Lilli Bendriss:

– Jeg tenkte: «Nei! Dette går ikke an!». Jeg tenkte at det bare var tull

Da det ukjente mediet først ble spurt om å være på TV i 2002, forutså hun ikke at hun skulle bli en av Norges største kjendiser. 20 år senere er hun stolt av det hun har oppnådd på TV.

<b>HOLDER SEG GODT:</b> Lilli Bendriss sier ja, takk til livet og holder seg uforskammet godt.
HOLDER SEG GODT: Lilli Bendriss sier ja, takk til livet og holder seg uforskammet godt. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

Enten om det er å tromme vekk spøkelser i «Åndenes makt», date menn i «Kjendis søker kjæreste» eller fordype seg i kjente personers spirituelle sider i «Lunsj med Lilli», har Lilli Bendriss (76) gledet norske seere.

I år kan Norges mest kjente medium feire 20-årsjubileum som TV-stjerne.

– Det er helt utrolig å tenke på at det har gått 20 år! På en måte har det gått så fort, men når jeg tenker tilbake på det, innser jeg hvor mye innhold det er i de 20 årene. Det er jo nesten som et helt liv har skjedd på den tiden, smiler jubilanten.

«Fornemmelser for mord»

I 2002 var Lilli et ukjent ansikt i norsk offentlighet. En telefon fra TVNorge med forespørsel om å være synsk medhjelper i TV-programmet «Fornemmelser for mord», viste seg å endre livet hennes for alltid.

Født: 23. mai 1946

Alder: 76 år

Yrke: Medium, TV-personlighet og forfatter

Tidligere ektefelle: Kader Bendriss

Barn: Rachid, Samir og Nadia

Bendriss beskriver seg selv som et medium som har kontakt med en åndelig verden. Hun har tidligere medvirket i «Åndenes makt» på TV Norge.

Se mer

– Lite visste jeg hva det skulle føre til den dagen de ringte meg og forklarte hva «Fornemmelser for mord» innebar. «Jeg er et medium, jeg er jo ikke klarsynt», sa jeg. «Det er enda bedre», svarte de. Jeg husker at jeg kom til et møte, og så ga de meg en konvolutt og spurte meg om hva jeg følte og så.

– Da jeg holdt i konvolutten hørte og så jeg en masse ting, stemte det. Dermed ble det avtalt at jeg skulle være med å prøve. Jeg var nervøs, og tenkte: «Hva i all verden er det jeg begir meg ut på nå? », minnes hun.

<b>ÅNDENES MAKT:</b> Her er Lilli og programleder Tom på jakt etter gjenferd i «Åndenes makt». I starten av sin TV-karriere var hun usikker på egne evner, men med årene har hun blitt mer trygg på seg selv.
ÅNDENES MAKT: Her er Lilli og programleder Tom på jakt etter gjenferd i «Åndenes makt». I starten av sin TV-karriere var hun usikker på egne evner, men med årene har hun blitt mer trygg på seg selv. Foto: Discovery Channel

Etter tre sesonger, der Lilli brukte sine evner til å se hva som egentlig skjedde i uløste drapsgåter, var det slutt. Men så ringte TVNorge med en ny forespørsel.

– Da jeg ble spurt om «Åndenes makt», tenkte jeg bare: «Nei! Dette går ikke an!». Jeg tenkte at det bare var tull. Jeg ringte mediet Lena Ranehag og sa: «Hva gjør vi med dette?». Hun svarte at: «Selvsagt skal vi gjøre dette».

– Jeg tenkte at jeg bare fikk prøve, men selv om jeg var skeptisk, har jeg blitt en «believer». Programleder Tom Strømnæss har også blitt en «believer», forteller hun.

Les også: (+) Tom Strømnæss: – I dag vet jeg at det er «noe» der ute

<b>TOM STRØMNÆSS:</b> I en årrekke var Lilli med som klarsynt i TVNorge-serien «Åndenes makt», der hun renset hjemsøkte hus for plagsomme spøkelser. Her med programleder Tom Strømnæss.
TOM STRØMNÆSS: I en årrekke var Lilli med som klarsynt i TVNorge-serien «Åndenes makt», der hun renset hjemsøkte hus for plagsomme spøkelser. Her med programleder Tom Strømnæss. Foto: Discovery Channel

«Åndenes makt»

På besøk hos mennesker som var plaget av gjenferd, ble Lilli selv overrasket over egen prestasjon i TV-programmet.

