«Kompani Lauritzen»-vinneren Grunde Myhrer

Grunde Myhrer: – Jeg har aldri smakt alkohol

«Kompani Lauritzen»-vinneren Grunde Myhrer synes det er synd at man må forklare seg bare fordi man ikke har lyst til å drikke alkohol.

<b>KOMPANIJEGERNE:</b> Didrik Solli-Tangen, Tete Lidbom, Agnete Husebye og Grunde Myhrer var de fire kjendisene som kom helt til finalen i TV 2-suksessen «Kompani Lauritzen».
KOMPANIJEGERNE: Didrik Solli-Tangen, Tete Lidbom, Agnete Husebye og Grunde Myhrer var de fire kjendisene som kom helt til finalen i TV 2-suksessen «Kompani Lauritzen». Foto: TV 2
Publisert

I kveld fikk vi se at Grunde Myhrer (27) gikk helt til topps i den fjerde sesongen av populære «Kompani Lauritzen».

Det er ikke første gang at Grunde har deltatt i en realitykonkurranse.

Oslo-mannen har også vært med i «Paradise Hotel», «Skal vi danse» og «Camp Kulinaris», men dette var første gang han vant en TV-konkurranse.

– Det har ikke gått opp for meg ennå at jeg har kommet først i mål. Det er en helt utrolig følelse, og jeg er skikkelig stolt. Jeg kunne ikke drømt om mer. Alt er komplett, sa han i programmet etter seieren.

Les også: Visste du dette om «Kompani Lauritzen»-finalistene?

Vinneren av «Kompani Lauritzen» 2023

Myhrer ble kjent gjennom «Paradise Hotel» i 2017, men i motsetning til de aller fleste sjekket ikke Grunde inn på hotellet i Mexico for å drikke seg full.

Alder: 27 år

Fra: Oslo

Yrke: TV-personlighet og foredragsholder

Se mer

– Jeg dro dit for å vise at det går an å ha det gøy uten å drikke. Akkurat det ble en greie, så nå holder jeg foredrag om det. Det har blitt så mye mer enn det valget jeg tok da jeg var 12 eller 13 år gammel. Nå har det blitt en del av meg, har han tidligere fortalt til Dagbladet.

<b>GRUNDE MYHRER:</b> Etter noen tøffe uker som rekrutt, aspirant og til slutt jeger i «Kompani Lauritzen» var det til slutt Grunde som kunne juble for seieren.
GRUNDE MYHRER: Etter noen tøffe uker som rekrutt, aspirant og til slutt jeger i «Kompani Lauritzen» var det til slutt Grunde som kunne juble for seieren. Foto: TV 2

Grunde har det gøy på fest uten å drikke og har ikke noe behov for å teste hverken øl, vin eller sprit for å kjenne hvordan det smaker.

– Jeg har aldri drukket i hele mitt liv, jeg har aldri smakt alkohol.

Les også: (+) I 15 år hadde Ingvild følelsen av å leve på en rosenrød sky. Men ektemannen skjulte en mørk hemmelighet

«Ung og edru»

Grunde satset hardt på idrett og spesielt svømming, og valgte derfor bort alkohol. Det har ikke alltid vært enkelt.

– Når man tar valg som stikker seg ut fra normalen, vil det alltid være både positive og negative reaksjoner. Det vil alltid være noen som stiller seg kritiske og undrende til sånne ting, har han tidligere fortalt til Nettavisen.

Han har mange venner som drikker alkohol, og han har ikke noe problem med det. For Grunde er det viktig at respekten går begge veier.

<b>SATSET PÅ IDRETT: </b>Grunde Myhrer ønsket å gjøre det best mulig i svømming som ungdom.
SATSET PÅ IDRETT: Grunde Myhrer ønsket å gjøre det best mulig i svømming som ungdom. Foto: Morten Bendiksen

– Det er uten tvil tabubelagt. Man blir ofte sett rart på hvis man ikke drikker, spesielt for dem som eventuelt ikke ønsker å drikke for en kveld eller kortere periode. Det er jo synd at man må forklare seg, sier han til Dagbladet.

De siste årene har han reist rundt i landet med foredraget «Ung og edru». Her møter han ungdom og forteller om sine egne erfaringer når det gjelder drikkepress.

Denne saken ble første gang publisert 29/04 2023.

Les også