gå riktig galt for Håvard.

– Jeg sto øverst på stillaset og malte hytta. Stillaset hadde hjul, og da Leona skulle hjelpe meg med å flytte stillaset, datt det ene hjulet utenfor plattingen og veltet hele greia med meg oppi, forteller 23-åringen og fortsetter.

– Mens stillaset veltet, hoppet jeg ut og traff en av blomsterkassene vi hadde bygget tidligere. Hadde jeg blitt stående i stillaset, kunne det gått skikkelig galt, erkjenner Håvard, som slapp unna hendelsen med høy puls og noen blåmerker.

De understreker at det er deres egen dumskap og ikke produksjonens feil at noe slikt kunne skje.

– Hendelsen fant sted grytidlig en morgen, og de kom fort til fra produksjonen da det skjedde. Stillaset rundt hele hytta var skrudd fast, men akkurat dette på plattingen sto på låste hjul. Det var rett og slett veldig uflaks og skikkelig amatørmessig at vi lot noe slikt skje.

Les også: (+) Ekskona mener at hun har rett til å overta hytta. Prøver hun å lure meg?

<b>DRAMATIKK:</b> Det var på dette stillaset Håvard sto da det gikk galt. Det ene hjulet rullet utenfor kanten av plattingen, og hele stillaset veltet med Håvard oppi. 
DRAMATIKK: Det var på dette stillaset Håvard sto da det gikk galt. Det ene hjulet rullet utenfor kanten av plattingen, og hele stillaset veltet med Håvard oppi.  Foto: Skjermdump, TV 2
<b>PINNEVED:</b> Håvard greide å hoppe ut av stillaset i luften, og landet på en blomsterkasse de hadde bygget sammen tidligere under oppholdet. 
PINNEVED: Håvard greide å hoppe ut av stillaset i luften, og landet på en blomsterkasse de hadde bygget sammen tidligere under oppholdet.  Foto: Skjermdump, TV 2

Drømmer om barn og giftermål

Leona og Håvard har en direkte og tydelig tone overfor hverandre og skyr ikke unna en diskusjon eller to. Det er det også takhøyde for i forholdet.

– Vi er begge ganske sta og er ikke redd for å gi beskjed om vi er uenige, men vi kjenner hverandre godt og vet hvor grensen går. Det er også bedre å gi beskjed enn å konstant hakke på hverandre. Da får vi det også ut av verden med én gang, forklarer Leona og røper:

– Jeg dro på jentetur til Spania to dager etter innspillingen. Vi trengte litt tid fra hverandre. Du blir jo litt lei og sliten etter å ha gått oppå hverandre i 10 uker, så det var deilig å gjøre noe helt annet.

<b>TEMPERAMENTSFULLT:</b> Leona og Håvard beskriver seg begge som sta og de er ikke redd for å ta en diskusjon. Men de blir også like fort venner igjen. – Vi er trygge på hvor vi har hverandre, forteller de til Her og Nå. 
TEMPERAMENTSFULLT: Leona og Håvard beskriver seg begge som sta og de er ikke redd for å ta en diskusjon. Men de blir også like fort venner igjen. – Vi er trygge på hvor vi har hverandre, forteller de til Her og Nå.  Foto: Svein Brimi

Til tross for gnisninger er paret ikke i tvil om at de har bestått den store oppussings-testen. Forholdet står sterkere enn noen gang, og de levner ingen tvil om at det er de to.

I fremtiden drømmer de om barn og giftermål, men gleder seg per i dag over den friheten de har som samboere. Først og fremst står nye reisemål på tapetet.

– Vi elsker å sette oss på et fly – samme hvor egentlig. Å oppleve nye steder er en stor del av oss. Det ser vi frem til å gjøre enda mer av fremover, kanskje allerede til høsten, drømmer Leona.

Denne saken ble første gang publisert 16/06 2023.

Les også