– Det som er helt unikt og fantastisk med «Åndenes makt» er at den informasjonen jeg får opp om hvem som går igjen, ikke er å finne hverken hos de som bor i huset eller i produksjonsteamet. Men de finner ut av det når de går i gang med å undersøke i kirkebøker. Da ser de at det stemmer.

Clairvoyance betegner evnen som enkelte mennesker hevder å ha til å se eller sanse det som er skjult for de fem ordinære sansene.

Clairvoyance er ikke påvist med naturvitenskapelig forskning.

Kilde: Store norske leksikon

Se mer

– For meg var dette det beste beviset på at det eksisterer et felt hvor informasjon er tilgjengelig på liv som tidligere er levd. Det er fortsatt litt mystisk, men jeg må si at jeg også fikk meg en vekker der.

- Hva er du mest stolt over å ha oppnådd i dine 20 år på TV?

– Jeg er stolt av å ha vært med på å vekke en nysgjerrighet for det spirituelle her i Norge, og at vi har brutt noen tabuer. Vi har fått folk til å diskutere og å tørre å fortelle om uforklarlige ting de har opplevd. Jeg tenker at jeg oppnådd mye gjennom min rolle i «Åndenes makt», oppsummerer hun fornøyd.

Les også: (+) Når Lilli Bendriss går inn på soverommet, utbryter hun: – Dere må komme hit, dette er helt uventet

<b>PROGRAMMET SOFA:</b> De siste årene har vi sett Lilli og søsteren Aase kommentere ulike program i TV 2-serien «Sofa».
PROGRAMMET SOFA: De siste årene har vi sett Lilli og søsteren Aase kommentere ulike program i TV 2-serien «Sofa». Foto: TV 2

Moteikon som 76-åring

<b>LILLI BENDRISS:</b> – Jeg er stolt av å ha vært med på å vekke en nysgjerrighet for det spirituelle her i Norge, sier Lilli, som kan feire 20-årsjubileum på TV i år.
LILLI BENDRISS: – Jeg er stolt av å ha vært med på å vekke en nysgjerrighet for det spirituelle her i Norge, sier Lilli, som kan feire 20-årsjubileum på TV i år. Foto: Morten Bendiksen

Lilli gikk fra å være en ukjent 56-åring til at hun i en alder av 76 er både et hyllet moteikon og en av landets største og mest glamorøse kjendiser. Selv føler hun at de 20 årene har endret henne til det bedre.

– Jeg var veldig usikker den gangen. I dag er jeg mye mer sikker på meg selv. Jeg kjenner at jeg er sterk, jeg er sikker på det jeg har gjort og det jeg står i. Mange er uenige med meg om det spirituelle, men det spiller ingen rolle – for jeg vet hvem jeg er. Det er viktig for meg som jobber med såpass rare ting, medgir hun.

76-åringen har aldri hatt som mål å bli TV-kjendis, og forstår ikke helt selv hvordan hun endte opp med å bli såpass ettertraktet.

– Det har liksom bare ballet på seg. Det interessante er at jeg alltid har blitt forespurt om ulike prosjekter. Det er ikke jeg som har gått og banket på dører. Når jeg blir spurt om å være med på ting tenker jeg: «Da er det vel meningen at jeg skal gjøre dette», mener hun.

Les også: Vil du ha besøk av klarsynte Lilli Bendriss?

<b>LILLI OG MÄRTHA:</b> Prinsesse Märtha Louise og Lilli planlegger et TV-prosjekt sammen.
LILLI OG MÄRTHA: Prinsesse Märtha Louise og Lilli planlegger et TV-prosjekt sammen. Foto: Morten Bendiksen

TV-serie med Märtha Louise

Lilli holder for tiden på med innspillingen av en ny TV-serie sammen med sin gode venninne prinsesse Märtha. Selv om hun nærmer seg 80-årsalderen, har hun ingen planer om å trappe ned på jobbingen.

– Det viser også at selv om du er gammel og langt over pensjonistalder så betyr ikke det at du må legge hendene i fanget og si at livet er over. Livet kan fortsatt være fantastisk spennende og rikt. Det finnes muligheter hvis man bare tør å gripe dem, smiler hun.

Denne saken ble første gang publisert 02/11 2022, og sist oppdatert 02/11 2022.

Les også