nære venner og evige konkurrenter

–Vi kommer til å ha et godt vennskap livet ut

Etter å ha vært venner i 20 år skal Olaf Tufte og Stig André Berge konkurrere mot hverandre i «Mesternes mester». – Vi har motivert hverandre til å stå imot alt som kommer, sier kompisene til Her og Nå.

<b>OLAF OG STIG ANDRE:</b> Mens Olaf Tufte rager over de andre «Mesternes mester»-deltagere med sine 193 cm, er kompisen Stig André Berge bare 166 cm på strømpelesten.
OLAF OG STIG ANDRE: Mens Olaf Tufte rager over de andre «Mesternes mester»-deltagere med sine 193 cm, er kompisen Stig André Berge bare 166 cm på strømpelesten. Foto: Svein Brimi
Publisert

For de tidligere utøverne resulterer deltagelsen i NRK-programmet «Mesternes mester» gjerne i nye vennskap.

Olaf Tufte (46) og Stig André Berge (39) hadde allerede vært nære venner i en årrekke før de møttes på TV-innspillingen.

For roeren og bryteren føyer deltagelsen seg inn i en lang rekke av uforglemmelige opplevelser de to har delt.

– Olaf kjente jeg veldig godt fra før. Vi har sett hverandre i 20 år på Toppidrettssenteret. Vi har tullet og tøyset veldig mye opp gjennom årene og har hatt den vanvittig morsomt sammen.

– Jeg har vært i tre OL sammen med Olaf og har hentet mye motivasjon fra ham. Han er en av tidenes største norske idrettsutøvere og har gitt meg mye både som en kamerat og som idrettsutøver, forteller Stig André.

<b>MESTERNES MESTER 2023:</b> Andreas Lødrup, Linn Jørum Sulland, Helene Spilling, Hanne Staff, Olaf Tufte, Kristin Holte, Ezinne Okparaebo, Stig André Berge, Frode Johnsen og Ola Vigen Hattestad konkurrerer om å bli den neste «Mesternes mester» på NRK.
MESTERNES MESTER 2023: Andreas Lødrup, Linn Jørum Sulland, Helene Spilling, Hanne Staff, Olaf Tufte, Kristin Holte, Ezinne Okparaebo, Stig André Berge, Frode Johnsen og Ola Vigen Hattestad konkurrerer om å bli den neste «Mesternes mester» på NRK. Foto: Svein Brimi

Les også: Olaf Tufte om den tøffe tiden: – Jeg skjulte hvor ille det var

Deltar i «Mesternes mester»

Mye av motivasjonen for at Olaf ønsket å være med i «Mesternes mester» handlet nettopp om at kompisen også skulle delta.

Mesternes mester vises på NRK 1 fredager kl. 20.05.

Du kan også se programmet her på NRK TV.

Se mer

– Jeg visste at Stig André skulle være med, og for meg var det viktig. Det er viktig å ha gode utøvere, og det er viktig å ha folk som jeg setter pris på. Og er det noen man har lyst til å slå, så er det jo Stig Andrè, som også er en helt rå og komplett utøver, sier den dobbelte OL-mesteren i roing.

Her og Nå møter de gode vennene under innspillingen av «Mesternes mester» i Sandefjord. De har det samme gode humøret og seriøse innstillingen til konkurransene, men visuelt sett skiller de seg tydelig fra hverandre. Mens Olaf er 193 cm høy, er Stig André 166 cm på strømpelesten.

– Vi er litt som «Helan og Halvan», for han er jo dobbelt så stor som meg. Vi har konkurrert vanvittig mye mot hverandre, og det er blodig alvor hver gang. Enten det er Ludo eller det er noe som viser styrke.

– Det var gøy at Olaf skulle være med i «Mesternes mester» samtidig som meg. Jeg har gledet meg veldig til å konkurrere mot Olaf her under innspillingen, for det er alltid beinhard konkurranse når vi møtes, sier den tidligere bryteren.

Les også: Stig-André Berge om drapssjokket: – Vi må bære dette med oss for alltid

«Best av de beste»

Det er ikke første gang de gode vennene har konkurrert mot hverandre foran kamera. I 2013 var de begge med i TV 2-serien «Best av de beste». Vinneren den gangen ble skøyteløperen Håvard Bøkko. Olaf tok andreplassen og slo dermed kompisen Stig André, som fulgte like bak.

– Det er alltid kniving oss imellom. Vi har brorskapskjærlighet. Vi elsker å konkurrere, slå hverandre og fyre hverandre opp. Det ligger jo i blodet vårt. Men det er med elsk i hatet, sier Olaf.

<b>FØRSTE GANG:</b> «Mesternes mester» er kompisenes andre TV-konkurranse sammen. I 2013 deltok de i TV 2-serien «Best av de beste».
FØRSTE GANG: «Mesternes mester» er kompisenes andre TV-konkurranse sammen. I 2013 deltok de i TV 2-serien «Best av de beste». Foto: Skjermdump, TV 2

Duoen har også tilbragt mye tid sammen på privaten, og de er fulle av lovord om hverandre som mennesker.

– Olaf er en vanvittig omsorgsfull og varm person, som egentlig deler mye av seg selv og hjelper til der han kan hjelpe til. Det er en styrke han har, men han er også beinhard som utøver. At en mann i hans alder fortsatt kan være i så god form, så sterk og ikke minst så sta, det imponerer meg.

– Han er en utøver som jeg virkelig har sett opp til i alle år og som jeg kommer til å ha et godt vennskap med livet ut, sier Stig André.

Olaf er ikke snauere i sine komplimenter til sin gode venn.

– Stig André er verdens søteste og hyggeligste gutt. Han og jeg har kjent hverandre lenge, og vi har brukt hverandre i tykt og tynt. Vi har motivert hverandre til å stå imot alt som kommer. Du skal lete lenge etter en rausere fyr enn Stig André, smiler kameraten til Her og Nå.

Denne saken ble første gang publisert 11/01 2023.

Les også